Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Greșit, doamna procuror șef al DNA!

Fără a-i aprecia performanțele și lipsindu-mi simpatia față de personalitatea sa, am fost și încă sunt împotriva schimbării șefei DNA de către PSD, argumentând că este inadmisibil ca două personaje precum Dragnea și Tăriceanu să erijeze în salvatorii justiției prin orice mod ar vrea ei.

Metodele ieșite la iveală, tolerate și acceptate de Laura Codruța Kovesi sunt, în opinia mea, abominabile. Simpla existență a unui Portocală în instituție, cu toate că sunt grămezi de Portocală în Direcția Națională Anticorupție sau în alte unități coercitive, reclamă o punere la punct a lucrurilor cu răspundere direct la vârf.
După sufrageria lui Oprea, refuzul de a se prezenta în fața Parlamentului și implicarea prin declarații publice în povestea cu activitatea SIE, LCK iese din nou la rampă și face niște afirmații demne de parchetele staliniste.

Intuisem încă de anul trecut că după ce a atacat, pe bună dreptate, politicul și tot ce derivă din această sferă coruptă, va urma ca sistemul sanitar să intre în vizorul anticorupției. Dar, nu așa. Nu cu o asemenea gândire preconcepută. În fapt, așa cum rezultă chiar din zicerea dumneaei în care folosește generic cuvâtul medicii, doamna procuror șef pleacă de la premisa că toți medicii se pot face vinovați de ceva și că toate cadrele sanitare sunt susceptibile de a comite infracțiuni prin însăși natura lor umană. Adică, avem un domeniu plin de hoți cărora, până-i prindem, trebuie să le limităm accesul la decizie cu privire la achiziții, alocări de fonduri pentru unități spitalicești sau servicii medicale. Afară de mentalitatea aceasta de procuror stalinist, LCK îi calcă bătătura și Vioricăi de la Teleorman și în final devine și populistă, făcând judecăți de consecințe asupra pacienților care mai aveau puțin și stârneau lacrimi.

Nu ai voie din poziția asta să faci astfel de declarații prin care să corectezi ce ar trebui să țină de decizii guvernamentale, nu de procuror. Ai excedat sferei tale când transmiți în public deziderate personale populiste, că din prerogative nu rezultă. Cum este posibil să invoci într-o analiză externă serviciului tău sondaje de opinie ? Poate va candida la freo funcție aleasă în stat, altcumva nu-mi explic strategia de comunicare.

LCK lucrează după un PR, este clar asta și acum se află în campanie de atragere a simpatiei populației. În mod nedemn și incorect zic eu, mai ales din poziția pe care o ocupă.

DNA nu trebuie să intre în nicio campanie, alta decât cea internă prin competiții profesionale sau cea ca scop, de eradicare a corupției. Nu astfel își recapătă o instutuție încrederea pătată de Portocală și cei aidoma lui și nu este firesc să-i pese procurorului șef de la DNA de percepția electoratului conștient sau de părerile politicului. Asta-i treaba Parchetului General și a ministerului de resort.

Așa că, acum mă îngrijorează mai tare cum își dă singură autogoluri Kovesi decât reușita acțiunilor nocive ale cuplului Dragnea – Tăriceanu. Cinci ieșiri în public, cinci gafe monumentale. Fără ieșirea la sufragerie.

O spun cu toată convingerea, cu adversari penali sau nu, dacă era procuror în SUA, că tot are americanii drept susținători, doamna LCK era demult demisă.