Acasă Arhiva SUPERCUPA EUROPEI A RĂMAS LA VÂLCEA

SUPERCUPA EUROPEI A RĂMAS LA VÂLCEA

La finele acestei săptămâni, în zilele de 22 și 23 septembrie, la Râmnicu Vâlcea a avut loc „Trofeul Campioanelor” la handbal feminin, competiție ce a adus la start cele mai puternice grupări din Europa. La competiție au participat rusoaicele de la Lada Togliatti, Slagelse DT (câștigă toarea Ligii Campionilor), Zvezda Zvenigorod (câștigă toarea Cupei EHF) și Oltchim Rm. Vâlcea (câștigă toarea Cupei Cupelor). Primul meci al fetelor antrenate de Gheorghe Tadici a fost împotriva rusoaicelor de la Lada Togliatti, de care au trecut sâmbătă, 22 septembrie a.c., cu scorul de 31 – 23. Astfel, Oltchim s-a calificat în ultimul act al turneului unde a întâlnit duminică , 23 septembrie a.c., câștigă toarea Cupei EHF.

Într-o atmosferăextraordinară, Oltchim Rm. Vâlcea a reușit săcâștige Supercupa Europei în fața rusoaicelor de la Zvezda Zvenigorod. Prima reprizăa fost extrem de echilibrată, la pauzăscorul fiind de 9-9. În minutul 39 însă , rusoaicele au preluat conducerea, având trei goluri diferență. Nu pentru mult timp, pentru că cei peste 3.000 de spectatori din Sala Sporturilor „Traian” s-au ridicat în picioare și au început să-și încurajeze echipa favorită, fetele antrenate de Gheorghe Tadici au început săzburde pe teren și în câteva minute scorul era de 22 – 16 pentru Oltchim Rm. Vâlcea. până la final, echipa vâlceană a condus detașat. Astfel, Supercupa Europei a rămas la Vâlcea, scorul final cu care handbalistele noastre au reușit săcâștige a fost de 23-19.  Oltchim a obținut al cincilea său trofeu din 2007, dar și a cincea cupăîn Europa, După Cupa IHF (1984, 1989), Supercupa Europei (1984) și Cupa Cupelor (2007).

Huțupan, cel mai bun portar

Cel mai bun portar al competiției sportive a fost desemnatăLuminița Huțupan, iar golgheterul turneului a fost Ana Batinic (Slagelse), cu 21 de reușite. Supercupa Europei a fost înmânatăfetelor de la Oltchim de primarul Râmnicului, Mircea Gutău și de prefectul de Vâlcea, Anuța Handolescu. Oltchim a fost recompensatăcu 20.000 de euro, dar și cu cel de-al cincilea trofeu câștigat în 2007, După campionatul, Cupa și Supercupa României și Cupa Cupelor. În finala mică a competiției, Slagelse a învins Lada Togliatti, cu scorul de 35-34, După trei reprize de lovituri de departajare, ocupând astfel locul trei.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.