Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Chinezii, decişi să investească la Ocnele Mari! Se vor crea noi locuri de muncă

Chinezii sunt, din nou, interesaţi să investească la Ocnele Mari, din judeţul Vâlcea. O delegaţie din China a avut, zilele trecute, o întâlnire cu administraţia locală din Ocnele Mari, prilej cu care s-au pus la punct ultimele detalii în ceea ce priveşte preluarea în concesiune a bazei de tratament Căprioară, lăsate în paragină de ani buni. Chinezii intenţionează să o transforme într-o bijuterie orientală de tratament pe bază de apă sărată, care la Ocnele Mari este din belşug.

Negocierile dintre administraţia locală din Ocnele Mari şi partea chineză au început încă din 2015, asiaticii arătându-se foarte interesaţi să investească în zonă. Investitorii chinezi îşi doresc să transforme vechea bază de tratament lăsată în paragină de aproape 14 ani într-o modernă clinică de recuperare post-operatorie, care să aplice tratamente orientale.

Investiţia, care presupune şi construirea unor unităţi de cazare se ridică la peste 2 milioane de euro şi ar urma să ducă şi la crearea câtorva zeci de noi locuri de muncă.

„Pentru cumpărarea sau concesionarea bazei de tratament Căprioara, care a fost începută în anul 1997, trebuia finalizată în anul 2002, dar, după cum se vede a fost lăsată în paragină. Urmează să se construiască un hotel cu baze de tratament, saune şi diverse piscine cu apă sărată. Asta înseamnă că la Ocnele Mari, turismul va funcţiona toate cele 12 luni din an, nu numai în perioada verii”, a declarat primarul Mihai Pătru.

Localitatea Ocnele Mari se află la doar 7 km. de Râmnicu Vâlcea, are 2 ştranduri cu sărată, salina, care aparţine Exploatării Miniere şi doar 400 de locuri de cazare, majoritatea în casele localnicilor.