Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Oltchim a făcut instrucție cu nemțoaicele

Buxtehuder nu a mișcat în fața galacticelor de la Vâlcea care sunt cu un pas în grupele principale ale Ligii Campionilor

 Declarațiile oficialilor chimiști înainte de meciul de la Hamburg, cu Buxtehuder, au fost unele prudente. Vestergaard, Luca dar și handbalistele Oltchimului au spus că gazdele își joacă ultima șiansă de calificare și se vor sacrifica pe teren. De încercat au încercat nemțoaicele. De reu șit, mai nimic. Vicecampioana Germaniei a condus cu 1-0 apoi nu a mai ținut pasul cu româncele. La pauză era deja 14-6, după ce Oltchim a arătat, față de întâlnirea cu Hypo Viena, și o apărare la sânge. Nici în repriza secundă nu a venit echilibrul. Din contră, campioana României a marcat gol după gol și și-a mărit avantajul. La final a fost 34-15, mai bine decât într-o partidă obișnuită de campionat. De menționat este faptul că tehnicianul danez al vâlcencelor a rulat întreg lotul de handbaliste pe care l-a avut pe foaia de joc, jucătoarele de pe banca tehnică dovedind că pot deveni titulare în orice moment. De asemenea, de menționat este faptul că Paula Ungureanu a început ca titulară pentru prima dată în acest sezon competițional, luându-i fața ibericei Iulia Navarro.  Oltchim s-a instalat pe primul loc al clasamentului în Grupa A, poziție pe care are toate șiansele să termine meciurile din grupe. În celălalt meci al grupei, Randers a pierdut clar la Viena cu Hypo, cele două echipe urmând să se bată pentru cea de-a doua poziție care duce în grupele principale.

 Sâmbătă în Danemarca

 În runda viitoare, campioanele de la Vâlcea pot clarifica definitiv problema calificării în faza grupelor principale. Elevele lui Jakob Vestergaard se vor deplasa în Danemarca, pentru întâlnirea cu Randers. Nordicele sunt de un cu totul alt calibru față de precedentul adversar al chimistelor. Randers nu este printre favoritele la fazele superioare ale competiției dar, într-o zi bună, poate furniza surprize notabile. Mai puțin obișnuit pentru echipele din Nordul Europei, Randers are în lot cinci straniere: De Souza Masson (Brazilia), Sabina Jakobsen și Urika Agren (ambele din Suedia) și vedetele formației, Diaz Aquilar (Spania) și Siraba Dembele (Franța). Meciul dintre Randers și Oltchim va începe la ora României 16.00 și va fi transmis în direct la Digi Sport.

 Clujul, la a doua înfrângere

 Cealaltă formație din România din Liga Campionilor, Universitatea Jolidon Cluj, mai păstrează doar șianse minime de calificare în grupele principale. Ardelencele au pierdut ambele partide, a doua pe propriul teren cu ETO Gyor și au nevoie de o minune pentru a ajunge în grupele principale. Trupa antrenată de Covaciu ar trebui să învingă în ambele partide pe care le mai are de disputat la Cluj, pe Krim Ljubljana și Podravka și să spere la un rezultat pozitiv în Croația. În Grupa B, ETO Gyor are punctaj maxim și în mod normal nu va avea emoții. De altfel, campioana Ungariei și cea a României sunt primele două favorite să intre în posesia trofeului în acest sezon. În Grupa C, Saverhof pare ie șită din cursă, FTC Budapesta este favorită la primul loc în timp ce Dinamo Volgograd și Larvik își dispută a doua poziție care duce în grupele principale. În fine, Grupa D este dominată de deținătoarea trofeului, Buducnost Podgorica, are patru puncte din două meciuri, de și mulți specialiști o credeau în cădere liberă. Lupta pentru calificare rămâne deschisă, celelalte echipe având șianse reale, chiar dacă danezele nu au acumulat nici măcar un punct până acum.

Vlad Soare