Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Meci cu final aşteptat

• Corona a plecat cu punctele de la Râmnicu Vâlcea după 60 de minute în care arbitrii din Craiova au fost printre actorii principali

Diferenţă mare între HC Municipal şi Corona Braşov. Din toate punctele de vedere, braşovencele erau pe locul secund al clasamentului, vâlcencele pe ultimul. Oaspetele au în lot handbaliste cu nume, Brădeanu, Ţăcălie Dedu, Hotea sau Zamfir fiind doar câteva exemple în acest sens. În plus, Valter Dăncescu, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor a decis să-i delege la această partidă pe Gorina şi Melencu, fluieraşi care vin din oraşul antrenorului principal al oaspetelor, Craiova. Chiar şi în aceste condiţii, timp de o repriză, municipalele s-au luptat de la egal la egal cu braşovencele. După 0-2 şi 2-4, Vâlcea a revenit, a egalat la cinci şi a dat impresia că este capabilă să producă marea surpriză a etapei şi a campionatului. La pauză a fost 12-11 pentru HCM dar diferenţa putea fi şi mai mare dacă cei doi fluieraşi nu aveau câteva decizii cel puţin ciudate. Gorina şi Melencu au fost actori principali şi în debutul reprizei secunde, atunci când în cinci minute au dictat două eliminări împotriva echipei vâlcene. A fost suficient pentru ca filmul să se rupă pentru gazde. Corona a luat avans, a condus şi la şapte goluri diferenţă şi nu s-a mai pus problema învingătoarei. În final a fost 21-24, onorabil pentru ultima clasată. HCM rămâne ultima, fără victorie, în această săptămână urmând să joace două meciuri dificile, în deplasare cu SCM Craiova şi pe propriul teren cu Universitatea Jolidon Cluj.

„Vrem arbitraj din străinătate în play-off”

• Toma Pleşa s-a săturat de cavalerii în negru din România

Preşedintele echipei vâlcene de handbal, HC Municipal, Toma Pleşa, a urmărit meciul contra Coronei de la tribuna oficială, alături de viceprimarii Râmnicului, Ion Matei şi Edi Vârlan. A protestat vehement atunci când arbitrii din Craiova au înclinat balanţa pentru oaspete. La finalul celor 60 de minute, fostul arbitru internaţional a declarat că va cere arbitraj din străinătate la meciurile din play-out.

– Domnule Pleşa, o înfrângere pozitivă contra Braşovului?

– Da, este pe undeva o înfrângere pozitivă, aceste este cuvântul potrivit. Echipa este în creştere, trebuie să ţinem cont că azi am întâlnit echipa care va termina campionatul pe locul secund. Încă suferim în partea a doua a meciurilor. Probabil va trebui să conducem la pauză cu 5, 6 goluri avans pentru a reuşi un prim succes în acest sezon competiţional.

– Arbitrajul…

– La Craiova m-am gândit să ne arbitreze cineva de la Horezu. Poate aşa vom avea şi noi şanse la un arbitraj corect, nu unul care să ne ajute. Cu Braşovul a fost un arbitraj extraterestru. Reţineţi, am spus extraterestru nu altceva, nu am chef să fiu chemat din nou la Comisia de Disciplină. Adică unul foarte bun, de pe altă planetă.

– Dacă acum e aşa, la ce să ne aşteptăm la turneul de play-off unde fiecare meci este decisiv?

– Poate ne gândim să cerem arbitraj străin în turneul de play-out. Atunci nu ar mai fi loc de interpretări. Nu glumesc, ar fi o variantă de luat în seamă.

– Aţi fost ales în Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal. Puteţi pune presiune pentru viitoarele arbitraje?

– Am fost ales pentru activitatea mea, nu voi face presiune, încercăm să ţinem handbalul acolo unde este, cel mai iubit sport din România.

– Alexandru Dedu a spus că vrea să reînvie brandul Oltchim. E posibil?

– Singura posibilitate este să se privatizeze Oltchimul şi să vină cineva căruia să-i placă handbalul.

– Aţi votat pentru preşedinte cu Gaţu, ne poate cauza acest lucru?

– Nu mai ştiu cu cine am votat la Adunarea Generală pentru funcţia de preşedinte. Oricum votul ste secret. Una peste alta e democraţie, îi urez mult succes noului preşedinte. E clar că începe un nou drum. Nu ştiu ce schimbări va face Dedu după ce se va instala. Sigur are în plan mai multe schimbări, nu ştiu la ce comisii, nu ştiu dacă şi la cea de arbitraj.

– E posibil un sistem cu 14 echipe în viitoarea ediţie a Ligii Naţionale?

– Ar avantaja hanbbalul. 12 echipe în primul eşalon este puţin pentru iubitorii handbalului din România. În plus, sunt handbaliste care terminpă junioratul şi nu vor avea unde să joace, mai ales că se pune mult accent şi pe handbaliste din străinătate. Cu timpul cred că se va schimba acest lucru, părerea mea e că încă mai avem un fond de jucătoare dar trebuie umblat la tehnicieni, la pregătirea tehnico-tactică.

– Credeţi că tehnicianul echipei naţionale trebuie schimbat?

– Nu mă refer la Gheorghe Tadici atunci când spun că trebuie o schimbare la nivel de echipă naţională femninină. Eu spun că selecţionerul nu trebuie să fie şi la un club de handbal pentri că există tentaţia de a-ţi aduce la lot jucătoarele de la echipa ta. În plus, dacă selecţionerul e numai la naţională ar avea şi mai mult timp să pregătească lotul şi se va putea gândi numai la acest lucru.