Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Gata cu joaca, bateţi la Slobozia

HC Municipal nu are altă variantă decât victoria pe terenul echipei venite din eşalonu inferior

După o pauză compe-ţională zbuciumată, echipa vâlceană de handbal, HC Municipal, va debuta dumninică în noua ediţie de campionat a primului eşalon, a doua din istoria clubului. Janina Luca şi compania vor evolua în deplasare, pe terenul unei echipe modeste, Unirea Slobozia, formaţie care a promovat din Divizia A. Adversara vâlcencelor are un antrenor care a antrenat pentru o scurtă perioadă şi pe Oltchim Râmnicu Vâlcea, Liviu Paraschiv dar care a fost demis după doar câteva etape. La nivelul lotului, sunt doar două handbaliste cu nume în România care au fost în echipa care a promovat, Georgiana Stoleru şi Andreea Dospin, cea de-a doua având şi ea un sezon jucat pentru Oltchim. Dospin a plecat, însă, în această vară, spre o destinaţie necunoscută. Nici în pauza competiţională echipa din Slobozia nu a reuşit să aducă multe jucătoare cu experienţă. Au fost transferate Ana-Maria Drăguţ, care a evoluat puţin în sezonul trecut la Dunărea Brăila, Paula Pavăl, fostă componentă de bază la HCM Roman şi două jucătoare de la Şcoala 181 Bucureşti, Adina Grigoraș şi Raluca Dăscălete. Totuşi, Unirea Slobozia a demonstrat că poate să fie capabilă de surprize în această pauză competiţională. Elevele lui Paraschiv au jucat un meci amical contra vicecampioanei Corona Braşov, pe care l-au cedat la doar două goluri diferenţă, 28-30. Şi la un turneu amical, Unirea a pierdut greu atât cu Dunărea Brăila cât şi cu CSM Ploieşti.

De partea cealaltă, HCM Râmnicu Vâlcea pare să fie o formaţie imprevizibilă a primului eşalon. Vâlcencele au jucat doar cinci meciuri tari în această vară şi a câştigat unul singur, cu Cetate Deva în cadrul turneului amical de la Craiova A pierdut două meciuri contra formaţiei SCM Craiova, unul în Bănie şi celălalt la Râmnicu Vâlcea şi alte două cu CSM Bucureşti, ambele în sala Traian. În una dintre partidele contra bucureştencelor evoluţia oltencelor a fost îmbucurătoare, în câteva momente reuşind să se apropie de valoarea unui CSM stelar. Greul în această ediţie de campionat va fi dus, probabil, de centrul Roxana Gheorghe, de interii Janina Luca şi Alexandra Gogoriţă şi de portarii Sântămărean şi Smedescu. Carmina Bădiţă, Andreea Adespii Molnar sau rusoaica Iulia Daria au rolul de a duce un plus HCM-ului în timp ce handbalista de culoare, Claudia Correia Semedo, ar putea să fie revelaţia echipei, cu condiţia să arate cu mult mai multe decât în meciurile amicale.

Derbi la Cluj

Prima etapă a sezonului programează câteva dueluri interesante. Campioana României en-titre, HCM Baia Mare, este favorită clară în meciul din deplasare cu SCM Craiova în timp ce bucureştencele de la CSM nu pot avea prea mari probleme la Zalău contra formaţiei selecţionerului Gheorghe Tadici. Dunărea Brăila şi Cetate Deva sunt şi ele favorite în meciurile de pe propriul teren cu Mureşul Târgu Mureş, respectiv Neptun Constanţa. Capul de afiş al etapei este întâlnirea dintre Universitatea Jolidon Cluj şi HCM Roman, de urmărit fiind şi partida de la Ploieşti, acolo unde SCM primeşte vizita vicecampioanei Corona Braşov.

Programul primei etapei:

HC Dunărea Brăila – SC Mureşul Tg. Mureş
HC Zalău – CSM Bucureşti
CSM Unirea Slobozia – HCM Râmnicu Vâlcea
„U” Jolidon Cluj – HCM Roman
SCM Craiova – HCM Baia Mare
CSM Ploieşti – ASC Corona Braşov
CSM Cetate Devatrans – „U” Neptun Constanţa