Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Şomii au răpus viperele

CSM Râmnicu Vâlcea a mers la Pâncota fără un obiectiv precis, având în vedere că a scăpat de grijile retrogradării şi este sigură de locul 7. În aceste condiţii Alex Pelici şi-a permis să îi lase în afara unsprezecelui de start pe titularii Alex Ionescu, Ionuţ Stoica, Marius Staicu sau Dragoş Firţulescu. Chiar şi aşa, viperele puteau să obţină primul succes din deplasare din acest sezon competiţional. Echipa noastră a trecut cu bine peste iureşul din începutul meciului impus de arădeni, apoi a avut o lovitură de la 11 metri acordată de centralul meciului după un henţ în careu. Adi Popa a trimis alături, în minutul 33. Peste alte zece minute trupa lui Pelici avea să joace în superioritate numerică, Gavrilescu fiind eliminat după o încăierare generală. CSM a ratat şi cele mai mari ocazii ale mitanului secund, prin Bogdan Geantă dar cei care au marcat au fost „şoimii”. Cu un sfert de oră înainte de final, experimentatul Mitu a profitat de indecizia apărării vâlcene şi l-a executat pe Dani Popescu cu un şut sec, din voleu. 1-0 a fost scorul final al întâlnirii, rezultat care nu schimbă cu nimic datele iniţiale. CSM rămâne pe primul loc al clasamentului de play-off, la opt puncte de următoarea formaţie, FC Caransebeş. Până la finalul sezonului, elevii lui Pelici mai joacă acasă cu Şoimii Pâncota şi în deplasare cu FC Bihor Oradea şi FC Caransebeş. În cealaltă partidă a etapei, orădenii au dat lovitura la Caransebeş şi s-au impus cu 2-1. Lupta pentru evitarea locului de baraj rămâne una foarte încinsă în timp ce cea pentru promovare este deja tranşată de ACS Politehnica Timişoara.

Declaraţii:

„Vreau să îi mulţumesc domnului Popa pentru declaraţiile frumoase făcute despre mine înaintea acestei partide. Totodată, îl felicit pentru victorie, pentru ziua dumnealui care a fost ieri. Noi jucăm în continuare şi vrem să dăm credit celor care au jucat mai puţin până acum, dar şi tinerilor pe care vrem să vedem dacă ne putem baza din vară. A fost un joc disputat, aprig, cu o tensiune mare asupra rezultatului pentru cei din Pâncota. Noi am vrut să scoatem maximum, am avut penalty ratat, multe atacuri în superioritate, am avut şi un om în plus, dar nu am ştiut să profităm. Mai mult, a existat şi acea nesincronizare în defensivă, iar experienţa lui Bebe Mitu a făcut diferenţa” – Alex Pelici, antrenor principal CSM.

„Am fost surprins de atitudinea echipei oaspete, care nu mai are niciun obiectiv major, dar a jucat cu o asemenea dăruire. Îl felicit pe Alexandru Pelici pentru că i-a motivat aşa bine şi sunt convins că vor juca în continuare la fel. Jucătorii mei au fost admirabili, au trecut peste acel moment psihologic al penalty-ului ratat, dar şi al eliminării lui Gavrilescu. Am reuşit şi în inferioritate numerică să contăm în atac, am ţinut să nu ne retragem în defensivă şi să ne creăm ocazii. Se poate spune că victoria e norocoasă, dar aşa e în fotbal” – Ionuţ Popa, antrenor principal Şoimii Pâncota

Rezultate:

FC Caransebeş – FC Bihor Oradea 1-2
Şoimii Pâncota – CSM Râmnicu Vâlcea 1-0