Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VEZI AICI unde poţi VIZIONA meciurile din Liga 1

Liga Profesionistă de Fotbal a cedat drepturile de televizare ale meciurilor din prima divizie unei firme anonime din Malta. Imediat, această companie a cumpărat două televiziuni de la Arpad Paszkany, fostul patron al lui CFR Cluj, anunţând că doar aceste posturi vor transmite partidele. Reţeaua de cablu RCS&RDS a ajuns la un acord cu cele doua posturi care au achiziţionat drepturile TV. Cabliştii vor plăti 17 milioane de euro pentru a putea retransmite posturile Look TV şi Transilvania LIVE, cele care vor televiza toate meciurile din campionat. Numai că este posibil ca abonaţii RCS să plătească un euro în plus la abonamentul lunar. Deocamdată nu s-a hotărât nimic concret în acest sens şi nu se ştie dacă toate abonamentele se vor scumpi sau cele două canale TV vor reprezenta o opţiune pe care consumatorii o pot solicita.

O altă modificare o reprezintă ora de difuzare a meciurilor, care va fi fixă. Partidele se vor disputa de vineri până luni la orele 18:30 şi 21:00. Cea mai slabă partidă din fiecare rundă va fi programată vinerea, de la ora 16:00.

Prin intermediul unui comunicat de presă, RCS & RDS îşi precizează poziţia în legătură cu difuzarea meciurilor în sezonul următor: „RCS & RDS a depus plângere la Consiliul Concurenţei împotriva Ligii Profesioniste de Fotbal, întrucât vânzarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1 s-a făcut cu încălcarea legislaţiei concurenţei. Compania RCS & RDS nu a fost contactată de către Liga Profesionistă de Fotbal, de către reprezentanţii posturilor de televiziune Look TV şi Transilvania Live sau de către reprezentanţii firmei Intel Sky Broadcast. Menţionăm că RCS & RDS nu a virat nicio sumă de bani, nu a semnat niciun contract şi nu se află în negocieri sau discuţii cu Liga Profesionistă de Fotbal, cu niciuna dintre televiziunile sau cu firma mentionată mai sus. Informaţiile apărute în presă pe acest subiect nu sunt adevărate” – se arată în informarea celor de la RCS & RDS.