Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cătălin Predoiu a intrat în malaxorul DNA

Cătălin Predoiu nu a ajuns încă premierul României, însă a ajuns să fie cercetat de DNA, într-un dosar disjuns din Gala Bute. Alături de el, este cercetat şi fostul ministru de Finante, Gheorghe Ialomitianu. Se pare că cei doi ar fi semnat anumite documente guvernamentale fără a respecta prevederile legale. Totul a plecat de la un raport al Corpului de Control al Premierului, în care se precizează că Atât Predoiu, cât şi Ialomiţeanu, și-ar fi îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu, privind semnarea unor documente care făceau parte din strategia de marketing și promovare turistică, în care era inclus şi Gala Bute.

Prima reacţie a venit din partea fostului ministru de Finanţe, Gheorghe Ialomițianu, care a precizat că Gala Bute a fost scoasă din proiectul semnat de cei doi.

„Am inteles ca esse un raport al corpului de control al premierului (…) MDRT prin dna ministu Udrea a transmis ministerului de Finante un proiect de hotarare privind promovarea Romaniei ca destinatie turistica, in proiectul respectiv s-a precizat ca vrea sa organizeze si Gala Bute. Ministerul de Finante a dat un aviz negativ prin semnatura mea personala ca ministru. La ministerul Justitiei s-a dat un aviz negativ pentru ca MDRT nu putea sa organizeze Gala Bute pentru ca nu avea bani in buget si nici in obiectul de activitate. Premierul l-a pus pe ordinea de zi dupa ce MDRT a scos Gala Bute din proiect si a ramas doar promovarea Romaniei ca destinatie turistica. In momentul acela proiectul de hotarare respecta prevederile legale, doar atunci a primit semnaturile de la Ministerul de Finante si Ministerul de Finante”, a declarat Gheorghe Ialomitianu la Realitatea Tv.