Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ultimul turneu, bătut în cuie

FRH a publicat, în sfârşit, modul de desfăşurare al ultimului turneu al primului eşalon, care va stabili echipele care vor rămâne în Liga Naţională. Iată ce se anunţă oficial pe site-ul forului român: „Federaţia Română de Handbal organizează la finalul sezonului 2013-2014 un Turneu de Baraj pentru promovarea în Liga Naţională 2014-2015. Vor participa echipele clasate pe locurile 11 şi 12 în Liga Naţională şi echipele clasate pe locurile 2 în cele 2 serii ale Diviziei A ediţia 2013-2014. Cele patru echipe vor disputa jocurile pe teren neutru, în sistem turneu (fiecare cu fiecare), ordinea jocurilor fiind stabilită prin tragere la sorţi. Primele 2 clasate după desfăşurarea turneului vor promova în Liga Naţională. Precizări:

– Dacă o echipă clasată pe locul 2 în Divizia A nu poate participa, are dreptul să se înscrie echipa clasată pe locul 3 din seria respectivă, dacă nici aceasta nu se poate înscrie, poate participa echipa clasată pe locul 4, iar în cazul în care nici aceasta nu participă, turneul se va desfăşura cu echipele înscrise;

– Au drept de joc numai jucătorii acreditaţi pentru sezonul 2013-2014;

– Datele şi localităţile de disputare vor fi anunţate în timp util.” În acest moment, cu o singură etapă înainte de finalul sezonului, pe locul secund în Seria A a Diviziei A se află o fostă echipă de prim eşalon, Handbal Club Buzău, formaţie care nu mai poate pierde poziţia dar nici nu mai poate ajunge pe primul loc, pe care se află Unirea Slobozia, echipă aflată la patru puncte distanţă. Şi din Seria B mai este de jucat o singură etapă dar lupta este deschisă. Pe primul loc se află Mureşul Târgu Mureş, formaţie aflată la trei puncte distanţă de HC Alba Sebeş. CSM Slatina şi Universitatea Piteşti sunt la un singur punct distanţă de HC Alba şi au şanse de a prinde locul secund.”