Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 10 mai 2018

• ”Lover boy”-ul de la unul dintre etajele superioare ale CJ Vâlcea vrea să joace puternic și în politică • Cireșele par acum un produs de lux, exclusivist, mai ceva ca diamantele și toată lumea râvnește acum la gustul unic al delicioaselor cireșe • Nu ai carte, nu vei mai putea conduce • „Guvernul pregătește „bomba nucleară” pentru Pilonul II și Bursa de la București

• ”Lover boy”-ul de la unul dintre etajele superioare ale CJ Vâlcea vrea să joace puternic și în politică. Deocamdată, el stă pe margine și așteaptă momentul prielnic pentru a prinde o candidatură care să-l propulseze direct în Parlament. Până una alta, băiatul ăsta care se crede deștept, își dă cu stângul în dreptul organizând întâlniri politice în spații neadecvate și cu… minori. Elevi, din câte am aflat noi! Se anunță o vară toridă în politica și administrația vâlceană, iar datul la gioale între politicienii din interiorul aceluiași partid nu este exclus.

• Cireșele par acum un produs de lux, exclusivist, mai ceva ca diamantele și toată lumea râvnește acum la gustul unic al delicioaselor cireșe, dar parcă nu se îndură să facă un credit de nevoi personale pentru un kilogram. Momentan, ne punem pofta în cui, dar ne-am permis să ne mai hlizim puţin şi am făcut un top al celor mai bune glume despre cât de scumpe au devenit aceste fructe: . • Notele de plată astronomice de la Loft sunt istorie, acum cine vrea să se laude postează bonuri fiscale cu kilograme de cireșe! • Țiriac uimește din nou! Pe langă impresionanta colecție de super mașini, miliardarul tocmai a cumpărat o livadă de cireșe. • Cireșele au devenit atât de prețioase încât cele mai multe se vând prin case de licitație. • Am tot căutat un seif frigorific. De ce?! În el se țin cireșele! • Pentru că vreau să fiu mereu la curent cu domeniul financiar, intru zilnic pe cursul BNR ca să văd cât mai este gramul de cireșe. • Dulceața pură de cireșe nu se mai vinde la borcan, ci sub formă de lingouri. • Cireșele sunt atât de valoroase încât acum se consumă cu coadă și cu sâmbure cu tot. • Gata cu selfie-urile banale lângă BMW-uri, cu teancuri de bani, ceasuri scumpe, acum dacă ești pe barosaneala te pozezi cu o lădița de cireșe. • Cum agăți garantat astăzi? Îi dedici persoanei iubite melodia Modern Talking Cherri Cherri Lady. • Profitând de valoarea pe care au acum cireșele, Nicole Cherry și-a dublat onorariile pentru concerte. • Notele de plată astronomice de la Loft sunt istorie, acum cine vrea să se laude postează bonuri fiscale cu kilograme de cireșe!

• Nu ai carte, nu vei mai putea conduce! De la 1 iulie cei care nu au minim 10 clase nu vor mai putea obține permisul de conducere.
Reguli noi pentru şoferii din România. Permisul de conducere nu se va mai putea obţine fără absolvirea a 10 clase, vor fi mai dese controalele medicale pentru şoferii în vârstă, iar cei cu abateri repetate vor fi consiliaţi psihologic. Sunt câteva dintre schimbările care se vor aplica în următorii patru ani. Proba practică a examenului de conducere ar urma să fie monitorizată video, anunţă autorităţile.
Schimbările propuse de Guvern pentru obținerea permisului de conducere au stârnit controverse, mai ales partea legată de faptul că ar putea deveni șoferi doar cei care au terminat măcar clasa a zecea.
O privire în mai multe țări ale lumii arată că regulile legate de modul în care se poate obține permisul sunt de o uimitoare diversitate. În unele locuri nu se da niciun examen, în altele se dau chiar și patru probe de teren, inclusiv una de noapte, iar în multe țări tinerii au permis pe o perioadă provizorie și apoi îl pot obține pe cel standard.
În lume există peste un miliard de șoferi, dar modul în care aceștia au obținut permisul a diferit enorm de la țară la țară. Tendința ultimilor ani a fost ca testele de obținere a permisului să se înăsprească, mai ales în țările mai sărace unde examenele erau foarte simple.
În Mexic și acum exisă locuri în care nu se dă practic examen, ci doar se plătește o taxă, iar în țări precum India și Egipt abia în ultimii ani s-au introdus și teste practice mai complexe, totul fiind până acum o formalitate.
Honduras este una dintre țările în care obținerea permisului este o formalitate, în timp ce Nigeria, o țară uriață, a introdus abia de curând probele practice.

• „Guvernul pregătește „bomba nucleară” pentru Pilonul II și Bursa de la București: contribuții ZERO în a doua jumătate a anului, pentru a forța cei 7 milioane de participanți la fondurile private de pensii să se transfere înapoi la sistemul public de pensii. Guvernul vrea astfel să împuște doi iepuri deodată: face „economie” la buget de 800 milioane euro netransferând niciun leu în conturile oamenilor din Pilonul II de la 1 iulie și în acest fel îi convinge cu forța să revină la sistemul de pensii de stat, dând mesajul că oricum vrea să închidă definitiv Pilonul II.”, au declarat în data de 19 aprilie pentru HotNews.ro surse guvernamentale.
Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, i-ar fi chemat la Palatul Victoria pe șefii celor șapte administratori de pensii private, cărora le-a prezentat un draft de proiect în care se stipulează contribuții zero la Pilonul II de pensii. Cei șapte administratori ar fi fost amenințați cu ridicarea licenței de funcționare dacă draftul respectiv ajunge în spațiul public, mai scrie publicația. Surse din industrie au confirmat pentru HotNews.ro că Darius Vâlcov le-a prezentat în luna martie la Guvern un scenariu potrivit căruia pilonul II de pensii să devină opțional și niciun ban să nu mai fie virat în acest sistem, de la 1 iulie 2018, dar că întânirea a fost solicitată de administratorii fondurilor de pensii.