Acasă Arhiva Emilian Frâncu sau despre cum săfii penibil

Emilian Frâncu sau despre cum săfii penibil

Din lipsă de preocupare, liberalul scrie declarații politice jenante

Liderul liberalilor vâlceni este unul dintre promotorii, pe plan local, al transformă rii scenei politice, într-un spațiu al minciunii, al promisiunilor deșarte, al spiritului de gașcă . Pe de altăparte, parlamentarul a reușit săaltereze, iremediabil, principiul promovării valorilor, comportându-se ca un dictator în interiorul partidului, pe care, de multăvreme, îl considerădoar „unealta” prin care își satisface interesele personale de tot felul

În curând, Emilian Frâncu, „Merlinul” politicii vâlcene va intra în topul parlamentarilor care fac cele mai ilare și lipsite de noimădeclarații politice și interpelări. Suntem convinși că afirmațiile noastre îl vor deranja din nou, structural pe liderul PNL Vâlcea, care, așa cum îl cunoaștem, la viitoarea conferințăde presă va spune că se simte lezat de articolele care apar în ziarul VOCEA VÂLCII, considerând că acestea ofenseazăideea de liberalism și determină, pe termen lung, o decredibilizare a sa în fața electoratului. În fond, nu e vina noastrăcă deputatul este o sursăinepuizabilăde subiecte și că îi place săepateze, neconștientizând că , de fapt, devine ridicol.

Cu puțin timp în urmă, „Merlin” a făcut o declarație politică ce poartăun nume demn de titlul unei lecții de istorie de clasa a IV-a: Un nou sens al comemorării Bătăliei de la Posada. Declarația liberalului ar fi făcut săse răsucească în mormânt personalități ca Nicolae Iorga, Nicolae Bălcescu și Petre Ispirescu.” Considerat de istorici un moment crucial în perioada istorică a întemeierii Îării Românești, Bătălia de la Posada a pus capăt ambițiilor anexioniste ale coroanei ungare din acea vreme. În toamna anului 1330, în fruntea unei armate de 30.000 de oameni, bine echipatăși înzestratăcu trupe de cavalerie grea, regele Carol Robert I de Anjou a trecut munții în Îara Românească . Retrăgându-se în munți, voievodul Basarab I a organizat o ambuscadăpe drumul de întoarcere al armatei ungare, într-o vale abruptăsituatăpe drumul dinspre Curtea de Argeș că tre ieșirea din defileul Oltului, pe teritoriul actualei comune vâlcene Perișani. Bătălia a ținut patru zile, răstimp în care armata ungarăa fost practic distrusăîn întregime, cu salve de săgeți trase de pe culmile dimprejur, cu stânci și trunchiuri de copac azvârlite asupra ei”. Devine din ce în ce mai clar că Emilian Frâncu a intrat în acea categorie de politicieni, care își acordăsingur importanță, folosind limbajul spectaculos și colorat, devenind în cele din urmăridicol, apelând la un patriotism excesiv, care nu stăîn firea lui. Ar fi mai indicat ca Emilian Frâncu săse ocupe, temeinic, de rezolvarea problemelor celor care l-au trimis în Parlament și sălase evocarea trecutului glorios al neamului nostru, în seama celor care se pricep săo facă .

Liderul liberalilor vâlceni este unul dintre promotorii, pe plan local, al transformă rii scenei politice, într-un spațiu al minciunii, al promisiunilor deșarte, al spiritului de gașcă . Pe de altăparte, parlamentarul a reușit săaltereze, iremediabil, principiul promovării valorilor, comportându-se ca un dictator în interiorul partidului, pe care, de multăvreme, îl considerădoar „unealta” prin care își satisface interesele personale de tor felul. El și Ion Nicolae.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.