Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

HCM a pierdut şi returul cu Măgura Cisnădie!

• formaţia vâlceană este departe de forma sportivă aşteptată de tehnicieni şi suporteri

Handbalistele de la HCM Râmnicu Vâlcea au jucat un nou meci amical, pe propriul teren, contra unei formaţii venite din eşalonul inferior, Măgura Cisnădie. A fost, de fapt, o revanşă, după ce sibiencele reuşiseră să se impună clar pe propriul teren. Nici de această dată elevele lui Constantin Ştefan nu au reuşit un meci prea bun şi au cedat, la un gol diferenţă. Oaspetele au început mai bine meciul şi au preluat ostilităţile, conducând încă din debut, cu 6-4 şi 7-5. În minutul 18 HCM a reuşit să egaleze la 10 după o reuşită a Andreei Adespii dar tot Măgura a intrat în avantaj la pauză, 16-14, după ce pentru formaţia noastră a strălucit doar rusoaica Daria Ilina.

Prea multe ratări

HCM a început mai bine partea a doua a întâlnirii, a condus pe tabela de marcaj dar a ratat exasperant din situaţii de unu la unu, spre nemulţumirea lui Ştefan dar şi a spectatorilor care au venit la meci. Cu fosta componentă a Oltchimului, Roxana Gatzel, în formă de zile mari, Măgura a revenit şi s-a impus în final cu 31-30, băgându-le în şedinţă pe vâlcence. Pentru echipa noastră cele mai multe goluri au fost marcate de Daria Ilina, 9 şi Mihaela Ani Senocico, 7, cea din urmă punctând şi din aruncări de la 7 metri.

Cum s-au descurcat achiziţiile din vară

În acest meci a debutat pentru HCM şi interul din Serbia, Anita Campa. Cu un fizic impresionant, Anita nu a reuşit să impresioneze. Nu a reuşit să înscrie şi a aruncat la poartă de câteva ori. Constantin Ştefan a folosit-o doar în prima parte a meciului. Altfel, sârboaica a susţinut vizita medicală şi dacă analizele sunt bune va semna un contract cu HCM. Mihaela Ani Senocico nu a jucat rău, chiar dacă nici ea nu a ieşit în evidenţă. Ana Maria Simion aduce un plus evident pe extremă în timp ce Manuela Manda mai are nevoie de timp pentru a reveni la forma care a consacrat-o. În fine, Dana Vălean a apărat în partea a doua a întâlnirii şi o să-i fie greu să se bată pentru un post de titulară cu Smedescu şi Sântămărean. Cel mai mult HCM suferă la linia de nouă metri, acolo unde se simte din plin absenţa Clarei Vădineanu şi a Janinei Luca şi plecarea Alexandrei Andrei Gogoriţă. Altfel, pentru “municipale” urmează trei turnee de pregătire. În acest week-end, vâlcencele merg la turneul de la Cluj Napoca unde se vor întâlni cu HC Bistriţa (liga secundă), Corona Braşov şi echipa gazdă, Universitatea Alexandrion Cluj. Apoi, trupa lui Constantin Ştefan merge la turneul de la Braşov (14-15 august) şi la cel de la Sebeş (22-23 august).

„Vom ajunge în vârful de formă la debutul în campionat”

Tehnicianul principal al municipalelor, Constantin Ştefan, promite că HCM va ajunge în vârful de formă la primul meci al sezonului competiţional 2015-2016. „A fost un meci bun, cu angajament destul de mare la jucătoare. Se vede că venim de la munte. Fetele sunt un pic încărcate, se vede că venim din cantonamentul de la munte. Am ratat din situaţii clare, nepermise pentru ceea ce ne dorim să facem aici la Vâlcea. Noi vom ajunge la un vârf de formă la prima etapă. Mai sunt de jucat meciuri amicale multe, mai sunt trei săptămâni în care să creştem de la meci la meci şi să anulăm greşelile neforţate”

„Sper ca Vâlcea să redevină Capitala handbalului românesc”

Roxana Gatzel este cea mai bună handbalistă de la Măgura Cisnădie. Fosta campioană cu Oltchim speră ca Vâlcea să redevină capitala handbalului feminin din România: „Un meci de pregătire foarte bun. Noi încercăm să le omogenizăm, să ne facem relaţiile de joc. În sala Traian am amintiri foarte frumoase, întotdeauna mă simt bine aici. Se ştie că Vâlcea a fost capitala handbalului feminin românesc. Sper ca în curând să redevină. Va urma un campionat dificil. Şi noi şi HCM ne vom lupta pentru a face o figură frumoasă. ” De partea cealaltă, Mihaela Senocico recunoaşte că mai este mult de muncă la HCM: „Nu am reuşit să facem un meci bun şi să câştigăm, aşa cum ne-am propus. Mai avem mult de muncă, ne-am încurcat, trebuie să mai lucrăm la faza de finalizare şi de conlucrare în teren. Eu sper să ne pregătim bine în continuare, să ne facem treaba fiecare dintre noi şi să fim pregătite sută la sută la startul sezonului.”