Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

România nu intră în careul de aşi

Elevele lui Tadici au avut în mână victoria contra Ungariei dar au fost învinse şi şi-au anulat şansele pentru semifinale

Cinci mii de spectatori au luat loc sâmbătă seara în tribunele de la Fonix Arena din Debrecen pentru a asista la derby-ul Grupei Principale 1 de la Campionatul European de handbal feminin. 4000 de maghiari şi 1000 de români, ardeleni în marea lor parte au încurajat Ungaria, respectiv România care au jucat partida decisivă pentru calificarea în semifinalele turneului final. Gazdele nu au avut-o în teren pe lidera Anuta Gorbitzm, gravidă, româncele nu au putut conta pe două piese de bază, Oana Manea, accidentată şi Adriana Nechita care s-a „rupt” în timpul partidei din grupe contra Danemarcei. Ungurii s-au comportat deplorabil pe tot parcursul meciului, mai ales la începutul lui, în timpul intonării imnului „Deşteaptă-te române” când s-au întors cu spatele şi au arătat semne obscene.

Apărări „beton”, atacuri slabe

Cei doi tehnicieni au pus accentul pe fazele devensive, dovadă fiind şi debutul meciului când nu s-a marcat timp de şase minute. Maghiarele au punctat primele, apoi şi-au mărit avansul la două şi chiar trei goluri. România a alergat în permanenţă după egalare dar nu au reuşit să o obţină până la pauză. Ungaria a intrat la cabine cu 10-8. Tricolorele au început mai bine partea a doua a întâlnirii, au egalat la 13 dar nu au reuşit să preia conducerea pe tabela de marcaj până în minutul 40: 13-14. Cei patru mii de unguri au amuţit, mai ales că trupa lui Tadici a luat un avans de două goluri pe care l-a menţinut până în minutul 55. Româncele au avut multe şanse să închidă meciul, toate irosite şi, cu un ultim efort dar şi ajutate de cei doi arbitri din Rusia, gazdele au revenit şi au întors situaţia de pe tabela de marcaj. În final a fost 20-19 pentru Ungaria care rămâne în cursa pentru calificarea în semifinale, în timp ce România şi-a anulat orice şansă. Până la finalul turneului elevele lui Tadici mai joacă împotriva Spaniei şi a Poloniei şi mai poate spera la locurile 5-6 în cazul în care vor câştiga ambele meciuri.

Rezultatele primei etape:

România – Ungaria 19-20
Spania – Norvegia 26-29
Polonia – Danemarca 19-28