Acasă Arhiva PNL va vota împotriva orică rui nou guvern

PNL va vota împotriva orică rui nou guvern

Liberalul Ludovic Orban susține că dacă moțiunea trece

La școala politică organizatăde tinerii liberali la Horezu în acest week-end, Ludovic Orban a comentat despre efectele moțiunii pe care PSD intenționeazăsăo depunăîmpotriva guvernului Tăriceanu II: „În privința moțiunii de cenzură, consider că este total inoportună, ea are la bazărațiuni de dispute interne în PSD și nu urmeazăa fi depusăîn baza unui obiectiv politic major care săținăde creșterea performanței guvernamentale în România. Indiferent de rezultatul moțiunii, PNL va rămâne la fel, pilonul de dreapta al democrației românești. În cazul în care moțiunea va trece, noi deja am luat o decizie la nivelul Biroului Politic și anume că nu vom mai participa la formarea niciunui guvern și vom vota împotriva orică rui guvern. În schimb, îi avertizăm pe toți cei care voteazămoțiunea că riscă săarunce România într-o crizăpolitică care poate avea consecințe grave asupra evoluției ulterioare a României.  

Este foarte greu săînțelegi ce vrea PSD-ul. Cum vor forma guvernul După moțiune? Afirmația că au dialog cu toate partidele parlamentare ca sădefinească o majoritate transparentăeste doar o poveste. Băsescu l-a trimis la plimbare pe Geoană, După ce s-a autoproclamat premier, PD-ul le-a dat cu flit în momentul în care PSD-ul a încercat săaibăo întâlnire cu ei. În aceste condiții, măîntreb ce proiect politic are PSD pentru România în situația actuală?”

De asemenea, în ciuda evidențelor, Orban a negat existența orică rei înțelegeri între PNL și PSD: „Între PNL și PSD existăo diferențăca de la cer la pământ. De 18 ani, PNL s-a aflat într-o luptăconstantăla început cu FSN-ul, apoi cu tot ce a urmat din acest partid. Am avut și o perioadă în care fascinația guvernării ne-a pus alături de o fărâmăa fostului FSN, dar PNL a fost un adversar constant a tot ce a însemnat proiect post-comunist. Săne aducem bine aminte ce a însemnat guvernul Năstase: 85% dintre primarii înscriși cu forța în PSD, toți directorii de deconcentrate, toată funcționărimea subordonatăpolitic PSD-ului, toate structurile sindicale și orice punct strategic din societate au fost acaparate de PSD. Din păcate, PSD nu ne-a demonstrat că s-a schimbat între timp, iar a se vorbi despre un posibil protocol între PNL și PSD mi se pare neconform cu realitatea„.

Întrebat dacă tot „fascinați de guvernare”, liberalii nu s-ar alia cu PSD-ul, Ludovic Orban a adăugat: „Biroul Politic al partidului a hotărât în unanimitate că nu putem face absolut nici un compromis în raport cu poziția noastrădoctrinară, cu programul de guvernare. Deci, nu este posibilănicio alianțăcu PSD”.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.