Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

TRAIAN BĂSESCU: Dar în România?

Fostul președinte Traian Băsescu se întreabă retoric, în ultima sa postare pe rețelele de socializare, comentând ce se întâmplă în acest moment în Germania cu scandalul Volkswagen, ”Dar în România”. Traian Băsescu atacă frontal ambasadele SUA, Germaniei, Marii Britanii sau Olandei din România care salută arestările preventive operate de DNA, însă în Germania până acum nu s-a auzit de nicio arestare în controversatul dosar Volkswagen.

”Dar în România?

Sunt printre aceia care cred şi au crezut în acţiunea hotărîtă împotriva corupţiei.

La Bucureşti, frecvent, ambasadorii SUA, Germaniei, Marii Britanii sau Olandei salută public anticorupţia manifestată prin arestările fără judecată (preventive) atunci cînd este vorba despre suspiciuni de corupţie.

In Germania n-am auzit despre nicio arestare fără judecată (preventivă) la Volkswagen şi la autoritatea de stat care, împreună, au înşelat consumatori de pe toate continentele măsluind cu bună ştiinţă caracteristicile tehnice a peste 11 milioane de maşini vîndute, furînd sume uriaşe din buzunarele cetăţenilor.

Oare dacă ambasadorul Germaniei la Bucureşti ar fi întrebat de un jurnalist român de ce nu sunt arestaţi preventiv cei responsabili de înşelătoria germană, ce ar răspunde?

Ne-ar spune cumva că în Germania trebuie respectate drepturile omului şi prezumţia de nevinovăţie? Dar în România?”, a postat pe Facebook Traian Băsescu.