Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto:arhiva Vocea Valcii

Drumurile naţionale, lăsate în voia sorţii! Firmele de deszăpezire fug de judeţul Vâlcea!

Foto:arhiva  Vocea ValciiSituaţie fără precedent în judeţul Vâlcea. Deşi ne aflăm în luna decembrie şi este posibil să ningă în orice moment, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a lăsat judeţul Vâlcea nu are în acest moment contract de deszăpezire decât pentru zona Voineasa. Cu alte cuvinte, şoferi, dacă vreţi să traversaţi judeţul Vâlcea pe drumurile naţionale, luaţi-vă cu voi lopeţile, pentru că vă vor fi cu siguranţă necesare.

La o ultimă şedinţă a Comandamentului de Iarnă, de la Prefectura Vâlcea, Lăcrămioara State, proaspătul director al Secţiei de Drumuri Naţionale Vâlcea a anunţat că din cele 10 baze din Vâlcea, doar la unul, cel de la Voineasa, se cunoaşte firma care va executa deszăpezirea. Asta pentru că firmele nu s-au prezentat la licitaţia organizată de CNADNR.

„În urma retragerii ofertei societăţii din Satu Mare, care câştigase licitaţia pentru iarna aceasta, s-a luat măsura să se organizeze în regim de urgenţă o licitaţie fără publicare a anunţului. S-a scos la licitaţie pe baze. Pe 26 noiembrie s-au prezentat la licitaţie decât pentru bazele de la Voineasa şi Seaca. Pentru Voineasa s-a încheiat deja contractul şi utilajele trebuie să se prezinte la bază, iar pentru districtul Seaca, care are în administrare Valea Oltului, societatea care a depus oferta trebuie să prezinte nişte clarificări şi probabil se va încheia contractul.

Din păcate, pentru celelalte opt baze nu s-a prezentat nimeni. Am mai luat noi legătura cu firmele cu care am colaborat şi despre care deţinem informaţii că ar avea utilaje. Pe data de 8 decembrie se ţine o altă licitaţie pentru partea de sud şi pentru baza Râmnicu Vâlcea, care administrează Dealul Negru, un alt sector foarte important” – a spus directorul Secţiei de Drumuri Naţionale Vâlcea, Lăcrămioara State.

În ceea ce priveşte drumurile judeţene, directorul RAJDP Vâlcea, Nicolae Vălimăreanu, a anunţat că are toate utilajele pregătite, fiind vorba de 41 de utilaje de deszăpezire. Ba mai mult, acesta susţine că are deja achiziţionate 3.750 de tone de nisip şi 220 de tone de sare.