Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CraiOlguţa nu are licenţă!

Cum nici Gloria Bistriţa nu a primit dreptul de a evolua în Liga I, promovarea se va juca între CS Municipal şi Metalul Reşiţa • cele două grupări au făcut apel, decizia finală urmând să fie luată sâmbătă

După meciul câştigat în Zăvoi de CS Universitatea Craiova în sezonul regulat al campionatului, tehnicianul oaspeţilor, Gavrilă Pele Balint, anunţa că echipa sa este sigură de primirea licenţei de promovare în primul eşalon. „Nu mai durează mult, e o chestiune de zile şi vom primi o hârtie care va lămuri total lucrurile. După ce FRF va publica acest document toate echipele îşi vor vedea de treaba lor şi nu de a noastră. Normal că vom avea licenţă, mai aveţi puţintică dreptate”, spunea fostul atacant al Stelei şi al echipei naţionale. Timpul a trecut, hârtia cu pricina nu a apărut şi a venit şi meciul de la Râmnicu Vâlcea din play-off la finalul căruia Balint a fost întrebat din nou dacă se ştie ceva cu licenţa. De data aceasta declaraţia nu a mai fost optimistă, ba din contră. „Acum noi vrem să demonstrăm că merităm să jucăm în Liga I. Să terminăm pe una din primele două poziţii ale clasamentului final. Dacă nu vom primi licenţa, ce putem face? Vom merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv şi poate vom fi primiţi în Liga I din etapa a treia sau a patra”, a spus antrenorul principal despre care oricum se spune că ar fi ca şi demis de la CraiOlguţa, după trei meciuri consecutive fără victorie.

Bombă – CSU şi Gloria nu au dreptul de promovare!

Chiar dacă majoritatea oamenilor de fotbal se aşteptau la un „blat” între federali şi gruparea din Bănie, oficialii FRF nu au fost dispuşi să încalce regulamentul şi nu au dat undă verde pentru CS Universitatea, anunţând că echipa înfiinţată în acest an şi băgată direct în Liga a II-a şi nu în eşaloanele inferioare cum era normal, nu are drept de promovare. „O formaţie nu poate primi licenţa dacă nu are minimum trei ani de afiliere la FRF”, este prevederea din statutul federaţiei de care craiovenii nu pot scăpa. Mai mult decât atât, Gloria Bistriţa este o a doua echipă din Seria a II-a care nu a primit licenţa, din cauza unor datorii pe care clubul păstorit mulţi ani de Jean Pădureanu le are. De altfel, fotbaliştii antrenaţi de Cristi Coroian au refuzat să se antreneze în zilele trecute, nemulţumiţi că sunt neplătiţi din luna decembrie a anului trecut şi au anunţat că este posibil să nu facă deplasarea la Râmnicu Vâlcea pentru meciul de sâmbătă. CS Universitatea şi Gloria Bistriţa au făcut apel, decizia finală în România urmând să fie luată sâmbătă. Apoi, în caz de păstrare a sentinţei, craiovenii pot face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.
samson intre carioveni
CSM şi Metalul, luptă directă pentru locul doi

În aceste condiţii, lucrurile se simplifică în lupta de promovare din Seria a II-a. ASA Târgu Mureş a scăpat în câştigătoare, are nu mai puţin de 10 puncte avans faţă de CS Municipal şi Metalul Reşiţa, echipele clasate pe locurile 4, respectiv 5. FC Olt are numai 9 puncte şi ar trebui să recupereze 11 pentru a mai spera la promovare, lucru aproape imposibil în cele cinci etape care mai sunt de disputat. Astfel, CS Municipal şi Metalul Reşiţa, fiecare cu câte 20 de puncte, se vor lupta pentru a doua poziţie care duce în Liga I. Vâlcenii vor mai juca până la final pe propriul teren cu Metalul Reşiţa, Gloria Bistriţa şi FC Olt şi în deplasare la CS Universitatea şi ASA Târgu Mureş. Reşiţenii par a avea un program mai dificil, cu partide „acasă” cu ASA Târgu Mureş, CS Universitatea Craiova şi FC Olt şi în deplasare la Vâlcea şi Bistriţa. În plus, CS Municipal are avantajul meciurilor directe în faţa trupei antrenate de Marian Pană pe care au învins-o în turul play-off-ului la Bistriţa.

„O să facă blat la TAS”

Patronul adevăratei echipe Universitatea Craiova şi un contestatar vehement al Clonei, Adrian Mititelu, a declarat la Sport.ro că se fac presiuni politice mari ca CSU să primească licenţa şi că oficialii echipei din Bănie vor face „blat” la TAS: „Există o singură Universitatea Craiova şi aceasta este FC Universitatea. Mi se pare o exagerare să ne mirăm de o asemenea decizie. Ar fi o mare supriză ca un asemenea club să primească licenţa în condiţiile în care nici nu are afiliere provizorie legală. Ce să mai vorbim de dreptul de a juca sau alte nebunii. Se fac presiuni politice foarte mari pentru ca această echipă să ia licenţa. La TAS se pregăteşte marea lovitură, iar acolo se poate face foarte uşor blatul. Jocul este mutat acolo, iar ce se întâmplă aici este de faţadă. Mircea Sandu are cheiţe importante la TAS. Este o strategie bine gândită, însă noi vom veni cu mari surprize în următoarele săptămâni”.

Programul etapei:

FC Olt – CS U Craiova
CSM Rm. Vâlcea – Gloria Bistriţa
Metalul Reşiţa – ASA Târgu Mureş