Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: CSM Ramnicu Valcea

Să vină FCSB, CraiOlguţa sau Dinamo!

Foto: CSM Ramnicu ValceaTehnicianul echipei CSM Râmnicu Vâlcea, Alex Pelici, a decis să odihnească o mare parte a titularilor la meciul de cupă cu Gaz Metan Mediaş. I-a lăsat în afara lotului pe Tomozei, Fildan, sau Luduşan şi pe banca de rezerve pe căpitanul Ionuţ Stoica, pe Marius Staicu şi pe coordonatorul Andrei Neagoe. Faţă de disputa câştigată în campionat cu Reşiţa, în teren au mai fost doar Octavian Vasile, Dragoş Firţulescu şi Cătălin Pârvulescu. Chiar şi aşa, Bogdan şi Dragoş Geantă sau juniorii Piscanu şi Bratu nu s-au descurcat deloc rău în faţa fostei reprezentante a României în cupele europene, Gaz Metan Mediaş. După o repriză albă şi destul de săracă în faze de poartă, oaspeţii au deschis scorul, în minutul 60, la o pătrundere a lui Claudiu Munteanu. A urmat o jumătate de oră în care vâlcenii au încercat din răsputeri să egaleze. Când spectatorii se pregăteau să plece şi unii dintre ei deja părăsiseră tribunele, Staicu, intrat după pauză, a egalat cu un şut plasat din interiorul careului. Spectatorii şi-au reluat locurile aşteptând prelungirile dar juniorul Piscanu a trimis o torpilă şi mingea deviată a ajuns în poarta lui Botoşel. S-a terminat 2-1 şi CSM ajunge în şaisprezecimile Cupei României acolo unde va da piept cu o echipă din primul eşalon. Tragerea la sorţi are loc vineri, la sediul Federaţiei Române de Fotbal.

Victorie în numele mamei

Alex Pelici a dedicat succesul contra medieşenilor în memoria mamei sale: „Îi felicit pe băieţi pentru că au jucat până la ultima resursă de energie, au depus un efort foarte, foarte mare. Am avut parte de un adversar puternic, mai experimentat ca noi, care vine din Liga I. Gaz Metan Mediaş este favorita numărul unu la promovare, în opinia mea. Nu pot decât să fiu mândru şi bucuros. Mă bucur, de asemenea, că încă un copil a debutat şi mă gândesc acum la Petrescu. De asemenea, îl felicit pe Dragoş Geantă pentru modul cum a intrat în poartă şi cum a apărat. Se poate vorbi şi de un şut norocos, deviat dar norocul ţine şi cu cei care îşi doresc mai mult victoria. Azi a fost cu noi, altă dată adversarii au avut parte de noroc. Dumnezeu şi-a întors faţa spre noi. Vreau să-i dedic victoria mamei mele care a purtat numele de Maria. Trebuie să terminăm săptămâna cu bine. Am avut două meciuri bune, mai avem unul la Oradea, în faţa unei echipe care nu are puncte şi care se va lupta mult să le obţină pe primele.”

„Lipsă de concentrare”

Antrenorul oaspeţilor, Ion Balaur, pune înfrângerea pe lipsa de concentrare a alevilor săi: „A fost un joc controlat în majoritatea timpului de noi. Am avut şi şansa să facem 2-0 şi să închidem calificarea. Au urmat patru minute de final pe care le poţi pune pe seama ghinionului. Eu zic, însă, că e vorba şi de superficialitate şi lipsă de concentrare. Despre CSM nu îmi pot face o opinie clară pentru că şi ei au jucat cu o echipă mult schimbată. Toată lumea ne dă favoriţi clar la promovare, nu e presiune în plus, nu ne dezavantajează, noi avem ca obiectiv promovarea.”.

„Să vină Steaua”

Autorul golului egalizator, Marius Staicu, vrea ca următorul adversar să fie Steaua Bucureşti: „Am simţit că dau gol, chiar vorbeam cu colegii pe bancă, le-am spus că dacă intru egalez. A fost un meci frumos, o victorie importantă în special pentru moral. Cred că am demonstrat că avem valoare. Nu am preferinţă pentru adversarul viitor. Şi Steaua să vină că noi ne facem datoria pe teren. Le mulţumesc spectatorilor pentru că ne-au încurajat azi. Suntem o echipă de moral sprijinul din tribune ne ajută mereu.”

„Am simţit că dau gol”

Cosmin Piscanu spune că a ştiut că va marca: „Am simţit că dau gol. Am văzut că vine mingea spre mine şi am dat în ea. Am avut şi noroc, trebuie să recunosc. Sunt foarte fericit că am ajutat echipa. Bine că ne-am calificat. Nu avem timp de sărbătorit pentru că vine meciul de la Oradea pe care trebuie să-l câştigăm. În cupă îmi doresc un adversar tare, Steaua, Dinamo sau Astra”.