Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto bzv.ro

ATENȚIE ȘOFERI! Amenzile de la CNADNR trimise prin poștă NU SUNT LEGALE!

foto bzv.roAvocatul Poporului a atacat la Înalta Curte de Casație și Justiție amenzile pentru neplata rovinietei trimise acasă șoferilor de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), iar magistrații de la Înalta Curte au dat câștig de cauză.

În urma sentinței, amenzile trimise prin poștă de către CNADNR nu vor mai fi emise, ele fiind considerate nevalide. Astfel, șoferii români scapă de aceste amenzi în plic.

Astfel, singurele procese-verbale demne de luat în considerare vor fi cele întocmite de un controlor de trafic care constată contravenția la momentul comiterii ei și poartă atât semnătura acestuia, cât și semnătura contravenientului sau a unui martor, potrivit cyd.ro.

„Înalta Curte de Casație și Jusțiție, prin Decizia nr. 6 (dosar nr. 14/2014) din 16 februarie 2015, a admis recursul în interesul legii formulat de către Avocatul Poporului în data de 27 noiembrie 2014, prin care a fost sesizată problema de drept referitoare la interpretarea dispozițiilor art. 17 din Ordonanța Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor și a Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică, din punct de vedere al semnăturii agentului constatator necesară legalității procesului-verbal de contravenție, pentru contravențiile sancționate de Ordonanța Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România, modificată și completată”, se arată în decizia ÎCCJ.