Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

România U16, locul 2 la Turneul Internaţional pentru Cadete de la Rm. Vâlcea

Naţionala României a terminat pe locul 2 Turneul Internațional pentru Cadete de la Râmnicu Vâlcea, după ce Ungaria a câștigat meciul direct cu scorul de 29 la 21.

Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea a fost weekendul trecut gazda unui turneu internațional de handbal feminin. A fost vorba despre o competiție amicală, la care au participat patru selecționate de cadete (junioare Under 16): Polonia, România, Slovacia și Ungaria. Zilele de vineri și sâmbătă nu au produs surprize în cadrul turneului, principalele favorite ale turneului câștigându-și meciurile. România Under 16 a triumfat, în ordine, contra selecționatelor similare de vârstă din Slovacia și Polonia, scor 29-15, respectiv 34-15. De partea cealaltă, Ungaria Under 16 s-a impus, în ordine, în fața selecționatelor din Polonia și Slovacia, scor 34-25, respectiv 36-21. Duminică, la orele prânzului, selecționatele României și Ungariei s-au duelat pentru marele trofeu pus în joc. Deși au început foarte bine și au condus la câteva goluri diferență în primul sfert al întâlnirii, tracul fetelor noastre, aflate la prima prezență într-o competiție internațională, și-a spus cuvântul la mijlocul întâlnirii și către finalul acesteia. Ungaria a știut când să forțeze, dar și să mențină avantajul pe care și l-a asigurat încă de la pauza întâlnirii. La finalul celor 60 de minute, tabela a indicat o diferență de opt goluri în favoarea handbalistelor maghiare, Ungaria impunându-se cu 29-21. În urma acestui rezultat, selecționata de cadete a Ungariei și-a trecut în palmares marele trofeu, în timp ce selecționata României a încheiat pe locul secund.

La finalul întrecerii, sportivele celor patru selecționate prezente la turneul internațional de la Râmnicu Vâlcea au fost prezentate de către reprezentanți ai Federației Române de Handbal (prin Steluța Luca – proaspăt aleasă vicepreședinte al forului de la București) și ai administrației publice municipale (prin viceprimarul Eusebiu Vețeleanu).

Oficialii turneului au acordat, la finalul întrecerii, premii individuale pentru sportivele care s-au făcut remarcate. Două dintre aceste distincții au ajuns în tabăra tricoloră. Alicia Gogîrlă a fost desemnată cea mai bună handbalistă a turneului internațional găzduit în Râmnicu Vâlcea, în timp ce Elena Maria a primit titlul de cel mai bun portar al întrecerii. Ambele handbaliste tinere, dar de mare perspectivă pentru selecționatele mai mare de vârstă ale României evoluează la clubul râmnicean CS Chimia.

Clasament final:
1 Ungaria
2 România
3 Polonia
4 Slovacia
Cel mai bun portar: MARICA Elena – România
Cea mai bună jucătoare: GOGIRLA Alicia – România
Cea mai bună apărătoare: BANHIDI Barbara – Ungaria
Golgheter: KAJDON Blanka – Ungaria