Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: HCM Ramnicu Valcea

Program încărcat pentru HCM

Foto: HCM Ramnicu ValceaHandbalistele de la HCM Râmnicu Vâlcea se află în plin cantonament centralizat la Moeciu, acolo unde au jucat şi un meci amical, al treilea din această vară. După ce au câştigat pe propriul teren cu HC Alba Sebeş şi au pierdut pe terenul unei alte echipe promovate în primul eşalon, Măgura Cisnădie, elevele lui Constantin Ştefan au remizat, la Cheile Grădiştei, cu HC Zalău. „Chiar nu ştiu scorul final, am convenit să nu ţinem scorul. Nu ne-a interesat decât evoluţia fetelor”, spune preşedintele HCM Râmnicu Vâlcea, Toma Pleşa.

Două straniere în probe

După ce Chirilă a decis să se lase de handbal, Andrei să plece de la echipă, în timp ce Janina Luca şi Clara Vădineanu sunt în perioada de refacere după intervenţiile chirurgicale suferite, conducerea echipei noastre este în mare căutare de interi de valoare. După ce croata Danijela Mistric nu a fost oprită, din cauza unor probleme medicale, în cantnamentul echipei au ajuns alte două straniere. Astfel, sub comanda lui Constantin Ştefan a ajuns sârboaica Anita Campa, de 32 de ani şi 1,87 înălţime. Joacă pe postul de inter şi a jucat ultima dată în Turcia. A mai evoluat în Spania, la Bera Bera Bolonmano, Elpides Dramas (Grecia), Naisa Nis (Serbia) şi Duvaska Nis (Serbia). „Este o handbalistă puternică de care avem nevoie. Cel mai probabil va rămâne la HCM Râmnicu Vâlcea”, spune preşedintele clubului vâlcean, Toma Pleşa. De asemenea, s-a alăturat lotului şi un alt inter, din Israel, Amit Isak, de 22 de ani, componentă a echipei naţionale a ţării sale. „Este în probe, sperăm să organizăm un meci amical la Cheile Grădiştei pentru ca tehncianul Constantin Ştefan să o vadă la lucru. Şi pe ea şi pe sârboaică. Sper să reuşim deşi nu sunt prea multe soluţii”, conchide Pleşa. Altfel, HCM a jucat deja o partidă amicală în cantonamentul montan, împotriva trupei antrenate de Gheorghe Tadici, HC Zalău. „Am convenit să nu ţinem scorul. Nici pe noi nici pe ei nu ne-a interesat rezultatul final”, spune preşedintele Toma Pleşa.

Multe meciuri amicale

Municipalele vor mai juca între 6-8 august un turneu amical la Cluj Napoca, alături de echipa gazdă, de SCM Craiova, Corona Braşov şi CSM Bistriţa. La distanţă de o săptămână, vâlcencele merg la Braşov, acolo unde vor da piept cu echipa locală, Corona dar şi cu HC Dunărea Brăila şi Universitatea Alexandrion Cluj. Pe 21 şi 22 august este programat un al treilea turneu, la Sebeş, acolo încă nu se cunosc participantele, cu excepţia gazdelor de la HC Alba, proaspăt promovate în primul eşalon. În fine, înainte de turneele amicale, municipalele joacă pe 4 august, pe propriul teren, revanşa cu Măgura Cisnădie, echipă care ne-a învins în această vară.

Meciuri amicale din pauza competiţională:

HCM Rm. Vâlcea-HC Alba Sebeș 28-26
HCM Rm. Vâlcea-CS Măgura Cisnădie 26-31
4 august – HCM Rm. Vâlcea-CS Măgura Cisnădie
6-8 august – turneu la Cluj, alături de ”U” Alexandrion Cluj, SCM Craiova, Corona Brașov și CSM Bistrița
14-15 august – turneu la Brașov, alături de Corona Brașov, HC Dunărea Brăila și ”U” Alexandrion Cluj
21-22 august – turneu la Sebeș