Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Accident mortal la Lăpușata

” Din cauza vitezei excesive

TRAGEDIE. Pe raza comunei Lăpușata s-a produs un accident violent, în care un bărbat, tatăa doi copii, a sfârșit din viațăîn mod tragic. Șoferul care l-a accidentat se deplasa cu o vitezăprea mare, observându-l pe pieton, care se deplasa pe carosabil, în ultimul moment, iar impactul a fost iminent.

Totul a început când Ion Bișu a dorit sămute automobilul pe care fratele său, Nicolae, l-a adus din Italia, de la prietenul său Adrian Gheorghe Bucei, la domiciliul său. La acel moment mașina nu avea numere de înmatriculare legale, deoarece fusese înmatriculatăprovizoriu cu numere de Vâlcea cu ceva timp în urmă, iar acestea expiraseră. Cu toate acestea, acest lucru nu l-a oprit pe Ion Bușe săiasăpe drumul public cu ea. Pe când se deplasa pe DJ 676, spre comuna Slătioara, la volanul unui Volkswagen Golf, Ion Bișu a încercat sădepășească un alt automobil, însă din cauzăcă era noapte și nu folosea faza de drum, acesta l-a observat în ultimul moment pe Ilie Balaban, un pieton care se deplasa la circa un metru de axa imaginarăa drumului, din sens opus. În încercarea de a evita impactul cu acesta Bișu a frânat brusc, moment în care a virat dreapta, dar a pierdut controlul direcției și l-a lovit pe pieton cu partea frontalăstânga. În urma impactului, victima a fost preluatăpe capotăși parbriz, După care a fost purtatăaproximativ 43 de metri, timp în care autoturismul a intrat în contact cu mai mulți pomi și un gard de beton, în final victima desprinzându-se și că zând în partea stângăa drumului.

Inițial Ion Bișu a susținut că a pierdut controlul volanului în momentul în care se afla în depășire, în încercarea de a evita impactul cu autoturismul pe care voia săîl devanseze, care, la rândul său ar fi efectuat o manevrăspre stânga, pentru a evita o grămadăde pământ aflatăpe carosabil. însă această declarație nu este susținutăde probele administrate în această cauză, nici de declarațiile martorilor.

Conform expertizei tehnice auto, la momentul producerii accidentului Bișu circula cu peste 87km/h, incidentul putând fi evitat dacă s-ar fi deplasat cu o vitezămai mică de 54km/h.

Potrivit raportului medico-legal, moartea lui Ilie Balaban a fost violentă, fiind cauzatăde impactul agresiv cu mașina. Cu toate acestea, soția și cei doi copii ai victimei nu au avut nicio pretenție de naturăcivilăFață de vinovat.

Pe de-o parte accidentul s-a datorat șoferului care circula cu vitezămare și care nu a utilizat faza de drum pentru o mai bunăvizibilitate, dar, pe de altăparte, și pietonului, care s-a deplasat pe carosabil pe timp de noapte, deși drumul era prevăzut cu acostamente, și nici nu avea aplicate pe îmbrăcă minte accesorii reflectorizante sau o sursăde luminăpentru a se face vizibil.

În prezent, Ion Bișu este acuzat de „ucidere din culpă” și de „conducerea unui autovehicul neînmatriculat și cu numere false de înmatriculare pe drumurile publice”.