Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VIDEO INCREDIBIL: „Dispari, dracu, din faţa mea!” Monolog HALUCINANT profesor de la CN Lahovari RÂMNICU VÂLCEA

PROFESOR Liviu Tudor: „Nesimţito! Să pleci de aici! Eu nu te trec”

„Nu pot să suport stilul acesta. Eşti enervantă şi prost crescută! Pleacă de aici şi du-te unde a dus mutul iapa. Du-te… cu mine nu ai viaţă! Un astfel de comportament ca al tău, cum vorbeai cu directorul de jos şi mâncai măr, la flegmă… aşa, unde crezi tu că eşti? La mama şi la tata?

Bine, în mod normal, ar trebui să te ridici în picioare că sunt dirigentele tău, dar nu ştii tu ce înseamnă respectul, dacă nu ai cei 7 ani de acasă… Părinţii ţi-i i-or fi dat, dar dacă nu au avut aluatul bun, or fi făcut săracii ce au putut, dar e aluatul prost.

Tot timpul numai figuri, strâmbături, şi tu şi colega, vă strâmbaţi, vă scremeţi, faceţi nişte figuri de parcă aţi fi mari vedete… stai jos că îmi vine să-ţi dau şi două! Mă bagi dracu în puşcărie!

Nesimţito! Să pleci de aici! Eu nu te trec. Deci, ai înţeles, da? Declar în faţa clasei: NU te trec! Dispari din clasa asta sau dacă nu dispari o să suporţi consecinţele! Să mă laşi dracu în pace că m-am săturat. (…)

Ce dracu vă daţi atâta mari, măi? Pentru ce? Vă daţi mari cu ce? Că au părinţii nu ştiu ce. Şi noi avem măi şi nu ne dăm mari. Ce mare brânză! Eşti elevă, eşti ca toţi ceilalţi. Acasă eşti fata mamei şi a tatălui tău. Aici nu mai eşti. Deci îţi dau 5 la purtare, iar la mine nu treci… trebuie să ştii geografie adevărată! Poţi să înveţi oricât! Nu treci”, profesor Liviu Tudor.

Părinţii elevilor, absolvenţi ai clasei a X-a D în cadrul Colegiului Naţional Alexandru Lahovari, se revoltă împotriva atitudinii dictatoriale şi părtinitoare a profesorului de geografie, Tudor Liviu, care mai este şi diriginte al clasei. Sătui de conflictele permanente şi de răzbunările puerile ale cadrului didactic părinţii au decis să rupă legea tăcerii şi să vorbească deschis despre ceea ce se petrece în acea clasă. Părinţii au întocmit un memoriu, în care descriu pe larg situaţiile nefireşti care s-au petrecut în timpul anului şcolar 2014 – 2015, memoriu care a fost deja depus la Consiliul Judeţean Vâlcea şi la Inspectoratul Şcolar Vâlcea. Părinţii sunt decişi să ajungă până la ministrul educaţiei, dacă, la nivel local, nu se iau măsuri împotriva dascălului, pe care ei îl consideră lipsit de etică profesional, răzbunător şi părtinitor. Dorinţa părinţilor este ca Liviu Tudor să nu mai aibă catedră de geografie şi nici de dirigenţie la clasa a X-a D.

„Suntem părinţii unui grup de elevi, absolvenţi ai clasei a X-a D în cadrul Colegiului Naţional Alexandru Lahovari, care, cu respect, vă rugăm să ne acordaţi posibilitatea de a vă aduce la cunoştinţă comportamentul lipsit total de etică profesională al domnului profesor de geografie, Tudor Liviu, diriginte al clasei mai sus menţionate”, se arată în preambulul memoriului.

Reglare de conturi cu pumnii între profesori

Totul a început în noiembrie 2014, când doi profesori ai prestigiosului Colegiu Naţional Alexandru Lahovari din Râmnicu Vâlcea şi-au rezolvat diferendele cu pumnii, unul dintre ei ajungând la spital cu nasul spart. Profesorul de geografie Liviu Tudor a primit un pumn în nas de la profesorul de filozofie, Virgil Vasiloiu. Liviu Tudor a fost internat în spital, fiind diagnosticat cu fractură de piramidă nazală.

După acest incident extrem de grav petrecut chiar în incinta Colegiului Naţional Lahovari, care este unul dintre cele mai bune şi prestigioase unităţi de învăţământ din Vâlcea, s-a declanşat Jihadul. Profesorul de geografie Tudor a început vânătoarea de vrăjitoare, încercând să-i stârnească pe elevi unii împotriva altora. Profesorul de filozofie Vasiloiu, care s-a titularizat pe postul de la Lahovari cu nota 10, este un dascăl foarte îndrăgit de elevi, acest lucru rezultând şi din susţinerea pe care elevii au arătat-o pe reţelele de socializare pentru profesorul de filozofie.

„Astfel, pe parcursul anului şcolar 2014-2015, în clasă a izbucnit un conflict deschis între o parte din elevi şi domnul diriginte, susţinut de nepotul său, (elev în această clasă) şi alţi elevi care pentru anumite favoruri (aici pot fi amintite note mărite şi motivarea absenţelor), s-au coalizat şi-i informau frecvent despre activităţile extraşcolare ale colegilor lor. Conflictul a avut la baza comentariile copiilor în cadrul unui grup pe whatsapp, în urma incidentului dintre domnii profesori Tudor Liviu şi Virgil Vasiloiu, din semestrul trecut, care s-a soldat cu antipatii, medii scăzute la purtare, ameninţări cu corigenţa la disciplina geografie, stare tensionată şi comunicare defectuoasa cu întreg colectivul.

Totodată, starea conflictuală, prezentată anterior, este întreţinută şi de prezenţa în cadrul colectivului a nepotului domnului profesor, elevul Popescu Mihai, care are o comunicare dificilă cu restul clasei, şi, care, folosindu-se de gradul de rudenie, îşi ameninţă colegii cu expresii de genul: „pocnesc din degete şi rămâne corigent la geografie cine doresc eu…”, ceea ce depăşeşte cu mult limitele normalului într-o instituţie de învăţământ, fie el public sau privat”, subliniază părinţii .

A refuzat colaborarea cu părinţii

Deşi profesorul Liviu Tudor a preluat dirigenţia clasei a X-a D şi ar fi trebuit în mod normal să existe o relaţie de colaborare cu părinţii, singura şedinţă a fost organizată în primul semestru, iar de atunci dirigintele a refuzat constant să intre în contact cu părinţii.

„Circumstanţele în care acest domn profesor a preluat dirigenţia clasei la începutul clasei a X-a, ne sunt total necunoscute, însă, în calitatea sa de diriginte, ar fi trebuit să stabilească relaţii de cooperare cu părinţii elevilor astfel că, rolul său nu se reducea doar la educaţia la catedră sau în clasă, ci presupunea o activitate de acest gen în fiecare contact relaţional cu elevii şi familiile acestora (desfăşurând o munca de dezvoltare, de conducere şi îndrumare). Acest lucru nu s-a întâmplat, domnul profesor comunicând deficitar cu părinţii, de altfel, singura şedinţă cu părinţii a fost organizată la începutul semestrului I, iar de atunci a încercat, prin toate modalităţile, să evite comunicarea cu părinţii nemulţumiţi de comportamentul său.

O parte dintre părinţi a încercat fără succes concilierea cu domnul profesor, întrucât acesta a refuzat categoric dialogul atât telefonic cât şi în cadrul şcolii, motivând că are alte probleme, este obosit şi nu are timp de pierdut.

Un profesor îndeplineşte o profesiune de o deosebită importanţă, respectiv de a asigura formarea şi pregătirea personalităţii tinerelor generaţii şi pregătirea lor profesională în cadrul instituţiilor de învăţământ, strâns legate de viaţă, de activitatea socio-profesională, morală şi cetăţenească. Insă, din păcate, domnul profesor Tudor Liviu, prin atitudinea sa batjocoritoare, nu poate, sub nicio formă să asigure formarea personalităţii elevilor, printre care se numără şi copiii noştri, iar exemplul pe care-l oferă este peste limitele prevăzute în Codul deontologic al cadrelor didactice”, mai spus părinţii.

Populaţia Chinei în ordine alfabetică

Să te ferească Dumnezeu ca profesorului Tudor să i se pună pata pe tine, pentru că nu mai ai nicio şansă, mai ales ca ales al domniei sale. Poveştile despre întrebările încuietoare pe care le pune elevilor pentru a le da note mici sunt numeroase, însă una ne-a atras atenţia în mod deosebit datorită absurdităţii sale. Astfel, un elev a fost îndemnat de profesorul Tudor să spună populaţia Chinei în ordine alfabetică, dacă vrea un amărât de 5. Elevul, dotat din plin cu simţul umorului, a început să recite „Ashun 1, Ashun 2… Profesorul Tudor i-a zis că va lua nota 2. Atunci elevul a recitat pe nerăsuflate Ashun 5. Degeaba, orice alt profesor i-ar fi dat nota 10 pentru creativitate, însă Tudor i-a dat nota 2.

„Copiilor noştri aflaţi în dispută cu nepotul său, domnul diriginte le-a aplicat, de-a lungul întregului an, în special în semestrul II „corecţii” verbale de genul: „te rog să taci că dau cu tine de pământ… şi nu în sensul ăla ci în celălalt…”, „şi tu, mai lasă-mă cu faţa asta de aristocrată….”, „te-ai uitat în oglindă să vezi cât de urâta eşti?”, „eşti nesimţită, fără părinţii tăi ai fi zero”, etc., dar a încercat să-i intimideze chiar şi la materia pe care o predă. Astfel, a reuşit prin comportamentul său, presiuni asupra anumitor elevi, precum şi prin metode total neprofesionale să-i noteze cu note atât de mici încât le-a încheiat medii de 3.00 şi 4.00. Tactica domnului profesor este foarte simplă şi, aparent, destul de sigură, astfel, de exemplu, în data de 12.06.2015, într-o singură oră de curs, domnul profesor a ascultat elevii de pe «lista dumnealui», le-a pus întrebări care nu se regăseau în materia predată, astfel că a reuşit să-i noteze, pe unii dintre ei, chiar şi cu câte două note la geografie: 2.00 şi 3.00 sau 3.00 şi 3.00, etc., dar cu date diferite, astfel încât mediile respectivilor elevi să fie sub limita de trecere”, se arată în memoriu.

Dirigintele Tudor practică şantajul

„Suntem părinţi responsabili care investesc în copii lor, sens în care, vă rugăm să solicitaţi foile matricole ale copiilor noştri, pentru a vă putea convinge de acest aspect, chiar şi pentru a verifica afirmaţia de mai sus, în legătură cu notele la materia predată de domnul profesor, din cele două semestre, existând elevi care deşi pe primul semestru au încheiată media 10.00, pe cel de-al doilea au fost notaţi cu nota 4.00, aceeaşi fiind şi media încheiată. Este revoltător ce se întâmplă, astfel că nu înţelegem de ce viitorul copiilor noştri trebuie să fie periclitat de comportamentul unui singur profesor care nu-şi desfăşoară profesia potrivit codului deontologic.

Un astfel de comportament nu trebuie tolerat în şcoli, întrucât este vorba de viitorul copiilor noştri, este perioada în care se formează personalitatea lor, astfel cum am menţionat mai sus, iar menirea profesorului este de a asigura pregătirea lor pentru viaţă. Acest domn profesor, care formează obiectul acestei sesizări, ne-a terorizat copiii, care trăiesc o adevărată teroare într-o instituţie publică de învăţământ, astfel că, în repetate rânduri aceştia au menţionat că în situaţia în care nu se remediază această stare conflictuală, nu mai doresc să meargă la şcoală, sau şi mai grav, există copii, care sunt destul de fragili emoţionali şi au gânduri sinucigaşe din cauza acestui profesor, astfel că părinţii sunt nevoiţi să ceară sprijinul unui psiholog”, mai spus părinţii.

Apucături securiste

Părinţii mai arată şi că dirigentele Tudor din dorinţa de a deţine informaţii, îi momeşte pe elevi cu note mari la geografie sau motivarea absenţelor pentru a-şi da în gât colegii.

„Este inadmisibil şi degradant ca dascăl, dar şi ca simplu adult, să solicite unor copii din această clasă – contra promisiunii unor note mari la geografie sau a motivării unor absenţe – fotografii şi înregistrări video cu alţi colegi de la petreceri private, majorate etc., pentru a le folosi ulterior ca obiect de şantaj!

Această situaţie este cunoscută şi de conducerea instituţiei de învăţământ, însă din cauza unor cauze, necunoscute nouă, nu s-a luat nicio măsură în acest sens faţă de acest domn profesor, prin urmare, cu respect, vă solicităm să constituiţi, potrivit Codului deontologic, o comisie care să demareze o anchetă, în care să se verifice cu obiectivitate şi imparţialitate susţinerile elevilor şi ale părinţilor implicaţi în acest incident.

Astfel, solicitarea noastră este ca dl profesor Tudor Liviu să îşi înceteze calitatea atât profesor diriginte cât şi de profesor de geografie al clasei a XI-a D din cadrul CN Alexandru Lahovari, începând cu anul şcolar 2015- 2016.

Asigurându-vă de întreaga noastră consideraţie, vă mulţumim pentru înţelegere si ataşam prezentei, lista părinţilor care susţin aceasta sesizare”, se arată în finalul memoriului depus la Consiliul Judeţean Vâlcea şi Inspectoratul Şcolar Vâlcea.