Acasă Arhiva Adversar nordic pentru Oltchim

Adversar nordic pentru Oltchim

În finala Cupei Cupelor la handbal feminin,

Spre bucuria tuturor suporterilor echipei de handbal feminin Oltchim, fetele antrenate de Gheorghe Tadici au îndeplinit al doilea obiectiv fixat: prezența în finala Cupei Cupelor. Cu titlul „în buzunar”, chimistele mai au de adjudecat Cupa României, dar cel mai important este săcâștige Cupa Cupelor. În ultimul act al competiției, Oltchim va da piept cu una dintre echipele de prim rang ale Europei, Byasen Trondheim din Norvegia.

Adversara chimistelor din finala Cupei Cupelor a făcut parte din grupa B a Ligii Campionilor. Cu trei victorii din șase meciuri, norvegiencele au terminat grupa pe poziția a treia, de unde au „aterizat” în Cupa Cupelor. Cele trei victorii în Liga Campionilor au fost reușite cu Buducnost Monet (29 – 24 în deplasare și 27 – 26 pe teren propriu) și ETO Gyor (30 – 29 pe teren propriu).

Din Ligă, așa cum arătam mai sus, fetele antrenate de Oliver Jensen au ajuns în sferturile de finalăale Cupei Cupelor, unde au trecut fărăprobleme de Astrakhanochka Astrakhan (scor general 65 – 47). În semifinalele competiției, Byasen părea c-a pierdut calificarea, După rezultatul de egalitate, 29 – 29, obținut pe teren propriu cu Union Ribarroja. până la urmă, gruparea norvegianăa reușit o calificare norocoasă, remizând 30 – 30 în deplasare. În partida de la Ribarroja, marcatoarele de la Byasen au fost: Marit Frafjord 10 goluri, Goril Snorroeggen 7g, Marte Snorroeggen și Vigdis Harsaker câte 4g, Inga Svestad 3g, Tonje Nostvold 2g.

Cel mai important sponsor este Banca Norvegiei, că ruia i se adaugăAdidas, Heimdal Grup și Biggkjop. Alți sponsori: Retura, Bilglass, Tulip, Sats, Scandic, Vintervoll, Maxim. Clubul de handbal din Trondheim este condus de Per Jorgensen, iar din staff-ul tehnic al echipei mai fac parte, pe lângă antrenorul principal Oliver Jansen, Knut Scawland, Hjelmeland, Irene Alstad.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.