Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

AVOCATUL SARLATAN

Atenție la șarlatani!

 

Avocatul Bogdan Tudor este acuzat de șarlatanie și înșelăciune, de mai multe persoane pe care ar fi trebuit săle apere în fața justiției din varii motive sancționabile. De asemenea, asupra profesionalului său planeazăsuspiciunea că nu ar fi înscris în nici un barou de avocați, arogându-și incorect calitatea de apărător al dreptății și adevărului cetățenilor. Numele de Bogdan Tudor este foarte cunoscut în zona munților Lotru, de el legându-se mai multe „legende” care mai de care mai ciudate. Cine este acest individ? Timp de trei luni de zile ale anului 2003, tânărul absolvent al Facultății de Drept din Sibiu, a ocupat funcția de secretar al primăriei Voineasa. Mai apoi, până în vara anului 2004 a fost consilierul juridic al aceleiași instituții de administrație publică locală. La alegerile din vara acelui an, îl găsim în calitatea de candidat liberal pentru funcția de primar, pierzând de puțin ocuparea demnității. Apoi, spre surprinderea multor concetățeni de-ai săi, Bogdan Tudor nu a vrut sămai facă parte din rândul consilierilor locali ai comunei sale, renunțând în favoarea următorului propozabil înscris pe liste. De aici, traseul său profesional se îndreaptăspre mari nebuloase, aflându-se în contra-timp cu legea, poziționându-se abil între civil și penal.

Bogdan Tudor se prezintăcelor ce-l întreabăa fi avocat și la angajarea sa profesionalăde că tre vreun justițiabil, încheie contractele legale, „uitând” săcompleteze rubricile care îi pot justifica identitatea profesională. De la un astfel de contract ne-am pornit investigațiile și oricât ne-am chinuit, nu am putut trage o concluzie certăprivind calitatea sa oficială. De nenumărate ori l-am sunat la celular, dar deznădejdea ne-a încercat de fiecare dată. Probabil, neștiind cine îl sună, nu răspunde. Așa că , presați de timp și de planul editorial prestabilit, publică m aceste informații sub rezerva incertitudinii și a unui viitor dialog lămuritor.

          Fals președinte

          În timpul verifică rile noastre făcute în Voineasa am primit informația că Bogdan Tudor, După renunțarea la calitatea de consilier local (putea ajunge chiar viceprimar!) s-a „auto-proclamat”, prin abuz și fals în înscrisuri oficiale, președinte al Asociației Proprietarilor de Păduri din România (APPR). În justificare acestei calități, el a prezentat instanței de judecatădin municipiul Brașov (unde se declanșase contestarea calității lui de președinte), un proces verbal al Adunării Generale a asociației certificat de un notar fărăștampila APPR. Asociația în cauzăavea la acea datăun președinte la care se afla ștampila unității, președinte susținut legal de trei sferturi dintre membrii ei. După cum era și normal, președintele real a contestat șarlatania și a obținut nulitatea procesului verbal întocmit ilegal. În mod normal, După presupusa adunare generalăa proprietarilor de păduri din România prin care el ar fi fost investit cu calitatea de președinte, procesul verbal întocmit cu această ocazie, semnat și ștampilat de delegații prezenți, trebuia dus la Tribunal pentru înregistrare, lucru elementar cunoscut de orice avocat. Dar nu și de Bogdan Tudor care nu a făcut demersul legal. Bineînțeles, președintele en-titre, surprins de cele ce întâmplau, a făcut contestație și fărăachivoc, s-a stabilit revenirea la organigrama de dinaintea pseudo-adunării de care s-a folosit șarlatanul vâlcean. În legăturăcu acest capitol, se contureazăa fi fost comise mai multe infracțiuni, dar cum nu suntem de specialitate și nici nu l-am putut contacta pe autor, nu ne pronunțăm, încă . Cu siguranță, o vor face organele statului și văvom ține la curent.

          Înșelăciuni repetate

          Sursele noastre de informare ne-au declarat că cel care pretinde că este avocat, adică Bogdan Tudor, primește taxa de barou pentru angajamentele făcute de la clienți, dar nu se prezintăniciodatăîn sala de judecatăpentru susținerea angajamentului. De asemenea, el este acuzat că a încasat cotizațiile unor asociații membre ale APPR (în sumăde 30 milioane lei fiecare), fărăa le depune în casieria organizației patronale. Președintele real al APPR crede că reținerile ilegale făcute de Bogdan Tudor sunt în sumăde peste 300 milioane lei vechi.

          Rătăciri contemporane

          Dacă stai de vorbăcu tânărul Bogdan Tudor îți faci o impresie bună. Deschis, jovial, zâmbăreț, afișeazăo inteligențăși o sinceritate debordante. Nici nu-ți vine săcrezi că asupra lui planeazăacuzația că a furat Registrul de taxe și impozite, împreunăcu registrul agricol Î47- Î52, acolo unde erau trecuți toți proprietarii locurilor cu pădurile lor cu tot. Acuzatorii săi spun că a făcut această infracțiune pe când era secretarul primăriei și odatăcu plecarea lui din instituție au dispărut și aceste importante documente. Cui îi folosește? i-am întrebat pe acuzatorii lui. Chiar lui, că deși se știe că bunicii și părinții săi nu au deținut niciodatăpăduri în România, acum sunt mari proprietari, După punerea în posesie, „pădurea că zându-le chiar în curte”. această spicuire dintr-o amplăanchetăla care lucrăm împreunăcu colegii de la cotidianul „Ziua”, dorim săfie un semnal pentru opinia publică , organele coercitive ale statului, dar și pentru avocatul Bogdan Tudor. În lămurirea veridicității acuzațiilor, ne dorim și punctul său de vedere. De aceea, până la proba contrarie, îl considerăm pe Bogdan Tudor ca fiind un onorabil absolvent al Facultății de Drept, om care prin prisma materiei învățate la facultate, nu poate greși. De aceea, așteptăm colaborarea sa. spre dovedirea nevinovăției.(va urma)