Acasă Arhiva SAPTAMANA PE SCURT

SAPTAMANA PE SCURT

am primit la redacție o scrisoare în care s-au folosit termeni foarte duri la adresa ziaristului Silviu Popescu ” expresia mioritică   ce ne spune că „ce știe tot satul, nu știe bărbatul”, își are aplicabilitatea și în pușcă rii ” nevolnicul de Traian Guminski a înnebunit de tot. Se vede treaba că rușinea la care îl vom supune, zi de zi, i-a luat mințile ” ciudate „șoapte” mai trimite Silviu Popescu prin falimentarul cotidian-național cu sediul în Rm. Vâlcea, „Curierul de Râmnic” ” credem că sistemul comunist a fost un sistem satanic unde valoarea este zero și incultura pusăpe piedestal. Marx și Engels au avut dreptate când au afirmat că „atunci când burghezia comunistăva ajunge la putere, omul își va pierde demnitatea”

        ” Am primit la redacție o scrisoare în care s-au folosit termeni foarte duri la adresa ziaristului Silviu Popescu, autorul epistolei dovedind că îi cunoaște foarte bine caracterul convalescentului nostru coleg și că știe și el motivele reale ale supărării ziaristului pe familia Gutău. Pentru că nu vrem săîl mai umilim încă o datăpe „americanul” cu aere de ziarist occidental, îl iertăm, deocamdată. Prea i-a tras-o Petre Tănăsoaica în „Viața Vâlcii”, alăturând articolele de presăinsultătoare și calomnioase referitoare la „River Plaza – Mall” și temerarii ei investitori, articolului jenant de „laudăție, succes râvnit!” scris de individ cu destinație pentru cei mai înainte insultați și calomniați. Dar asta După ce a fost „băgat în seamă” de oamenii de afaceri Denisa și Felix Bojan patronii construcției și afacerii contestate de ipochimen. Pe acest fond de prostituție de presă, ținem să-l întrebăm pe Silviu Popescu, totuși,  dacă nu i-a fost rușine de notarul Mariana Gutău, atunci când i-a atacat acesteia familia și l-a insultat pe soțul dumneaei? „Cine ți-a făcut actele de cumpărarea apartamentului în care stai, Silviule?” a întrebat autorul scrisorii, continuând: „Oare te-ai supărat că a trebuit să-ți plătești taxele notariale pentru serviciul ce ți s-a făcut legal, nefiind „moka”, așa cum ești tu obișnuit săprimești?” Nimic de comentat, pentru că noi nu știm la ce se referăautorul. Dar zicem și noi ca Petrică , la final: „Vălăsăm pe dvs. săapreciați și săcomentați atitudinea ziaristului refuzat la export în State”. Miroase a șantaj

         ” Expresia mioritică   ce ne spune că „ce știe tot satul, nu știe bărbatul”, își are aplicabilitatea și în pușcă rii. Deținuții dintr-o localitate știu mai bine ce se întâmplăla ei acasă, decât o știu locuitorii orașului. În timpul vizitei la Mircia Gutău, am fost uimiți săaflăm că acesta știe totul despre cele ce se fac și se vorbesc în cazul său și al viceprimarului Dicu, în Rm. Vâlcea, până la amănunt. „Am primit o scrisoare de la un deținut vâlcean aflat la Jilava, care mi-a transmis ce fac „prietenii” împotriva mea. El poate fi dezinformat, dar, în nici un caz, subiectiv și știu totul”- ne-a spus primarul. „Știu tot ce face Frâncu împotriva mea și sunt convins că numai situația lui de colaboraționist i-a mai temperat acțiunile. Este păcat că Monceanu se lasăcondus de Frâncu și de Sofianu. Cred că și asta speră: sănu mămai întorc la Primărie. Transmiteți-le tuturor că „nu mor caii, când vor câinii””- a continuat acesta. Cât privește demisia de la Primărie a g-ralului (r) Dumitru Târdea, surpriza nu a fost prea mare pentru Mircia Gutău. „Se înșealădacă va crede că îmi poate lua locul la Primărie, pe mâna PSD sau a oricui. Și așa, Gigi Matei nu contează, iar generalul nici atât.” Ce ar mai fi de comentat?

         ” Nevolnicul de Traian Guminski a înnebunit de tot. Se vede treaba că rușinea la care îl vom supune, zi de zi, i-a luat mințile. A ajuns acest limbric de presă, alăturat unui alt parazit, săne dea notăla mers Ajungând ciuca bătăilor și de râsul curcilor pentru ziariștii din presa locală, el și-a mai găsit un rost la ziarul lui Aurel Vlădoiu, trăgându-i acestuia limbi la comportament, ziua și noaptea folosindu-și aceeași limbăasprăși dedulcităla brânzăpentru „fetele lu Î toți”. Nu s-a mai pomenit vreodatăun astfel de individ în presa locală. Știm sigur că nimeni nu mai vrea sălucreze la ziarul deputatului, sub „bagheta” lui Tiberiu Pîrnău și acesta  nu are ce mai face. Îl ține pe „Lingceapuc” la ziar, compromițându-și job-ul și presa, în general. Știți ce răspuns a dat derbedeul la anunțul nostru că îl vom arăta public cu degetul? „Și ce dacă ? Parcă nu știe un oraș întreg că eu trag limbi. Unde-i problema?” Așa-i. Unde-i problema, Pîrnăule și Vlădoiule? Aveți curaj să-l invitați acasăpe „LimbiÎmiDai” Traianus Gumilingus, la masăsau să-l lăsați singur cu familia dumneavoastră? Ha, ha, ha Bromocetul pentru dezinfecție s-a scos și cine spunea că sportul lui de alcoov preferat nu creeazăcuriozități?

         ” Ciudate „șoapte” mai trimite Silviu Popescu prin falimentarul cotidian-național cu sediul în Rm. Vâlcea, „Curierul de Râmnic”. Văzând că pleacă , mai tot timpul, singur în cursăși o sfârșește de fiecare datăpe locul doi, omul și-a informat bruma de cititori că a încercat săobținăun interviu cu Mircia Gutău, la penitenciarul Colibași, dar s-a trezit iar pe locul doi. Ca întotdeauna. Luasem noi caimacul și, zicea el, nu se mai aprobăun alt interviu. Minciună.

         Ori de câte ori dorește  un organ de presăsărealizeze un interviu cu deținuți în penitenciare, un ordin al ministrului Justiției, dăaceastă aprobare. Numai că farsorului Popescu îi mai trebuie și acceptul deținutului pentru a intra în dialog, ceea ce nu obținea, nici dacă mergea în limbă. Primarul nostru știe tot și ne-a declarat că nimeni nu l-a insultat, calomniat sau lovit moral atât de tare. Credem că dintr-un singur motiv ar da acceptul vizitei: ca să-l scuipe între ochi. Din interviul realizat la Colibași, credem că ați reținut că   doamnele procuror de la DNA îi cereau primarului Gutău să-și dea demisia din funcție, promițându-i că situția sa va fi mai roză. Omul nu a vrut și s-a văzut ce i s-a întâmplat, în faza „DNA Curțile de Apel”. Ei bine, de parcă a existat o colaborare între Silviu Popescu și doamnele procuror DNA, acesta s-a dus cu tupeu la cel mai bun prieten al primarului nostru și i-a cerut să-i transmitălui Mircia sădemisioneze, ca săfie liber. Același scop, aceeași placă , agenți de influențădiferiți. Ne-am cam săturat de coincidențe și lucrurile încep săse lămurească . Oare numai câinii se îmbolnăvesc și mor de jigodie?

         ” Credem că sistemul comunist a fost un sistem satanic unde valoarea este zero și incultura pusăpe piedestal. Marx și Engels au avut dreptate când au afirmat că „atunci când burghezia comunistăva ajunge la putere, omul își va pierde demnitatea”. Dacă locuitorul Havanei se mulțumește cu patru ouălunar pe cartelă, atunci și românul s-a mulțumit cu 200 g salam, în același timp. Săvămai dăm un exemplu pe care nu îl știți. În piață, în Tel Aviv, chinezii umpleau sacii cu găinațuri de pasăre aruncate direct pe caldarâm în grămezi mari și le găteau. Așadar, sistemul devalorizeazăcreația umană, o înjosește, dacă nu îi sunt respectate doctrinele în care ar trebui săintre și libertățile de ordin general. Săfii un ortodox convins, sărespecți canoanele bisericești întocmai și săfi turnat de preotul care tocmai te-a spovedit sub sutana lui, unde ți-ai descă rcat și tu păcatele, reprezintăculmea ironiei creștine. Doar trei nume de mari preoți au fost deconspirați ca foști colaboratori ai Securității. Sunt mii de preoți care au semnat angajament cu Securitatea. Altfel, nu se putea. Erau dați afară. De prea legionarul mardeiaș, transformat în torționar și șef de reeducare la Gherla, Onania Valeriu, transformat în Bartolomeu Anania, nimic la CNSAS? Înalta fațăbisericească a transformat podul mănăstirii Cernica în depozit de arme venite de la Gestapo pentru legionari. Nimic, nimic la CNSAS? Săfim serioși. Pe acest fond și ca urmare a șantajului lipsirii totale a libertății sale a semnat Anania angajamentul cu Necuratul. Apoi, când alții luau drumul Bărăganului, în 1965, prea cucernicul Bartolomeu a fost trimis în misiune socialistăîn Statele Unite ale Americii. De tovarășul Arapașu Toader – zis Teoctist – zis Iapa, în cercurile homosexualilor bucureșteni, nimic la CNSAS? Cel expulzat din SUA, de pe aeroportul din New York, în 1962, că ruia nu i s-a acordat viza de intrare, fiind găsit cu un pistol cu amortizor în sutana diplomatică . Știau ei catolicii de la CIA ce hram poartăIPS (ge-neral DIE acoperit) Teoctist zis Iapa Nimic, nimic la CNSAS? Hai, băi, că mai bună-i Mona Muscă (în Parlament), la vârsta ei și din lipsăde „oarece”, chiar și Emilian Frâncu-i nevinovat și bun de „de toate”. Știți ceva? Ãștia care au colaborat cu Secu, pe fațăsau pe sub masă(că mulți sunt și d Îăștia!) știu frate sămuncească ! Uite, un politician liberal, ne-a cerut filmulețul porno cu starul Traianus Gumilingus Cunilingus Lingceapuc zis (amical de fetele orașului de pe centură) Limbi Îmi Dai și ne-a oferit unul în schimb cu un liberal mai micuț, un fel de „ține calul” la Frâncu și el un fel de membru în gruparea erotico-aventuristăce practică sexul interesat la bordelul intitulat „Fetele lu Î toți”. Săîntrebăm CNSAS-ul dacă liberăluțul a făcut poliție politică și dacă putem accepta schimbul. Avantaj primire!   

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.