Acasă Arhiva Liberalii valceni isi cumpara sediu

Liberalii valceni isi cumpara sediu

         ” Imobilul din strada Carol a fost evaluat la 700 milioane lei vechi ” raportul de specialitate al CJ arată că instituția a aprobat cumpărarea spațiului, precizându-se că propunerea de vânzare este în conformitate cu legea. Astfel, Compartimentul Administrarea Domeniului Public și Privat al Consiliului Județean Vâlcea a suspus spre aprobare proiectul de hotărâre, ceva fi prezent pe ordinea de zi a ședinței CJ, din data de 29 septembrie a.c

 

           În data de 31 iulie 2006, filiala Vâlcea a Partidului Național Liberal a depus, la Consiliul Județean (CJ), documentația pentru trecerea din domeniul public în cel privat al sediului, în supraFață de 138,2 mp, din strada Carol, în care formațiunea politică își desfășoară activitatea. Valoarea imobilului se ridică la suma de 77. 000 RON și a fost actualizată în data de 31 august 2006.

           Legea 90/2003, privind vânzarea spațiilor aflate în proprietatea privată a statului sau a unităților administrativ-teritoriale, destinate sediilor partidelor politice, prevede că acestea pot cumpăra, în fiecare unitate administrativ-teritorială, la valoarea de inventar actualizată la data vânzării, un singur spațiu.

Din expunerea de motive la proiectul de hotărâre privind aprobarea vânzării sediului PNL, fost sediu al Vămii Vâlcea, se arată că liberalii au închiriat imobilul de la Consiliul Județean, în anul 1999.  Ulterior, a fost aprobată transmiterea din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Finanțelor Publice Direcția Generală a Vămilor, în domeniul public al județului și în administrarea Consiliului Județean. Conform legislației în vigoare, proprietar al spațiului a devenit județul Vâlcea, care a închiriat sediul Organizației Județene a Partidului Național Liberal, potrivit contractului de închiriere nr.5845 din 5.06.2004.

De menționat că legea permite partidelor politice să opteze pentru închirierea sau cumpărarea spațiilor destinate sediilor aflate în proprietatea privată a statului.

           Consiliul Județean a trimis spre aprobare propunerea de cumpărare

           Raportul de specialitate al CJ arată că instituția a aprobat cumpărarea spațiului, precizându-se că propunerea de vânzare este în conformitate cu legea. Astfel, Compartimentul Administrarea Domeniului Public și Privat al Consiliului Județean Vâlcea a suspus spre aprobare proiectul de hotărâre, ceva fi prezent pe ordinea de zi a ședinței CJ, din data de 29 septembrie a.c.

PNL Vâlcea își desfășoară activitatea de mai mulți ani în acest sediu. Urmând exemplul colegilor de Alianță, PD-ul (care și-au cumpărat deja sediul) liberalii vâlceni și-au propus să nu fie mai prejos și au întocmit documentația pentru achiziționarea imobilului din strada Carol. Vocile rele din PNL susțin că pentru a face rost de suma necesară cumpărării spațiului, liberalii au pus ban pe ban, au făcut economii la sânge și și-au dat toată silința să se ajungă cu cotizațiile la zi. Desigur, părerile sunt împărțite. Tot pe la colțuri, se vorbește că banii au fost dați de câțiva sponsori ai PNL Vâlcea, cu mari obligații materiale și morale că tre conducerea partidului.

Olivia Pirvu

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.