Acasă Arhiva Mircea Gutau este mulțumit de realizarile sale

Mircea Gutau este mulțumit de realizarile sale

După doi ani de mandat ca primar al Râmnicului  ” „eu încă de la începutul mandatului de primar al Râmnicului mi-am propus să am o legătură permanentă cu cetățenii. Nu vreau să mă rup niciodată de râmniceni. Ei m-au votat și consider că este datoria mea să port discuții cu dumnealor și să-i consult în tot ceea ce fac”- ne-a declarat Mircea Gutău.

      Încheierea unui nou an de mandat reprezintă pentru mulți dintre primari un moment de bilanț. Fiecare adună, scade, analizează și cugetă asupra ceea ce a făcut în anul care s-a scurs. Acum se împlinesc doi ani de când râmnicenii i-au acordat toată încrederea edilului Mircea Gutău. Primarul se declară mulțumit de ceea ce a realizat în calitate de edil șef, dar spune că mai are încă multe proiecte pe care le va realiza în următorii doi ani. De asemenea, în cadrul unui interviu, Mircea Gutău ne-a mărturisit care sunt principalele proiecte pe care intenționează să le desfășoare în Râmnic până la sfârșitul anului 2006. Edilul-șef  spune că va face tot ceea ce îi stă în putință pentru a-i mulțumi pe râmniceni.

      Reporter: Ajuns la jumătatea mandatului de primar, cum credeți că vă percep râmnicenii activitatea?

      Mircea Gutău: Eu sper că percepția lor asupra activității mele este bună, pentru că permanent am păstrat legătura cu cetățenii. O dovadă a acestui fapt este că , în numeroase rânduri, am organizat întâlniri cu ei. Prin aceste discuții am vrut să cunosc problemele râmnicenilor pentru a le găsi o rezolvare. Pot spune că în mare parte, cred că 90%, problemele au fost rezolvate. Sunt și lucruri pe care nu le-am finalizat, dar am încercat să le explic râmnicenilor că totul este prins în grafic și lucrez După un program bine stabilit. Absolut tot ceea ce am promis în campania electorală s-a înfăptuit.

      Rep.: Încă de când v-ați instalat în fotoliul de primar, ați spus că Râmnicul va că păta o nouă înfățișare, și am în vedere investițiile BILLA, Kaufland, Interex sau River Plazza. Credeți că toți râmnicenii sunt mulțumiți de aceste schimbări?

      M.G.: Sunt convins că nu toți sunt mulțumiți, dar nici nu mi-am propus să satisfac pe toată lumea. Important este ca o mare parte a populației Râmnicului să fie mulțumită. Și sunt convins că majoritatea sunt satisfăcuți de munca mea și a echipei mele. În Râmnic au fost realizate proiecte foarte bune, dar și altele mai puțin bune. De multe ori, ca primar, trebuie să duci la îndeplinire hotărârile Consiliului Local, chiar dacă îți plac sau nu. Cele mai multe proiecte, recunosc că mi-au plăcut, însă sunt unele pe care am fost obligat să le realizez. De exemplu nu mi-a plăcut amplasarea supermarketului Billa.

      Rep.: Care sunt proiectele dvs. de viitor?

      M.G.: Avem foarte multe proiecte. Sunt câteva scuaruri de modernizat și aici mă refer la Scuarul Revoluției, cel de la Complexul Traian sau piațeta din stația gării. De altfel, mai avem în plan modernizarea Parcului Zăvoi, montarea scaunelor și a instalației de iluminat pe stadionul Zăvoi. Proiectul pentru Bulevardul Tineretului necesită o investiție foarte mare, însă vreau să asigur râmnicenii că acesta se va realiza. Mai mult decât atât, avem în plan să finalizăm până în toamnă lucrările de la zona industrială, iar până în august să terminăm lucrările de la Fețeni. Finalizarea unui proiect ambițios finanțat de primărie în ceea ce privește acoperișurile blocurilor și construirea unei grădinițe moderne cu două etaje în cartierul Ostroveni sunt alte planuri de viitor. De asemenea, am făcut toate demersurile pentru ca proiectul de lărgire al pasajului de pe strada Dacia să fie finalizat anul acesta. Iar, până în toamnă sper să terminăm toate asfaltările pentru că avem trei echipe care lucrează 24 de ore din 24.

      Rep.: În ultimul timp relația dintre dvs. și consilierii locali, în special cei ai PNL, a devenit tensionată. Cum credeți că va evolua în viitor relația dintre dvs. și aceștia?

      M.G.: Eu cred că va evolua foarte bine, pentru că eu sunt o persoană conciliantă. Fiecare și-a expus punctul de vedere. Și într-o că sătorie mai există mici discuții, dar într-un consiliu local unde fiecare consilier are personalitatea lui și vrea să-și impună punctul de vedere.

      Rep.: Având în vedere ultimele atacuri ale președintelui PNL Vâlcea, dar și replicile dvs. credeți că mai poate fi vorba de armonie în sânul Alianței D.A. Vâlcea? Relațiile dintre dvs. și Emilian Frâncu sunt compromise total sau mai există șanse de reconciliere?

      M.G.: Eu cred că lucrurile vor merge în continuare bine în sânul Alianței. Multe replici au fost aruncate la nervi. Eu nu am nimic personal cu domnul Frâncu și am promis că nu voi mai intra într-o astfel de polemică . Am discutat cu dânsul pe această temă la sărbătoarea „Învârtita Dorului”. Este clar că suntem două firi opuse, ambițioase și bineînțeles că atunci când discutăm apar și scântei. Chiar dacă în viitor vor mai exista atacuri din partea domnului Frâncu la adresa mea, nu voi mai răspunde pentru că am foarte mult de muncă la primărie. Rep.: Vă considerați un primar interactiv atâta timp cât corespondați cu râmnicenii și prin intermediu site-ului www.domnuleprimar.ro?

      M.G.: Nu numai prin intermediul site-ului. Eu încă de la începutul mandatului de primar al Râmnicului mi-am propus să am o legătură permanentă cu cetățenii. Nu vreau să mă rup niciodată de râmniceni. Ei m-au votat și consider că este datoria mea să port discuții cu dumnealor și să-i consult în tot ceea ce fac. Unii chiar m-au acuzat că nu consult specialiștii, ci mai mult muncitorii. Vreau să vă spun că înainte să consult un specialist, este de datoria mea să consult râmniceanul care m-a ales. Din multiplele probleme pe care le ridică cetățeanul, extragi câteva care crezi că sunt bune, le supui aprobării în Consiliul Local și apoi te adresezi specialistului care este în măsură să îți dea soluțiile finale. Așa văd eu lucrurile.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.