Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Sfântul Pârvulescu.Fotbalistul care a supravieţuit echipei Damila din eşalonul patru, a marcat golul victoriei municipalilor cu Minerul Motru

Cine s-ar fi aşteptat ca CS Municipal să aibă probleme mari, pe propriul teren, cu ultima clasată, Minerul Motru? Probabil nimeni. Spectatorii pronosticau un succes cu 4 sau 5 la zero, oficialii au luat loc relaxaţi la tribuna oficială. Tehnicianul Niculescu a lăsat pe banca de rezervă o parte dintre titularii ultimelor partide. Fotbaliştii din primul unsprezece au părut că vor „mânca” şi adversari. Asta până a început partida. Minerul Motru s-a baricadat în propria jumătate de teren. Aşezaţi pe trei linii ortacii au respins cu lejeritate aproape fiecare încercare ofensivă a gazdelor. Când nu au reuşit, în evidenţă a ieşit portarul Popescu, sigur pe intervenţii. După minutele de tatonare şi jumătăţile de ocazii ale lui Arnăutu şi Geantă, gluma s-a îngroşat. CS Municipal nu a primit nici lovitura de la 11 metri la ţinerea în careu a lui Deaconescu şi prima repriză se îndrepta spre un 0-0 conform cu realitatea din teren. A venit, însă, faza din prelungiri, atunci când Cataramă a găsit un culoar pe partea dreaptă a atacului vâlcean, l-a văzut bine pe Deaconescu, fundaşul municipalilor punctând cu o lovitură de cap bine plasată. Oaspeţii au contestat golul, pe motiv că mingea nu a depăşit linia porţii dar centralul a validat reuşita lui „Miţă” şi CSM a intrat la cabine în avantaj minim.

Victorie chinuită, puncte importante

Niculescu a simţit pericolul şi a încercat să rezolve mai rapid soarta celor trei puncte, aruncându-i în luptă pe Lircă şi Negruţ. De marcat au marcat, însă, oaspeţii. În minutul 54 Matache nu a ieşit pe o centrare şi Trifu a egalat la 1, făcând partida şi mai palpitantă. A urmat un meci plictisitor, cu un antijoc evident al oaspeţilor care au tras de timp cum au putut mai bine. În aceste condiţii s-a jucat puţin iar fazele de poartă au fost rare. CSM a avut o posesie mai bună a mingii dar marea majoritate a încercărilor ofensive s-au oprit în apropierea porţii apărate de Popescu. Mai mult decât atât, Vâlcea a avut mari emoţii la un contraatac în superioritate numerică a ortacilor, Briceag rezolvând în situaţie limită. Golul de trei puncte a venit târziu, în prelungiri. Briceag a executat inteligent o lovitură de la colţul terenului, Pârvulescu s-a plasat excelent şi a punctat cu capul. Chiar dacă cele trei puncte nu contează în clasamentul play-off-ului, CSM a urcat pe poziţia a patra a clasamentului şi îşi poate continua ascensiunea, având în vedere că în primul meci din retur joacă tot „acasă”.

Supravieţuitorul

Cătălin Pârvulescu este singurul supravieţuitor al echipei „mamă”, Damila Măciuca, pe vremea în care trupa patronată de Dan Niţu activa în eşalonul patru fotbalistic. La momentul transferului, vâlceanul avea aproape 18 ani şi şi-a câştigat cu multă trudă postul de titular. „Talanul”, cum îl poreclesc colegii, este vâlcean get-beget, născut la Drăgăşani şi a marcat sâmbătă primul său gol din această ediţie de campionat.

Bistriţa, victorie cu emoţii

Gloria Bistriţa a fost favorită în meciul de pe propriul teren cu Olimpia Satu Mare dar formaţia învinsă cu 3-0 de CSM a pus mari probleme fostei echipe din Liga I. Oaspeţii au condus cu 1-0 dar au cedat pe final cu 2-1. Într-o altă partidă, Metalul Reşiţa a făcut instrucţie cu UTA, chiar la Arad, în timp ce CS Universitatea Craiova a plecat cu toate cele trei puncte din deplasarea de la Piteşti, 1-0 cu CS Mioveni.

Stăm rău în clasamentul de promovare

În clasamentul play-off, CS Municipal nu stă deloc pe roze. Gruparea vâlceană este pe ultima poziţie, cu numai patru puncte, cucerite din egalul de acasă cu Gloria Bistriţa şi victorie cu Metalul Reşiţa. Elevii lui Claudiu Niculescu au de recuperat şase puncte faţă de prima clasată, FCM Târgu Mureş şi trei faţă de poziţia a doua promovantă, ocupată acum de FC Universitatea Craiova. Ambele echipe au jucat meci direct duminică seara. În clasamentul salvării de la retrogradare, lucrurile par stabilite deja, la finalul turului, UTA Arad şi Minerul Motru fiind la distanţă de restul competitoarelor.

Niculescu vrea să uite meciul cu ortacii

„Rămâne rezultatul, luni nu îşi mai aminteşte nimeni cum s-a jucat”

Claudiu Niculescu recunoaşte că formaţia pe care o antrenează nu a reuşit un meci bun contra ultimei clasate, Minerul Motru. Fostul fotbalist al lui Dinamo spune că şi-a atenţionat elevii că nu vor avea viaţă uşoară chiar dacă întâlnesc o formaţie care nu s-a descurcat bine până acum: „Astăzi ne-am făcut singuri jocul greu. Băieţii au fost afectaţi de înfrângerea de la Craiova. Le-am explicat că s-au întâmplat multe surprize în fotbal, la unele chiar eu am luat parte. Meciul a fost unul modest. Am câştigat cu noroc, pe final, dar rezultatul rămâne după joc. Spre sfârşitul lunii vremea se va strica şi cred că trei din ultimele cinci partide programate în acest final de an se vor disputa în condiţii improprii: terenuri îngheţate, desfundate. Nu ştiu de ce s-a ales varianta cu încă cinci etape programate din retur”.

De partea cealaltă, Gabi Zahiu a atacat arbitrajul şi a spus că ambele goluri ale vâlcenilor au venit după greşeli ale centralului: „Am să vorbesc doar despre echipa mea. La condiţiile pe care le-am găsit atunci când am preluat echipa mă declar mulţumit astăzi. În ultimele trei etape am avut o evoluţie constant bună. Când am venit la Motru, băieţii nu aveau încredere în ei şi trecuseră opt etape în care nu marcaseră. Rezultatul de astăzi nu este echitabil, chiar dacă nu ne-ar fi ajutat foarte mult obţinerea unui punct sau trei. Un egal îi făcea pe băieţii mei să prindă încredere în propriile forţe. Arbitrii au greşit la ambele faze de gol. La scorul de 1 la 1, am tratat cu neglijenţă un contraatac care putea schimba partida. A fost un joc slab din punct de vedere tehnico-tactic. Ambele goluri au venit după greşeli de arbitraj. La primul dintre ele mingea nu a intrat în poartă. La al doilea centralul a dictat un corner care nu a fost dar acum nu mai e nimic de făcut. Financiar, comparativ cu alte echipe, suntem modeşti, dar ne primim la timp drepturile”. De menţionat este faptul că după meci cei prezenţi la conferinţa de presă au urmărit reluările fazelor controversate ale partidei. Primul gol al vâlcenilor a fost perfect valabil, mingea depăşind clar linia porţii. Cornerul premergător golului secund a fost discutabil. De asemenea, centralul meciului avea toate circumstanţele pentru a dicta o lovitură de la 11 metri pentru CSM, la o ţinere de tricou asupra lui Deaconescu.

Rezultate:

FC Bihor – FC Olt 1-1

CSM Rm. Vâlcea – Minerul Motru 2-1

CS Mioveni – CS U Craiova 0-1

Gloria Bistriţa – Olimpia 2-1

UTA – Metalul Reşiţa 1-3

FC U Craiova – FCM Tg. Mureş

(s-a jucat după închiderea ediţiei)

Clasament:

1. CSU Craiova 11 24 (+6)

2. Gloria Bistriţa 11 20 (+5)

3. Metalul Reşiţa 11 19 (+4)

4. CSM Rm. Vâlcea 11 18 (0)

5. FCM Tg. Mureş 10 16 (+1)

6. FCU Craiova 10 16 (+4)

7. FC Olt Slatina 11 16 (-2)

8. Olimpia Satu Mare 11 14 (-1)

9. FC Bihor Oradea 11 12 (-6)

10. CS Mioveni 11 10 (-8)

11. UTA Arad 11 8 (-7)

12. Minerul Motru 11 4 (-14)

Etapa viitoare, prima a turului de campionat:

CS Municipal – FC Olt Slatina

UTA Arad – FC Bihor

CS Mioveni – Minerul Motru

Gloria Bistriţa – CS Universitatea

FC Universitatea – Olimpia Satu Mare

Metalul Reşiţa – FCM Târgu Mureş