Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: HCM Ramnicu Valcea

Înfrângere onorabilă la Baia Mare

Foto: HCM Ramnicu ValceaDupă ce a cedat fără drept de apel în meciul de pe propriul teren cu CSM București, campioana en-titre a României, echipa HCM Râmnicu Vâlcea a avut de disputat o nouă partidă infernală, în deplasare cu maramureșencele de la HCM Baia Mare. Elevele lui Aurelian Roșca veneau după o dispută de zile mari, în Liga Campionilor și porneau ca mari favorite. De partea cealaltă, oltencele puteau spera doar să piardă la o diferență de goluri cât de mică, lucru pe care l-au și reușit.

Și-au asigurat victoria din primul mitan

Băimărencele nu s-au complicat și au reușit să își asigure cele trei puncte puse în joc. HCM Râmnicu Vâlcea a evoluat mult sub așteptări în primele 20 de minute în care elevele lui Constantin Ștefan au marcat un singur gol. După 10-1, gazdele au început să ia piciorul de pe accelerație și vicecampioana României a intrat la cabine în avantaj de zece goluri, 16-6. Treptat, în partea a doua a meciului Aurelian Roșca a schimbat titularele și le-a dat șansa tuturor handbalistelor să joace. Echipa noastră nu a putut să se apropie amenințător de formația adversă dar a diminuat proporțiile scorului, mai ales pe final când Clara Vădineanu și compania au reușit o serie de șapte goluri diferență. La final tabela de marcaj a înghețat la scorul de 29-24 pentru gazde care au rămas pe locul secund al clasamentului, la luptă cu CSM București pentru titlul național. De partea cealaltă, trupa lui Constantin Ștefan rămâne pe poziția a noua și are nevoie de un final de sezon aproape perfect pentru îndeplinirea obiectivului, locurile 1-8. În runda viitoare, vâlcencele joacă pe propriul teren contra unei formații accesibile, Măgura Cisnădie. Elevele lui Constantin Ștefan au de luat revanșa după ce în tur au cedat neașteptat.

Janina Luca, sezon terminat

Una din piesele de bază din angrenajul echipei noastre, interul Janina Luca, nu va mai putea juca pentru HCM în acest sezon competițional. „Jana” s-a operat la începutul acestei săptămâni în Capitală la cartilajul genunchiului drept și va avea nevoie de o perioadă lungă de recuperare, urmând să mai joace, cel mai probabil, la finalul acestei veri. O intervenție chirurgicală identică a mai suferit Luca și în vara trecută dar accidentarea a recidivat la meciul de campionat pierdut de HCM la Craiova. Janina mai are contract cu echipa vâlceană până în 2017. „Este o pierdere importantă pentru noi. Speram ca ea și Clara Vădineanu, handbaliste pe care nu am putut conta în prima parte a sezonului, să aducă un plus important pentru echipă„, spune tehnicianul Constantin Ștefan.