Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Neamțul ACCIDENTAT la Călimănești, despre Spitalul din Vâlcea: Un azil de NEBUNI!

Oripilat de condiţiile mizere din Spitalul Judeţean Vâlcea, cetăţeanul german Marko Kulisch a dat colac zilei când s-a văzut scăpat de la… puşcărie, cum chiar el a descris cea mai mare unitate medicală din judeţul Vâlcea. Marko Kulisch a fost rănit, în urma unui accident de circulaţie, care a avut loc duminică, 10 mai 2015, în jurul orei 11.00. Incidentul a avut loc pe DN 7, la Seaca – Călimăneşti, la kilometrul 190+200 m, când Marko Kulisch, de 36 de ani, ce conducea o motocicletă BMW, a fost surprins de apariţia unui câine pe carosabil, iar când a încercat să-l evite, făcând manevre bruşte, s-a dezechilibrat şi a căzut de pe motocicletă. Bărbatul a fost grav rănit, el fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, unde a rămas internat sub supraveghere medicale, medicii punându-i diagnosticul de „traumatism torace şi multiple fracturi costale”.
De aici începe coşmarul cetăţeanului german, care a avut ghinionul să se accidenteze în Vâlcea, unde serviciile medicale sunt în funcţie de cât de adânc bagi mâna în buzunar. Motociclistul a postat pe reţeaua de socializare fotografii şi mesaje descurajatoare, în care descrie spitalul ca un azil de nebuni şi consideră că ar fi mai plăcut la puşcărie decât la spitalul judeţean Vâlcea. Marko Kulisch a rămas şocat că rudele pacienţilor sunt nevoite să aducă mâncare şi fructe la spital. „Rudele vin şi aduc fructe, mâncare etc. Trebuie să fie adusă chiar şi hârtie igienică!”, a postat neamţul pe reţelele de socializare. Mai mult, motocicliştii din Vâlcea, membri ai grupului de pe Facebook „Două roţi Vâlcea” l-au vizitat zilnic pe neamţul rănit şi i-au cumpărat medicamente şi mâncare. Aşadar, practica de la Spitalul Judeţean de a cumpăra medicamente din afara unităţii medicale continuă, chiar dacă Spitalul a fost amendat de curând pentru acest lucru de către Casa de Asigurări de Sănătate Vâlcea cu suma de 1,7 miliarde lei.

„Este abject modul în care sunt trataţi pacienţii”

Despre această stare de fapt ne-a scris şi un cititor al ziarului nostru, care s-a declarat bucuros că spitalul a fosta mendat. „Îmi pare extrem de bine că spitalul nostru este amendat. Ca tânăr cetăţean al acestui oraş îmi este scârbă de serviciile care ne sunt oferite de această instituţie. Este abject modul în care sunt trataţi pacienţii. De o lună de zile tot fac drumuri zilnice prin spital deoarece iubita mea este internată acolo şi nu-mi vine să cred în ce situaţie suntem. Zilele trecute, a fost internat un cetăţean neamţ care a refuzat orice fel de tratament şi serviciu din partea lor, probabil din cauza impactului vizual. Am observat că se lucrează la acest aspect, dar degeaba… Personalul este sub orice critică, să nu mai menţionăm faptul că pe lângă salariu le intră în buzunar sume enorme. Dacă totuşi consideraţi că sunt tânăr (22 ani) şi exagerez ar trebui să meargă cineva acolo să mediatizeze un pic toata situaţia.”, ne-a scris un tânăr care a simţit pe pielea lui „ospitalitatea” de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea.