Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Depozitul Apocalipsei” a fost alimentat!

„Depozitul Apocalipsei” , amenajat într-o zonă din Arctica acoperită de gheţuri pentru a salva de la extincţie culturile de plante agricole din lumea întreagă a primit loturi de seminţe de la cel mai mare număr de noi contributori de până în prezent.

Marţi, deponenţii au transportat lăzi cu seminţe la intrarea în depozit, o structură lungă şi îngustă care iese în evidenţă de pe un versant acoperit de zăpadă. Lăzile aduse marţi conţin seminţe ale unor plante de cultură cum ar fi fasole, orz, fasole-pestriţă, porumb, orez, mei şi sorg.

„Conservarea diversităţii genetice în această fortăreaţă din Arctica asigură adaptabilitatea şi rezilienţa culturilor , garantând securitatea alimentară pentru generaţiile viitoare”, a declarat directorul executiv al Crop Trust, Ștefan Schmitz. Printre noii contributori se află bănci de seminţe din Bosnia şi Herţegovina, Camerun, Indonezia, Kazahstan, Kenya, Madagascar, Nigeria şi Zambia, au precizat reprezentanţii Crop Trust.
De asemenea, „Depozitul Apocalipsei”, reprezintă un proiect lansat în 2008 ca o ultimă soluţie de rezervă pentru băncile de gene din lume, pentru a proteja plantele în faţa riscurilor de război, boli şi schimbări climatice.

Camerele depozitului, care sunt deschise doar de trei ori pe an pentru a limita expunerea seminţelor la factorii de mediu din lumea exterioară, sunt menţinute la o temperatură constantă de -18 grade Celsius.

De-a lungul anilor „Depozitul Apocalipsei” a primit eşantioane din lumea întreagă şi a jucat un rol esenţial între 2015 şi 2019 în reconstruirea colecţiilor de seminţe avariate în timpul războiului din Siria.