Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Dictatura politică se instalează pas cu pas

De ce atâta complicitate în ilegalităţi? De ce atâta mizerie umană şi caractere infecte la cel mai înalt nivel? Este suficient să observăm cum legea este folosită la bunul plac, cum abuzul de drept se consolidează, cum a fost încălecată independenţa justiţiei şi cine este la butoane. O dictatură politică se instalează pas cu pas, evidenţiată de o majoritate penală şi coruptă… I s-a strigat public, de nenumărate ori: „Traian Băsescu la puşcărie!” şi era Preşedinte al României.

S-a autosesizat vreodată o instituţie a statului pentru acest atac mizerabil împotriva reprezentantului statului român? Nimeni… surzi şi orbi sau de acelaşi profil. A fost înjosit, umilit, cercetat, învinuit pentru că a îndrăznit să cumpere 200 ha teren agricol, cu un credit bancar, legal constituit. S-a ajuns până acolo când, în Parlamentul României, s-a înfiinţat o comisie anume pentru “anchetă”, unde era prevăzută audierea Ioanei Băsescu, cea care contractase creditul. Pandele Firea – pupila lui Voiculescu şi Ponta – a fost cea care a deturnat menirea parlamentului din legislativ, în putere judecătorească. Nepermis, nelegal, neconstituţional. Pentru o declaraţie politică, acoperită de imunitate constituţională, declaraţie distorsionată, Traian Băsescu a fost reclamat la parchet, sesizarea semnată de parlamentarii majorităţii uslamiste, fiind primul dosar politic cu toate elementele constitutive aferente. Cu această declaraţie transformată abuziv în infracţiune, fostul preşedinte a fost şicanat, înjosit, umilit prin tribunale.

Tiberiu Niţu, procurorul şef, om de casă al lui Ponta – PSD a redeschis dosarul prefabricat grosolan împotriva oricărei evidente de drept. Nici o învinuire nu se putea încadra legal, dar peste tot şi toate există articolul constituţional care stabileşte imunitate parlamentară pentru deputaţi şi senatori, dar şi pentru preşedinte, în mod egal. Procurorul şef care i-a luat locul lui Niţu a retras şi a infirmat decizia altor doi procurori care considerau că Traian Băsescu trebuie judecat. De ce atâta complicitate în ilegalităţi? De ce atâta mizerie umană şi caractere infecte la cel mai înalt nivel? Este suficient să observăm cum legea este folosită la bunul plac, cum abuzul de drept se consolidează, cum a fost încălecată independenţa justiţiei şi cine este la butoane. O dictatură politică se instalează pas cu pas, evidenţiată de o majoritate penală şi coruptă…