Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: CSM Ramnicu Valcea

INTERVIU: Pelici face analiza primelor 18 etape

Foto: CSM Ramnicu ValceaTehnicianul principal al echipei CSM Râmnicu Vâlcea, Alex Pelici, face analiza celor 18 etape scurse din acest sezon şi spune că echipa din Zăvoi încă nu este sigură de participarea în play-off.

– Alex, ultimul meci al anului cu UTA. Puteam câştiga aşa cum puteam să şi pierdem…
– Şi noi şi UTA ne-am ridicat, în multe momemte ale celor 90 de minute la nivel de derby pentru că au fost multe faze de poartă, faze frumoase, a fost un joc agreabil şi disputat. Poate nu a fost mereu luciditate la finalizare poate şi din cauză că terenurile nu mai sunt în acest moment la nivel foarte bun. Devotamentul şi dăruirea cu care s-a jucat a compensat faptul că nu s-a jucat pe un teren foarte bun. Felicit jucătorii ambelor echipe, îmi felicit jucătorii pentru efortul depus şi pentru că au reuşit în aşa fel încât să nu primească gol, UTA e o echipă cu un atac foarte periculos, în special în deplasare. Am închis bine în apărare, chiar dacă au avut şi ei câteva ocazii bune. Din păcate nici noi nu am reuşit să marcăm, am ratat şi un penalty dar asta face parte din viaţa oricărui fotbalist. Marius Staicu nu e de acuzat, a marcat multe goluri până acum, a adus multe puncte acestei echipe. Trebuie să-l încurajăm în continuare. Nu din cauza lui nu am reuşit noi să câştigăm azi.

„Am depăşit cu mult aşteptările”

– Suntem unde ne aşteptam după 18 etape?
– Am depăşit cu mult aşteptările şi visele celor mai mai optimişti dintre noi, suntem pe un loc pe care puţini se aşteptau, este rodul muncii şi grupului minunat care s-a creat aici. Dacă este să dau timpul înapoi, exact acum un an terminam anul cu o înfrângere umilitoare la Oradea. După un an de muncă, suntem la egalitate cu locul 1, Baia Mare, asta este ceea ce spune totul, pentru cine vrea să vadă. Mulţumesc conducerii administrative pentru încrederea din vară, când mi-a dat credit să muncesc, mulţumesc jucătorilor, în primul rând lor pentru că ei sunt principalii artizani ai lucrurilor minunate relizate. Le mulţumesc tuturor oamenilor din jurul nostru, ajutoarelor mele Robi Ivan şi Robi Tufişi, maseorului Victor Stan, psihologul Sebi Predonescu, lui Adi Glăvan care se ocupă de teren, oamenilor de la stadion care se ocupă cu buna desfăşurare a ceea ce se întâmplă aici, încpând cu toate femeile de la bucătărie şi cei de la magazie. Toată lumea merită felicitări şi mulţumiri. Le urez tuturor Sărbători Feiricite.

„Sigur că ne gândim la şansa de a promova”

– Ne gândim că avem o şansă la promovare?
– Lupta rămâne una strânsă şi trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, nici măcar locul de play-off nu îl avem sigur. Vă dau un singur exemplu, Mihai Teja de la U Cluj spunea după victoria de la Pâncota că încă se gândeşte la accederea în primele şase echipe ale Seriei de Vest. Mai sunt 24 de puncte puse în joc şi e normal să gândească aşa. Are dreptate, calculul matematic spune că şi ei au dreptul să spere. Sigur că ne gândim şi noi la şansa de a promova dar nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece. Ştim cum am pornit la drum, ştim care ne-a fost obiectivul, acela de a ajunge în play-off. Sigur că dacă rezultatele ne vor duce în continuare mai departe aşa cum ne-au adus până acum în faţă, am fi tâmpiţi să nu ne gândim la promovare. Antrenorul clar îşi doreşte rezultatele cele mai bune pentru că rezultatele îl ţin în funcţie, asta e clar. Mai departe, dacă este să vorbim din punct de vedere al bugetului, aici nu decid eu. Dacă se va consideră că pot fi aduşi jucători buni, care să ne ajute, atunci oricine are nevoie. Dar, actualii jucători au adus echipa până aici, ei merită toate felicitările.

– Cât de mult se schimbă situaţia dacă obiectivul devine cel de promovare?
– Diferenţa este una enormă între „să vedem dacă ajungem la promovare” şi „trebuie să promovăm”. Când spui „trebuie”, acest cuvânt pune o presiune enormă. Am mai trăit ceva asemănător la Sibiu, când am pornit la drum cu gândul de a ne salva de la retrogradare, veneam din Liga a III-a. La mijlocul dintre tur şi retur ne-am trezit pe primul loc, după o victorie la ACU Arad, exact pe terenul unde joacă UTA acum. În acel moment obiectivul s-a schimbat în promovare şi presiunea a fost enormă, ai nevoie de jucători care pot face faţă acestui fel de presiuni. Mă repet, există posibilitatea promovării, nu îmi place să fac declaraţii pompoase, dar echipa care va avea constanţă va avea câştig de cauză. Nu am jucat nici de 10, nici de 3-4, am jucat meci de meci de nota 7 şi rezultatele ne-au dus în frunte, am avut şi şansă uneori, alteori am avut ghinion. Mediaş pare cel mai bine organizată, iar ca joc mi-a plăcut mult U Cluj, dar şi Chindia

„Nu am oferte de la Liga I”

– E posibil ca în iarnă Alex Pelici să plece în Liga I?
– Nu am nicio ofertă, Pelici nu este interesant pentru Liga I. Am licenţa Pro dar nu am nicio ofertă, nu m-a sunat nimeni. Ştiu cum se spune de regulă, domnule, am ceva discuţii, nu e nimic concret. Eu nu vreau să vă mint, nu e nimic referitor la Liga I. Sunt la CSM, vreau să rămân aici. S-a creat ceva frumos la Râmnicu Vâlcea.