Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Promovarea vine de la comsii şi TAS

Elevii lui Lincar au învins pe FC Olt dar CSU a plecat cu un punct de la Reşiţa şi şansele la locul secund sunt nule

Aproape nimeni nu mai spera la promovarea de pe una din primele două poziţii ale clasamentului final din Seria de Vest a aşelonului inferior. Era nevoie de un succes în faţa slătinenilor de la FC Olt dar şi de o minune în disputa de la Reşiţa dintre Metalul şi CS Universitatea Craiova, adică de o victorie a gazdelor. Mari speranţe pare că nu a avut nici antrenorul Lincar care i-a lăsat pe banca de rezerve pe Matache şi NKongue. Nici iubitorii de fotbal din Râmnic nu au fost tocmai optimişti, doar 3-4 sute dintre ei venind la stadion. Nici măcar fotbaliştii vâlceni care au jucat cu mai puţin entuziasm decât în jocurile precedente. După un început de meci slab de ambele părţi, cu multe pase greşite, CSM a deschis scorul (minutul 24). Briceag a luat o acţiune pe cont propriul, a pătruns pe partea stângă a atacului vâlcean, a centrat inteligent în faţa porţii şi Andrei Creţu a marcat cu capul de la 3,4 metri distanţă de poartă. A fost primul gol al atacantului adus de la ASA Târgu Mureş. La Reşiţa era 0-0, scor înregistrat şi la pauză şi încă mai erau speranţe. Nici la Vâlcea nu s-a mai modificat scorul, chiar dacă Bogdanovic a fost la un pas să egaleze, şutul său fiind respins greu de rezerva lui Matache, Andrei Popescu. La numai zece minute de la reluare, FC Olt a egalat. Victor Dobrescu a profitat la maximum de apatia fundaşilor vâlceni dar şi de ieşirea neinspirată a lui Popescu, pe care l-a lobat perfect pentru 1-1. Bucuria oaspeţilor a durat, însă, numai patru minute pentru că CSM a revenit rapid în avantaj după ce minge a ajuns cu noroc la Mihai Deaconescu, acesta marcând cu un şut plasat din interiorul careului. Problema meciului de la Vâlcea era rezolvată, urma doar ca Metalul Reşiţa să încerce să învingă Craiova, măcar să deschidă scorul. În minutul 75, însă, crainicul stadionului a anunţat sec: „CSU a deschis scorul la Reşiţa”. În Zăvoi cele două echipe şi-au împărţit ocaziile până la final. Deaconescu a fost la un pas să facă dubla dar a ajuns un pic mai târziu la centrarea ideală a lui NKongue, în timp ce Căpăţână a trimis intelegent spre poarta lui Popescu dar portarul vâlcenilor a respins. Asta în timp ce Metalul egala pe CS Universitatea dar nu reuşea un al doilea gol victorios.

Speranţe de la Comisia de Disciplină şi TAS

CS Municipal va termina această ediţie a campionatului în deplasare, sâmbătă cu CS Universitatarea Craiova dar cele trei puncte nu vor mai conta la nimic. Vâlcenii vor rămâne pe locul trei indiferent de rezultat în timp ce craiovenii nu mai pot pierde promovarea sportivă. „Lupta” va continua, însă, la Comisia de Disciplină care amână la infinit decizia în ceea ce o priveşte ope CSU şi la Tribunalul de Arbitraj Sportiv acolo unde fie CS Municipal fie CS Universitatea vor face contestaţie. De partea vâlcenilor va fi şi Metalul Reşiţa, grupare care contestă dreptul de promovare al CraiOlguţei dar şi a ardelenilor de la ASA.

UTA, exclusă din campionat

Situaţia este una inedită şi la polul inferios al clasamentului. După ce FC Universitatea Craiova s-a retras din campionat, FRF a exclus din competiţie o a doua echipă, UTA Arad, pentru datorii la plata baremurilor de arbitraj. În condiţiile în care Corona Braşov, retrogradată din Liga I, s-a desfiinţat, Minerul Motru va rămâne în eşalonul inferior chiar dacă termină campionatul pe ultima poziţie a clasamentului!