Acasă Arhiva Valentin Ciocan se crede VIP

Valentin Ciocan se crede VIP

Consilierul personal al președintelui Bușe s-a arătat, în repetate rânduri, foarte deranjat de jurnaliștii care vin în Consiliul Județean pentru a cere informații legate de subiectele care-i intereseazăși a încercat chiar săle limiteze accesul în instituție prin tot felul de tertipuri infantile, care l-au dezonorat ” până acum, VOCEA VÂLCII a acordat o minimăimportanțăconsilierului Ciocan și nu ne amintim săfi publicat articole insultătoare la adresa sa. Nici măcar mici răutăți. Dacă i-am fi spus că e un tip lipsit de carismă, servil, inactiv în funcția de vicepreședinte al PC Vâlcea sau traseist politic, atunci, cu siguranță, avea motive săse simtă jignit. Cum n-am scris nimic din toate acestea, e de-a dreptul bizar săfacă pe afectatul

Valentin Ciocan, consilierul personal al președintelui Consiliului Județean (CJ) Vâlcea, Dumitru Bușe, a început săse creadăvedetă. Nu pentru că ar fi excelat vreodatăîn viața profesională, ci pentru că , de câteva ori, și-a văzut poza în VOCEA VÂLCII, la rubricile de pamflet. Chinuit de mania persecuției care-i creeazămari insomnii în ultima vreme, Ciocan ne-a reproșat „tupeul” de a scrie despre activitatea sa de la Consiliu, de parcă atunci când ne exprimăm opiniile, trebuie să-i cerem lui voie. Și asta nu e singura sa supărare. Mai nou, el dă, gratuit, chiar și lecții media de prost gust. Vezi, Doamne, lui Ciocan nu-i plac nici titlurile pe care le dăm articolelor noastre, care i se par prea dure și nici nu-i convine că , atunci când a greșit, l-am criticat pe șeful său, Dumitru Bușe. Îi recomandăm băgărețului conservator că nu e treaba lui săse amestece în politica editorialăa ziarului nostru, pentru că , altfel, ar putea că dea în derizoriu în fața opiniei publice.

Valentin Ciocan s-a arătat, în repetate rânduri, foarte deranjat de jurnaliștii care vin în Consiliul Județean pentru a cere informații legate de subiectele care-i intereseazăși a încercat chiar săle limiteze accesul în instituție prin tot felul de tertipuri infantile, care l-au dezonorat. Mai exact, Ciocan ar fi vrut ca ziariștii săintre în CJ doar între anumite ore, cu un ofițer de presăpe urmele lor, care săle sufle tot timpul în ceafă, încercând săle afle sursele de informații. Din fericire, însă , reprezentanții media nu au fost de acord cu acest lucru, protestând vehement contra ciudatei sale idei.

Indiscutabil, articolele care apar în VOCEA VÂLCII nu pot fi pe placul tuturor, însă , nu ne vom lăsa niciodatăinsultați de personaje care, de-o viață, au preferat anonimatul și care nu au impresionat opinia publică , prin inițiative spectaculoase. Iar Ciocan se integreazăperfect în această categorie. Dacă s-a simțit vreodatălezat de cele scrise de noi, atunci, probabil a venit momentul sădevinămai eficace la locul de muncă , cu atât mai mult cu cât, se bucurăde importante stimulente materiale pe care, încă , nu ne-a convins că le merită.

Tupeu fără limite

Conștientizăm lealitatea pe care o are Față de șeful său, Dumitru Bușe, dar nu putem accepta felul în care înțelege săo și punăîn practică . De curând, cu un ton mai mult decât răutăcios, Valentin Ciocan ne-a întrebat cum de mai avem curajul săintrăm în instituția pentru care lucrează, atâta timp cât, în publicația noastră, au apărut și articole nu tocmai laudative la adresa președintelui Consiliului Județean. Ne vedem nevoiți să-i răspundem consilierului că aici nu e vorba de curaj, ci de obligația moralăpe care o avem Față de cititori, de a le transmite informațiile pe care ni le solicită. Și apoi, într-o societate democratică ca a noastră, presa e liberăsăscrie ce crede de cuviință, fără săse teamăde represaliile anonimilor rătăciți prin funcțiile importante ale instituțiilor de stat. În fond, nu avem de ce săne justifică m în fața lui Ciocan sau sărăspundem cu aceeași răutate insultelor pe care le-a adus redactorilor VOCEA VÂLCII. Vrem, însă , sătragem un semnal de alarmăcu privire la încercă rile acestuia de a ne refuza dreptul la informație. Și ca să-i arătăm că nu prea știe care e treaba pe la Consiliul Județean, îi spunem că teancul acela de acreditări pe care ni le-a pus în brațe, sunt o găselnițăde prost gust a mai tuturor instituțiilor importante, ca săținăjurnaliștii departe de informație. Dar altu-i paradoxul!

Valentin Ciocan ne-a spus că trebuie săcompletăm hârtiile că ci, a observat el, la ședințele de Consiliu Județean vin prea mulți jurnaliști din partea unei singure redacții, iar sala care găzduiește întâlnirile, are prea puține scaune. Inepție mai mare nici că s-a auzit! Păi, domnule consilier, refuzăm săcredem că nu știți că aceste ședințe sunt publice și orice cetățean preocupat de soarta acestui județ are dreptul săparticipe. Considerăm că ați procedat astfel din purăaversiune Față de noi și nu pentru că , până acum, nu ați aflat acest lucru esențial.

până acum, VOCEA VÂLCII a acordat o minimăimportanțăconsilierului Ciocan și nu ne amintim săfi publicat articole insultătoare la adresa sa. Nici măcar mici răutăți. Dacă i-am fi spus că e un tip lipsit de carismă, servil, inactiv în funcția de vicepreședinte al PC Vâlcea sau traseist politic, atunci, cu siguranță, avea motive săse simtă jignit. Cum n-am scris nimic din toate acestea, e de-a dreptul bizar săfacă pe afectatul.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.