Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Programul magazinelor pentru Paștele din 2024? Află până când poți face cumpărături

Programul magazinelor în timpul sărbătorii Pascale va cunoaște unele ajustări față de funcționarea lor obișnuită. Iată care sunt magazinele care vor fi închise duminică, în ziua de Paște, și cum vor opera în restul zilelor, mai precis, Sâmbăta Mare și în a doua zi de Paște.

La fel ca în fiecare an, marile lanțuri de magazine din România își vor adapta programul în preajma sărbătorilor Pascale. Programul a fost anunțat în avans, permițând astfel tuturor românilor să își facă cumpărăturile pentru masa de Paște.

Majoritatea magazinelor din rețelele mari de retail vor fi închise doar în ziua de 5 mai, cu ocazia Paștelui ortodox, cu excepția Lidl, care va fi închis atât în 5 cât și în 6 mai, conform anunțurilor făcute de retaileri.

Magazinele Kaufland din România vor avea un program special pentru Paștele din 2024. Sâmbătă, 4 mai: magazinele Kaufland vor funcționa cu un program redus, deschizând între 06:30 și 08:00 și închizând între orele 17:00 și 19:00. Excepție fac magazinele din orașele Sfântu Gheorghe, Gheorgheni, Miercurea Ciuc, Odorheiul Secuiesc, Sovata și Târgu Secuie, care vor opera conform programului normal.

Lidl România își va oferi angajaților din cele peste 350 de magazine două zile libere, în prima și a doua zi de Paște, pe 5 și 6 mai 2024. Clienții își vor putea face cumpărăturile în magazinele Lidl până sâmbătă, 4 mai, inclusiv, iar activitatea va fi reluată marți, 7 mai.

De Paște 2024, programul magazinelor Carrefour va cunoaște modificări. Deși magazinele vor avea aceeași oră de închidere, ora de deschidere va varia de la un magazin la altul. Sâmbătă, 4 mai 2024, ora de deschidere va fi între 07:00 și 09:00, iar ora de închidere va fi 19:00. Duminică, 5 mai 2024, toate magazinele Carrefour vor fi închise. Pentru a permite angajaților să petreacă mai mult timp cu familiile lor, Carrefour le-a acordat tuturor o zi liberă în data de 5 mai 2024.

Magazinele de tip Market și Express vor avea un program diferit față de hypermarket-uri. Pentru a afla programul exact al magazinului tău preferat, accesează site-ul retailerului și selectează unitatea în care obișnuiești să faci cumpărături.

Până vineri, 3 mai, clienții pot face cumpărături la Penny conform programului obișnuit, între orele 07.00 și 22.00. În ziua de Paște, 5 mai, Penny închide magazinele în toată țara. De marți, 7 mai, magazinele Penny vor reveni la programul normal:

  • Sâmbătă, 4 mai: 07.00-18:00;
  • Duminică, 5 mai – Închis;
  • Luni, 6 mai: 09.00-16.00.