Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Allahu Akbar!

Moto: Secolul 21 va fi religios sau nu va fi deloc! – Andre Marlaux

12 morţi şi 11 răniţi, dintre care 4 în stare gravă, iată rezultatul fanatismului religios şi „spălarea creierelor” în atacul terorist de la redacţia revistei franţuzeşti Charlie Hebdo. Teroriştii de la Paris au decimat redacţia revistei şi apoi au murit într-o confruntare cu forţele de ordine. Cei de la Charlie Hebdo îi satirizau pe creştini şi pe evrei, în aceeaşi măsură în care îi satirizau şi pe musulmani. Aceasta era poziţia lor: râdeau de fanaticii religioşi de oriunde ar fi fost ei. Asta le-a adus moartea în secolul XXI. Ei au murit pentru o idee în care credeau, chiar dacă mulţi alţii nu erau de acord cu modul lor de exprimare. În plus, respectau toate legile şi regulile ţării în care trăiau.
Trecutul colonial al Franţei plăteşte un greu tribut astăzi integrismului fanatic islamic care a fost lăsat să se dezvolte fără niciun control sau încercare de integrare. Şi alte ţări în aceeaşi situaţie pot fi prada acestor brute fără niciun fel de credinţă sau Dumnezeu. Ei nu sunt altceva decât nişte criminali cu o spoială de religie. Atunci când americanii au torturat nişte bestii cu chip de om care comiseseră atentate, lumea a început să urle că li s-au încălcat drepturile omului. Dar au crescut şarpele la sân. În Suedia au ars două moschei. Sunt cartiere de musulmani, africani, unde poliţia nu intră. Violuri, atacuri… Socialiştii suedezi continuă să-i apere şi să pledeze pentru ei.
Musulmanii vor o Europă islamică şi dacă sunt lăsaţi, peste 50 de ani, aşa va fi. Şi pe noi francezii ne fac ţigani, cerşetori şi cum vor ei. Ce ar trebui noi acum, să-i împuşcăm? Da, ne doare pentru că ne fac cum le vine la gură, dar noi să ne răzbunăm? Să-i ucidem? Suntem naţiunea care am inventat motorul cu reacţie, care am zburat prima dată cu un avion, care am descoperit insulina, care am revoluţionat atâtea domenii şi totuşi pentru ei suntem ţigani, leneşi, nespălaţi. Îi lăsăm să se convingă singuri că se înşeală, nicidecum nu ne apucăm să-i împuşcăm.
Unii nu cred în Sfânta Treime, în Iisus, pentru ei este o prostie. Ce le faci? Îi omori? Dacă opinia unuia care nu gândeşte ca tine te ofensează, e problema ta. Asta e libertate de expresie, mai ales în acest domeniu religios plin de habotnici şi fanatici. Erau puţini cei care cumpărau Charlie Hebdo. Aşa cum sunt puţini cei care cumpără Hustler sau Playboy. Dar, trebuie să interzicem aceste publicaţii? Nu. E vorba de una dintre libertăţile fundamentale ale omului. Poate că în urma acestor omoruri fără sens pentru lumea civilizată este necesară reintroducerea pedepsei cu moartea în statele UE şi, evident, să fie ghilotinat orice act de terorism. Că jurnaliştii de la Charlie Hebdo au sărit nu un cal, ci mai mulţi, fără îndoială, dar cele 5 milioane de musulmani din Franţa puteau să iasă în stradă şi să ceară închiderea ziarului.
Prin caricaturile ofensatoare pentru islam cei de la Charlie Hebdo nu au adus nici un fel de contribuţie Franţei, democraţiei, ori libertăţii de exprimare. Totuşi, nu împărtăşesc opinia că revista de caricaturi trebuie interzisă. Cărţile lui Galileo şi Copernic au fost arse ca şi scrierile marchizului de Sade (care a fost băgat la ospiciu şi, în cele din urmă, omorât). Mulţi autori au fost interzişi de nazişti şi de comunişti. Bineînţeles, au fost şi cărţi minore, proaste sau maculatură pornografică. Libertatea de expresie este fundamentală în lumea civilizată de secol 21. Cei cărora nu le convine, pot să meargă în Rusia, în Arabia Saudită, în Coreea de Nord. Acolo nu poţi „să-ţi baţi joc”. Zis-a Marlaux: secolul 21 va fi religios sau nu va fi deloc! Vor lua europenii pe „allahu akabar” în braţe, într-o mare veselie. Şi, la urma urmei, Allahu akbar (Allah este mare, în arabă) pentru că, într-adevăr este mare şi atotputernic dar, nu criminal.