Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: arhiva Vocea Valcii

Ani grei de puşcărie pentru trei escroci care au înşelat bătrânii din Râmnicu Vâlcea

Foto: arhiva Vocea ValciiTrei gălăţeni, care la începutul acestui an au venit la Râmnicu Vâlcea doar pentru a-i înşela pe bătrâni prin „Metoda Accidentul”, şi-au primit pedepsele definitive. George Motea, Mihai Vasiliev şi Codruţ – Adrian Romaniuc, ultimii doi recidivişti, au fost prinşi în flagrant în data de 5 ianuarie 2015, de către poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea.

Cei trei au fost depistaţi chiar în momentul în care înşelau, prin „Metoda accidentul”, o femeie, Ştefania C., de 76 de ani, din Râmnicu Vâlcea, determinând-o pe aceasta să le dea suma de 10.000 lei pentru un presupus accident rutier în care au fost implicate rudele ei.

Ulterior, oamenii legii din Râmnicu Vâlcea au descoperit că şarlatanii se mai fac vinovaţi şi de escrocarea unui bărbat din Râmnicu Vâlcea, Gheorghe I. – 78 de ani, pe care l-au determinat să le înmâneze suma de 5.800 lei, tot pentru un presupus accident rutier în care ar fi fost victime rudele bărbatului.

După aceea, anchetatorii s-au mişcat destul de rapid, ei ducându-i după gratii pe infractori şi trimiţându-i în judecată. Acum, escrocii George Motea, Mihai Vasiliev şi Codruţ – Adrian Romaniuc şi-au primit pedepsele, Curtea de Apel Piteşti condamnându-i definitiv.

Astfel, George Motea a fost condamnat la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare, el urmând ca pe perioada de supraveghere de 3 ani să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul uneia dintre următoarele două entităţi: Seminarul Teologic Ortodox Sf. Andrei sau Biblioteca Judeţeană V.A. Urechia Galaţi.

În schimb, escrocul Mihai Vasiliev a fost condamnat la 2 ani şi 8 luni închisoare, la care i-au mai fost adăugaţi încă 3 ani închisoare, într-o altă sentinţă pronunţată de Judecătoria Galaţi, urmând să stea după gratii 5 ani şi 8 luni. În final, cea mai grea pedeapsă i-a revenit lui Codruţ – Adrian Romaniuc, care pe lângă cei 2 ani şi 8 luni de închisoare luaţi în acest dosar de la Vâlcea, i s-au mai adăugat încă 9 ani, 3 luni şi 24 zile neexecutat dintr-o condamnarea anterioară, urmând să stea în puşcărie nu mai puţin de 11 ani, 11 luni şi 24 zile închisoare.