Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: arhiva Vocea Valcii
Andrei Prepelita

„Vâlcea poate ajunge în Liga 1”

Foto: arhiva Vocea Valcii• Andrei Pepeliţă crede că judeţul nostru nu duce lipsă de fotbalişti talentaţi şi că trebuie investit în centrele de copii şi juniori

Andrei Prepeliţă este unul dintre fotbaliştii români aflat în mare vogă. Jucătorul echipei din Bulgaria, Ludogorets este născut pe 8 decembrie 1985, la Slatina dar o parte importantă a timpului liber îl petrece la Popeşti, în comuna noastră copilărind, alături de bunici şi de familie. Într-un astfel de moment l-am prins şi noi şi am realizat un interviu pe care sperăm să-l savuraţi.

– Andrei, de ce preferi să îşi petreceți multe zile la Popești?
– Deoarece aici mi-am petrecut copilăria, una dintre cele mai frumoase perioade din viața mea, alături de bunici şi de familie. Aici la Popeşti este un loc minunat, liniștit, cu aer curat, unde mă simt extraordinar alături de cei dragi.

– Unde consideri că termină Romania turneul final din Franța?
– Sper ca la acest turneu final să ieșim din grupe. Ne vom lupta pentru locul 2 cu Elveția și Albania, eu aşa cred. O să fie extrem de greu dar, cu multă muncă și puțin noroc, vom ieşi din grupe cu capul sus.

– Ce trebuie să se întâmple ca Vâlcea să ducă o echipă în primul eșalon?
– În primul rând, cei care conduc destinele acestui sport trebuie să investească în centrele de copii și juniori, astfel încât echipele să fie formate din jucători ,,crescuți” în județ. Acest lucru este foarte important din punct de vedere financiar pentru că nu o să fie nevoie să se aducă jucătorii pe bani mulți, din afara județului sau din străinătate. În al doilea rând, consider că Vâlcea nu duce lipsă de jucători talentați. Trebuie să fie mult mai organizați și să aibă fonduri necesare pentru a menține o echipă în primul eșalon fotbalistic. Pot spune că la nivel de jucători și bază sportivă, Vâlcea este deja în Liga 1.

– Unde îţi doreşti să îţi închei cariera de fotbalist?
– Consider că este mult prea devreme să vorbesc despre unde îmi voi încheia cariera de fotbalist. Mai am de jucat și nu știu ce se va întâmpla pe viitor. Totuși îmi doresc să îmi închei cariera la Pitești sau la Rm.Vâlcea. Sunt două orașe vecine în care mă simt foarte bine. Eu locuiesc la Pitești și având foarte multe rude la Vâlcea şi în cele două oraşe mă simt foarte bine.

– Având în vedere faptul că în localitatea Popești în care îţi petreci mult timp există un stadion frumos, ce îi sfătuieşti pe cei care se ocupă de destinele echipei Luncavăţul?
– În primul rând, am fost profund impresionat de construirea acestui stadion și, din discuțiile pe care le-am avut și pe care le am în permanență cu primarul localității, Constantin Șerban, am înțeles că în această localitate este o mare pasiune pentru fotbal și bineînțeles a celui care conduce destinele acestei localității. Împreună cu tatăl meu, Constantin Prepeliță, care fost fotbalist în generația Victor Pițurcă și care în acest moment este președinte la C.S Unirea Slobozia, l-am sfătuit pe primarul localității să formeze o echipă tânără care pe viitor să poată avea aspirații de promovare la ligiile superioare. De asemenea, l-am învățat să creeze un centru de copii și juniorii. Se pare că sfaturile noastre au fost luate în serios și în acest moment echipa este formată din jucători tineri și a fost creeată și o echipă de juniori. Consider că o surpriză pentru comuna Popești este faptul că tatăl meu a promis că în momentul în care își va încheia contractul cu CS Unirea Slobozia dorește să revină la Popești și să se ocupe de promovarea sportului în localitate. În acest moment am o colaborare foarte bună cu edilul localității și îl voi ajuta mereu cu orice voi putea.