Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Vom face o echipă mai bună la CSM”

Erik Lincar spune că în această pauză competiţională gruparea din Zăvoi caută fotbalişti de creaţie • tehnicianul vâlcenilor aşteaptă decizia Comisiei de Disciplină şi spune că municipalii vor fi pregătiţi şi pentru o eventuală prezenţă în Liga I

Erik Lincar a venit la CS Municipal după ce Claudiu Niculescu şi-a dat demisia, în urma unei înfrângeri usturătoare, pe propriul teren cu ASA Târgu Mureş. Formaţia vâlceană era pe locul 5 al clasamentului, cu şanse mici de a mai termina pe podium şi de a mai spera la promovare. În cele opt etape de final pe care le-a stat pe banca tehnică a municipalilor, Lincar a reuşit cinci victorii, două rezultate de egalitate şi a bifat o singură înfrângere, în chiar ultima etapă. CSM a fost la un moment dat în cărţi şi pentru locul secund al ierarhiei şi a terminat pe trei. Erik e mulţumit de evoluţia elevilor săi şi spune că gruparea din Zăvoi o să fie pregătită pentru o prezenţă în primul eşalon, dacă se va decide că CS Universitatea Craiova nu are drept de a juca în Liga I.

„Dacă era miză, altfel se juca la Craiova”

– Erik, ai revenit la CS Municipal într-o situaţie dificilă. Cum caracterizezi finalul de sezon, etapele în care ai fost pe banca tehnică?

– Din punct de vedere statistic eu cred că ne-am descurcat bine. Am avut opt partide, am câştigat cinci, am făcut două remize şi am pierdut numai ultima partidă de la Craiova. Ultimul meci cred că s-ar fi jucat altfel dacă mai avea miză. Altfel ne-am fi prezentat şi noi în Bănie. Aşa unii dintre băieţii mei au fost mai puţin conectaţi, au luat vacanţă puţin mai devreme. Am pierdut la un scor de neprezentare dar una peste alta ne-am îndeplinit obiectivul. Când am venit, echipa era pe locul cinci, obiectivul a fost să terminăm pe trei şi să tragem speranţe la ceea ce va urma din punct de vedere juridic şi pe trei am terminat.

„Nu mă tenta un nou angajament în timpul campionatului”

– Când Claudiu Niculescu a renunţat, ţi-a trecut prin cap că vei primi propunerea de la CS Municipal?

– Nu neapărat dar nu este niciun secret că eu cu Luci Munteanu mai vorbeam, relaţia din noi exista. Probabil şi când nu voi mai fi aici vom mai discuta de fotbal. Până la urmă împreună am reuşit să promovăm de la Liga a III-a la Liga a II-a. Am mai vorbit şi înainte de jucători, mi-a mai cerut părerea, i-am dat un sfat oricând. E normal, un conducător de club cere mai multe păreri înainte să aducă un fotbalist de exemplu. Una pesta alta eu cu Vâlcea voi avea mereu o relaţie specială.

– Lucian a avut ceva emoţii aşteptând răspunsul tău…

– Ştiu, sincer să fiu după despărţirea de CS Universitatea nu îmi doream să încep o altă muncă în timpul campionatului, voiam un nou angajament fie de la momentul 0 adică din vară sau măcar în iarnă, la mijlocul campionatului, în pauza competiţională.

– Ce urmează pentru CSM?

– Pentru noi e o vacanţă scurtă, de muncă mai mult au cei din conducere. Chiar dacă o să fie să jucăm la Liga I, am preferat să programăm reunirea un pic mai târziu, astfel încât fotbaliştii să aibă timp să se relaxeze, să se încarce din punct de vedere psihic. Au fost meciuri grele, presiune.

– Îţi e greu în perioada asta, aşteptând decizia FRF?

– La toţi ne e greu, într-o mică sau mare măsură. Toţi aşteptăm decizia şi dacă răspunsul Comisiei de Disciplină va fi pentru noi pozitiv, vom începe demersurile pentru a aduce fotbalişti de prim eşalon. E greu că nici vacanţa nu o putem programa aşa cum ne doream dar eu cred că pentru fiecare, şi pentru mine ca antrenor, şi pentru fotbalişti, ar fi o mare realizare să ajungem în Liga I.

„Corect era cu 16 echipe în Liga I”

– Se pare că în primul eşalon vor rămâne numai 14 formaţii, din sezonul 2015-2016. E bine, e rău?

– Eu sunt antrenor, îţi dai seama că dacă vor rămâne mai puţine echipe, vor fi mai puţine locuri de muncă. Probabil că 18 erau prea multe dar cred că 16 era numărul potrivit mai ales că sunt echipe cu tradiţie, altele cu stabilitate financiară. Nici pentru echipa naţională nu cred că e o decizie bună, scade aria de selecţie. Sunt momente în care nu îi înţeleg pe cei din conducerea fotbalului românesc, mai ales că mai mereu se schimbă câte ceva.

– Înainte de începerea noului sezon ai un mesaj pentru suporterii vâlceni?

– Le mulţumim pentru că au venit la stadion. Cu siguranţă că nici noi nu am făcut cele mai bune jocuri, să-i mulţumim în totalitate dar am speranţa că vom aduce fotbalişti care vor contribui la creşterea forţei CSM-ului.

– Există în acest moment pe piaţă fotbalişti de genul pe care tu îl doreşti, fotbalişti de creaţie în special?

– Eu zic că sunt. Sunt fotbalişti de genul Enache Câju pe care eu l-am dorit. E un jucător care poate evolua şi în primul eşalon.