Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
criminal balcesti pag. 1

CRIMĂ LA DISCOTECĂ

Şi-a omorât prietenul pentru că nu a vrut să-i dea dedicaţii muzicale

TRAGEDIE. O seară de distracţie între doi prieteni s-a transformat într-un adevărat coşmar. Ameţiţi de aburii alcoolului, doi buni amici s-au luat la bătaie, iar unul dintre ei a sfârşit tragic. Totul s-a întâmplat duminică dimineaţa, 15 decembrie a.c., la ora 03.00, într-o discotecă din localitatea Zătreni, zona Bălceşti. După ce au băut împreună, au stat la aceeaşi masă, au râs şi s-au distrat, Mădălin Ciucă şi Nicolae Fieraru au ajuns să se certe şi să se ia la bătaie. Din păcate, Nicolae Fieraru, patronul discotecii unde a avut loc evenimentul, a murit după ce prietenul său i-a dat doi pumni şi l-a izbit cu capul de un calorifer. Criminalul, Mădălin Ciucă, este acum în stare de arest, fiind acuzat de omor calificat.

Nimic nu anunţa tragedia de la discoteca „Disco Flash” din localitatea Zătreni. Era o seară de sâmbătă spre duminică liniştită, iar la clubul patronat de Nicolae Fieraru, zis şi Feşiu, s-au strâns foarte mulţi tineri din zona Bălceşti, dar şi prieteni buni ai patronului. Printre ei s-a numărat şi Mădălin Ciucă, care a stat la aceeaşi masă cu „Feşiu”, au băut, au râs şi s-au distrat împreună. La un moment dat însă, aflaţi într-o stare avansată de ebrietate, cei doi s-au luat la ceartă, Mădălin Ciucă reproşându-i lui Fieraru că nu îi dă şi lui dedicaţii muzicale: „De ce nu îmi dai, mă, şi mie dedicaţii muzicale? Ce, eu nu sunt prietenul tău?” – ar fi zis la un moment dat Ciucă. De aici a început tot scandalul. Nicolae Fieraru, pentru a aplana conflictul, s-a dus la toaletă, însă el nu a ştiut nicio clipă că va fi urmat de cel pe care-l credea prietenul său. Mădălin Ciucă şi-a mai luat un amic după el şi s-a dus şi el la toaletă, acolo unde i-a aplicat lui „Feşiu” două lovituri în faţă, trântindu-l cu capul de un calorifer.

A fugit de la locul crimei

Mădălin Ciucă s-a speriat când a văzut ce a făcut şi a fugit imediat din toaletă, dar şi din discotecă. Între timp, Nicolae Fieraru a fost găsit într-o baltă de sânge în baie, el decedând pe loc. A fost chemată imediat ambulanţa şi poliţia, care au constatat decesul acestuia în urma unei fracturări a craniului. Atunci a început ancheta, ajungându-se rapid la făptaş. Cum acesta nu era de găsit, el a fost căutat de poliţiştii criminalişti de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea, veniţi la Zătreni pentru cercetări. Mădălin Ciucă a fost găsit acasă de oamenii legii, acesta recunoscându-şi fapta, însă susţinând că nu ştia că loviturile sale au fost cauzatoare de moarte. El a fost dus din nou la discotecă pentru cercetări la faţa locului, arătându-le poliţiştilor cum s-au desfăşurat evenimentele.

Din prieten, criminal

Criminalul Mădălin Ciucă şi victima sa, Nicolae Fieraru, erau prieteni de mulţi ani. Ei participaseră împreună la multe chefuri şi mese festive, pe pagina sa de Facebook, Ciucă postând chiar şi câteva poze împreună cu „Feşiu”, în timp ce se distrau şi cântau. Cunoscuţii lor susţin că acest conflict stârnit între ei s-a datorat, de fapt, consumului excesiv de alcool. Alţii, în schimb, spun că la discoteca din Zătreni s-ar consuma droguri şi că unul dintre aceştia ar fi fost consumator. Aceste lucruri nu sunt certe însă, dar ceea ce am reuşit să aflăm este faptul că poliţiştii criminalişti au dispus ca lui Mădălin Ciucă să i se ia probe toxicologice pentru a se determina dacă a consumat sau nu droguri. În ceea ce-l priveşte pe Nicolae Fieraru, el a fost dus deja la morgă, acolo unde i se va face un raport medico-legal complet.

Astfel, putem spune că prietenia dintre cei doi s-a terminat tragic, unul pierzându-şi viaţa, iar celălalt ajungând după gratii.

Mărturiile vinovatului

Mădălin Ciucă este un tânăr de 31 de ani, originar din oraşul Bălceşti. Din câte am reuşit să aflăm, el era plecat de mulţi ani în Marea Britanie, în Londra, acolo unde se dusese să facă bani. Acum însă, în preajma sărbătorilor de iarnă, s-a întors pe plaiurile natale şi a mers să se distreze în discotecă alături de prietenii săi. Conform unor surse care au participat la audierile sale de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, Mădălin Ciucă ar fi mărturisit că, pentru o clipă, atunci când l-a lovit pe Nicolae Fieraru, nu a ştiut ce este cu el. Tânărul a mai spus că i-a fost frică de „Feşiu” pentru că acesta era mai robust ca el şi că de aceea l-a lovit şi l-a împins. Ciucă a declarat că nu a ştiut că l-a omorât şi că a fugit din discotecă de frică.

Reţinut şi acuzat de omor calificat

Mădălin Ciucă este acuzat acum de omor calificat. El a fost audiat mai bine de trei ore la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, procurorii vâlceni luând decizia de a-l prezenta luni, 16 decembrie a.c., în faţa instanţei de judecată a Tribunalului Vâlcea cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Tânărul, ce s-a transformat peste noapte în criminal, riscă să stea între 15 şi 25 de ani după gratii.

Cât despre Nicolae Fieraru, acesta va fi înmormântat zilele următoare în oraşul Bălceşti, acolo unde locuia şi unde deţinea şi alte afaceri, printre care câteva magazine şi un bar. Acesta a lăsat în urma sa o fetiţă, dar şi o iubită îndurerată.