Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Interviu: „E nevoie de câţiva fotbalişti de calitate”

Erik Lincar spune că aşteaptă cu interes decizia în ceea ce priveşte promovarea

Erik Lincar a recunoscut la finalul meciului câştigat cu FC Olt Slatina că evoluţia elevilor săi a fost sub aşteptări. Fostul fotbalist al Stelei aşteaptă decizia finală cu privire la formaţiile care vor evolua în ediţia viitoare a eşalonului I.

– Erik, un meci sub aşteptări?

– A fost cea de-a doua partidă de pe propriul teren care mă nemulţumeşte, recunosc, după cea cu Metalul Reşiţa. Sper ca din sezonul viitor, că vom juca tot în Liga a II-a sau că vom promova, să putem să aducem câţiva fotbalişti de valoare care să ne îmbunătăţească jocul. E nevoie de un joc mai elaborat la construcţie. Oricum eu le mulţumesc băieţilor pentru efortul depus azi, au muncit mult şi au obţinut o victorie meritată. Una peste alta, au fost şapte meciuri din care am câştigat cinci, am remizat în două. Punctele s-au obţinut prin ambiţie, prin multă muncă şi determinare. Şi acum o spun, păcat de acel meci pe care nu l-am câştigat pe propriul teren cu CS Universitatea, punctele erau importante şi ne puteam bate cu şanse reale pentru primele două locuri ale clasamentului. Şi a fost un meci pe care îl puteam câştiga. Am jucat mai bine în deplasare decât pe propriul teren.

– Terminăm sezonul la Craiova, cu CSU. Ce aşteptări ai de la această partidă?

– Mai avem o partidă la Craiova, pe care vrem să o câştigăm chiar dacă nu mai are miză. Apoi vom intra în vacanţă şi vom aştepta deciziile comisiilor şi ale TAS-ului. Voi sta cu telefonul deschis şi voi aştepta.

– Şi îţi vei face doupă planuri, unul pentru Liga I, altul pentru Liga a II-a?

– E clar că unul ar fi planul pentru Liga I, altul pentru Liga a II-a dar ce putem să facem? Din câte cunosc eu, o decizie a TAS-ului nu se poate lua mai devreme de o lună sau două. Există posibilitatea să fie situaţia din sezonul trecut când Chiajna a început în Liga a II-a şi s-a trezit în prima şi Rapid invers. Mai ales dacă vom juca în primul eşalon ne trebuie câţiva fotbalişti de calitate, mai ales că publicul spectator de la Vâlcea este foarte exigent. Una peste alta eu cred că acum se va da şi decizia Comisiei de Disciplină, cred că miercuri. Au aşteptat şi ei să vadă cum se termină campionatul, acum că se ştie cine termină pe primele două locuri nu mai au ce aştepta. Dacă vom rămâne în Liga a II-a, ne vom juca şansa noastră de promovare. Nu mă sperie faptul că vine Timişoara în seria noastră, nu bugetele joacă pe teren, aţi văzut că Oţelul Galaţi sau Unirea Urziceni au câştigat campionate în faţa granzilor.”

Dan Oprescu, atac la FRF

„Să facă ce vor ei cu Liga I dar să ne lase pe noi în pace”

Tehnicianul principal al echipei FC Olt Slatina, Dan Oprescu, este total nemulţumit de modul în care se mişcă lucrurile la Federaţia Română de Fotbal: Eu nu pot spune nimic despre sezonul viitor, nici măcar să îmi fac planuri pentru că nu se ştie mai nimic despre el. S-a spus ba că vor fi două serii de câte 14 echipe, ba că va fi numai o serie cu 20 de formaţii. Nici cu ce echipe vor fi completate seriile nu se ştie. Totul este incert, numai în România se poate întâmpla acest lucru. S-a mai spus că echipele de juniori republicani ale cluburilor vor trebui să joace şi ele meciurile sâmbătă. Pentru noi ar fi o cheltuială mare în plus. Gândiţi-vă că va trebui să închiriem un autocar pentru juniori, aşa măcar îl puteam folosi pe cel care-l avem. În plus, politica de întinerire a lotului şi de promovare a unor fotbalişti tineri nu va mai putea continua la FC Olt. Eu nu voi mai avea cum să folosesc juniori republicani. Şi aşa e greu să aduc fotbalişti din echipa de juniori pentru că regulamentul spune că un fotbalist nu poate juca în două meciuri dacă nu trec măcar 36 de ore. Adică mi se spune mie că dacă folosesc un junior 10 minute pe final el e prea obosit să mai joace o repriză a doua zi… Federaţia spune mereu că ne ajută, de asta a şi ajuns Răzvan Burleanu preşedinte. Din păcate mai mult ne încurcă. În opinia mea, de care probabil nu va ţine cont nimeni, cel mai bun sistem ar fi cu două serii de câte 14 echipe. Fără play-off şi play-out. Este o idioţenie sistemul care s-a adoptat acum. Luaţi cazul nostru, cum să-i mai motivez eu pe fotbalişti când ei ştiu că nu s-a depus dosarul de licenţiere. Cum am jucat noi în campionat şi cum am jucat în play-off. Indiferent ce fac nu îi pot motiva pe băieţi. Am jucat doar ca să jucăm. Şi iar ce mi se pare total aiurea, să promoveze numai câte o echipă. Păi atunci măcar să ştim de acum. Că nu ne putem bate noi cu Timişoara de exemplu dacă ei vin cu un buget de câteva milioane de euro. Să ştim şi atunci facem o echipă tânără şi cu asta basta. Una peste alta, ar trebui ca cei de la Liga I să facă ce vor, să îşi facă un campionat aşa cum doresc, să retrogradeze şi zece echipe, nu mă interesează. Dar să ne lase pe noi în pace, să ne facem şi noi sistemul cum ne dorim, nu după cum vor ei.” În ceea ce priveşte partida cu CSM, Oprescu a spus: „A fost o partidă modestă din toate punctele de vedere care mai avea o miză doar pentru CS Municipal Râmnicu Vâlcea. Îi felicit pe vâlceni pentru victorie deşi eu cred că foarte bine se putea termina şi cu un rezultat de egalitate. Nu comentez arbitrajul.”