Acasă Arhiva Romanu Î plateste!

Romanu Î plateste!

 

      În fața mea, pe birou, am o carte cu coperți negre din piele pe care este scris cu litere aurite Codul Penal. Răsfoindu-l pentru a mă edifica cu privire la pedepsele ce se cuvin celor ce ne jefuiesc prin simpla lor prezenta într-o funcție de conducere, m-am oprit asupra singurului articol de Lege ce ar trebui să ne apere buzunarele, anume art. 165, intitulat mișto Subminarea economiei naționale. Pe scurt, dacă jmanglești prin orice mijloace din portofelul cetățeanului te alegi cu închisoare de la 5 la 20 de primăveri, iar dacă jmanglești fără limite și provoci pagube importante economiei naționale, riști să faci pârnaie pe viață! Stimați cititori, simpla lectură a textului de mai sus mi-a dat fiori și m-a făcut imediat să mă predau. Indiferent de ceea ce-mi va oferi viața, o să mă feresc să bulesc economia națională, că n-am chef să stau între patru pereți cu demipensiune minus nouă margarete până apare unul cu barbă mare și straie negre să mă spovedească . De aici, am procesat repede cu ceea ce se pare că dețin între perciuni următoarea concluzie la care sunt sigur că subscrieți și dumneavoastră: primarii, președinții de consilii județene, directorii de instituții descentralizate, miniștrii și parlamentarii ori nu știu să citească , ori nu au auzit niciodată despre cartea de care am menționat la începutul editorialului. Altfel nu îmi explic de ce s-au băgat în borcanul cu miere până la flecuri… Aha, acum mi-a că zut fisa! Mai este o variantă: știu să citească și au auzit de Codul Penal, dar îi doare-n cur de el și de ce să mă dau După cireș, asta cred că -i varianta corectă. Creierul meu nu accepta că în România oamenii pe care i-am trimis să îmi conducă destinele și să-mi gestioneze mangoții să mă parlească , ce zic eu să mă parlească , să mă incinereze cu o frecvență de o mie de ori din patru-n patru ani deci, creierul meu nu-i bun pentru țara asta și în consecință ar fi necesar să spăl putina cât mai repede posibil.

      Hazul cu necazul au în țara mea aceeași legătură inevitabilă ca și politicienii cu tâlhăria. Când zic politician, zic corupție și șpagă. Când zic corupție și șpagă, prin minte îmi apare obsedant mutra lui Adrian Năstase cu trei trandafiri la cap. Nu-i vina mea tovarășilor din PSD, asta-mi arată la știri, asta mi s-a întipărit în memorie. Dacă strâmbați din nas, citiți în continuare și faceți-vă că plouă până se prescrie fapta mea de arătat cu degetul.

Să vedem ce ne spune nouă substantivul la plural, feminin, fregate. În afară de faptul că ne gândim imediat la doua copăi de fier, made in United Kingdom, suntem siliți să ne gândim la nici mai mult nici mai puțin de 185 milioane de dolari. Combinând una sută optzeci și cinci milioane de parai cu literele din psalmul 165, versetul Subminarea economiei naționale, ne iese așa: unul, mai mulți, sau toți dintre numiții Năstase Adrian, Popescu Ioan Dan, Pascu Mircea, Talpeș Ioan, Tănăsescu Mihăiță sș Maior Cristian trebuie să ne părăsească pe termen nelimitat într-una dintre stațiunile de interes politico-turistic Rahova, Jilava, sau Aiud. De ce? Deoarece de data aceasta nu mai este de vina CDR-ul și Alianța D.A., la guvernare în anul de grație 2002 când s-a semnat cumpărarea fregatelor casate de Marina Britanică fiind doar PSD.

      Toata presa urla mită, mită și iar mită, întrebarea anului fiind cine a luat mită pentru bucă țile acestea de fier ce sfidează toate legile fizicii și încă se încă pățânează să mai plutească ? Întrebarea mea este cine mama dracului plătește înapoi statului român diferența dintre greutatea/fier vechi/fregată și cele 185 milioane de dolari?!? Întrebarea mea, deloc retorică , mă îngrijorează mai mult decât întrebarea lor, pentru că în Codul Penal, la art. 165 nu scrie nimic despre recuperarea prejudiciului. Recunosc, s-ar putea să mă înșel și în cazul în care cei vinovați nu evadează, nu trăiesc exagerat de mult și cuiva îi trece prin cap să-i prepare ca pe Ramses al II-lea și Tutankamon, se pot recupera ceva bani, că la câte văd eu că se cumpără și vând prin internet, sigur se găsește vreun colecționar să-i achiziționeze. Doream în final să propun cetățenilor români o plimbare cu fregatele, însă am aflat că dacă printr-o minune mai pornesc motoarele, scade PIB-ul cu cinci procente. Așa că , așteptăm la țărm cu maxim interes deznodământul tragerii la răspundere a concurenței biblicului Noe. Dragi actuali guvernanți, sperând să nu o dați cotită și de data aceasta vă asigurăm că orice-ar fi, românu Î plătește!

Bogdan Popescu

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.