Acasă Anchetă Întreaga poveste a adolescentei DISPĂRUTĂ, care a ŞOCAT un judeţ întreg

Întreaga poveste a adolescentei DISPĂRUTĂ, care a ŞOCAT un judeţ întreg

Adolescenta dispărută din RÂMNICU VÂLCEA, mesaj pe Instagram: ISLAMUL DĂ LIBERTATE!

Detalii şocante în cazul dispariţiei adolescentei din Râmnicu Vâlcea, dispărută în ziua de vineri, 5 septembrie a.c., în zona podului Olăneşti din municipiu. Tatăl fetei, care este şofer de tir, şi abia s-a întors din Germania, ne-a declarat că este absolut şocat de cele întâmplate.

Au depus deja plângere la poliţiei, însă tatăl este sigur că fiica sa nu mai este în ţară. El a intrat în calculatorul tinerei şi a găsit toate conversaţiile cu prietenul ei turc, cunoscut probabil prin intermediul Internetului.

Mai mult, tatăl a descoperit un mesaj al tinerei postat pe Instagram: „Islam made me a Muslimah! It gave me all Liberty…And raised me in Dignity! ALHAMDULILLAH”! Traducerea lui le-a dat fiori părinţilor Mirunei: „Islamul m-a făcut musulmancă! Mi-a dat toată libertatea… şi m-a crescut în demnitate! Lăudat fie Allah!”

Olimpică îndrăgostită de Turcia

De asemenea, s-au mai găsit şi câteva conversaţii ale Mirunei cu un tânăr turc, Firat Altinmakas, cunoscut probabil pe Internet, şi nu în tabăra din Turcia, unde a fost adolescenta. Tatăl fetei ne-a spus că gestul acesteia este cu atât mai ieşit din comun, cu cât ei, ca părinţi, nu i-au interzis niciodată nimic.

„M-au sunat mai multe doamne profesoare din conducerea Liceului Economic, unde Miruna era elevă. Toţi sunt în stare de şoc şi nu le vine să creadă. Era olimpică, şi din clasa a 9-a a participat la majoritatea olimpiadelor: chimie, biologie, fizică etc. La şcoală era implicată în multe proiecte, participând la ele cu toată dăruirea.

Nu-mi dau seama cum a început toată chestia aceasta cu Turcia. Însă ştiu că a participat la un proiect în Turcia cu tineri din mai multe ţări europene şi de atunci a făcut o pasiune pentru această ţară. Sunt absolut debusolat, mai ales după ce am citit mesajul ei pe Instagram. Ea era un copil credincios, mergea în fiecare duminică la slujbă. Nu ştiu ce să mai cred”, ne-a spus tatăl.

Mesaj disperat din partea tatălui

„Miruna, vino acasă! Ştii bine că eu şi mama ta nu ţi-am impus niciodată nimic şi nici nu ne-am băgat în viaţa ta. Ne-ai umplut sufletele de bucurie, mai ales cu felul tău iubitor şi înţelegător de a fi. Eşti fiica noastră, indiferent ce ai face.

Sunt sigur că putem discuta despre ce s-a întâmplat, iar noi te vom înţelege şi te vom sprijini! Dă-ne un semn că eşti bine! Atât îţi cer”!, este mesajul disperat al tatălui pentru fiica lui.

Ancheta Poliţiei Vâlcea

Valeriu Piron, şeful Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Vâlcea, este cel care se ocupă de căutările fetei dispărute. Acesta este de părere că fata este deja în Turcia şi că ea şi-a premeditat fuga, luând de acasă şi paşapoartele părinţilor, precum şi 500 de euro.

„Întreaga Poliţie Municipală, Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Vâlcea, dar şi alţi specialişti se ocupă de cazul fetei dispărute din Mihăieşti. Avem mai multe piste. Verificăm ultimele informaţii apărute, cele legate de mesajele postate pe Internet în legătură cu Islamul. Colegii mei sunt deja la Mihăieşti şi fac verificări. Se ştie clar că este plecată în Turcia, a luat de acasă 500 de euro, toate paşapoartele, inclusiv ale părinţilor”, susţine Valeriu Piron.

Adolescenta DISPĂRUTĂ din Râmnicu Vâlcea a fost GĂSITĂ în Turcia! Interpolul a intrat pe fir

Primele informaţii despre adolescenta dispărută din Râmnicu Vâlcea au venit din Turcia, acolo unde fata a plecat, însoţită de tânărul turc cu care s-a împrietenit pe reţelele de socializare, Firat Altinmakas.

Părinţii ei au răsuflat uşuraţi când au aflat că fata lor este în viaţă. De urma ei a dat chiar o fină a familiei Călinoiu, după cum a declarat Mihaela Călinoiu pentru Reţeaua de Ştiri.

“Am găsit-o în Turcia, exact cum bănuiam noi, exact cum bănuiam noi! Fina noastra e pe vas de croazieră, în aceste momente, în Turcia. Şi când a oprit vasul, ea s-a dus cu managera ei la biroul de emigrări. A arătat poza fetei celor de la poliţie şi le-a spus ce bănuim noi, că se află în Turcia. Şi i-au confirmat. A intrat pe 4 septembrie în Turcia, cu o maşină, cu numere de Turcia, cu acel băiat pe ea care l-a cunoscut pe Facebook”, a spus mama ei.

Ea decide dacă vine cu noi acasă sau rămâne în Turcia

Poliţia turcă le-a dezvăluit că fata a intrat prin vama Edirne. Nu se ştie unde este fata în aceste momente, dar familia este fericită că a aflat că este bine.

„Am găsit-o şi ne-am liniştit. Acum, Interpolul a intrat pe fir şi se va ocupa de tot. Este în viaţă şi îi mulţumim lui Dumnezeu pentru acest lucru. Vrem doar să ştim că este bine. Mai departe, ea decide dacă vine cu noi acasă sau rămâne în Turcia. Totul depinde de ea. Este majoră şi îşi decide soarta singură”, ne-a declarat tatăl adolescentei.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.