Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Alegeri în PSD Vâlcea în februarie. Coca şi Rădulescu, „luptă la baionetă”

Perioadă decisivă în PSD, social-democraţii urmând a se întâlni în şedinţe importante pentru stabilirea viitorului partidului. Interesantă pentru judeţul Vâlcea va fi luna februarie a acestui an, atunci când se va alege noul preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD, iar lupta dintre deputatul Constantin Rădulescu şi senatorul Laurenţiu Coca se anunţă a fi una extrem de interesantă. Ambii au susţinere de la Bucureşti, însă primarii din Vâlcea spun că ei au ultimul cuvânt şi, ca de obicei, ei vor face regulile.

Cea mai importantă întrunire va avea loc luni, 12 ianuarie 2015, la Bucureşti, acolo unde se va reuni Biroul Permanent Naţional şi unde se va discuta, pe lângă menţinerea guvernării şi organizarea unui congres liniştit, şi stabilirea unor alegeri în organizaţiile din teritoriu, acolo unde există preşedinţi interimari. Ei bine, în această situaţie se află şi organizaţia judeţeană a PSD Vâlcea, care după moartea preşedintelui Ion Cîlea, este condusă de interimarul Constantin Rădulescu.
Din surse social-democrate am aflat însă că alegerile în cadrul PSD Vâlcea vor avea loc cu certitudine în luna februarie a acestui an, urmând ca luni să se stabilească şi ziua exactă. Cu toate acestea, lupta între social-democraţii de la Vâlcea a început deja.

Întâlniri strategice în teritoriu

În acest moment, în cursa pentru preşedinţia PSD Vâlcea se pare că s-au înscris, verbal doar, doi candidaţi. Este vorba despre deputatul Constantin Rădulescu şi senatorul Laurenţiu Coca. Aceştia, separat, au avut deja o serie de întruniri cu toţi primarii şi şefii de organizaţii locale din judeţ, exprimându-şi dorinţa de a deveni şefi peste social-democraţii vâlceni.
Pe de o parte, Constantin Rădulescu este susţinut de la Bucureşti chiar de Victor Ponta, cu care a fost coleg la TSD şi a cărei prietenie este deja de notorietate. Pe de altă parte însă, senatorul Laurenţiu Coca îl are în spate pe socrul lui Ponta, Ilie Sârbu, cu care a legat o frumoasă prietenie şi colaborare în Senatul României.
Acum, sigur, trebuie să spunem că deputatul Rădulescu pleacă totuşi cu prima şansă, iar o parte din primari au declarat deja că îi vor acorda credit, deşi edilii sunt debusolaţi de pierderea puterii de la Consiliul Judeţean Vâlcea, dar şi de faptul că pesediştii vâlceni nu au reuşit, nici de această dată, să se impună la Bucureşti şi să-şi numească oameni la ministere.