Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO: A trecut greul pentru „viperele” de la CSM Râmnicu Vâlcea

Fotbaliştii de la CSM Râmnicu Vâlcea au terminat prima săptămână a cantonamentului centralizat. Duminică a fost programat un singur antrenament după care elevii lui Alexandru Pelici, Roby Ivan şi Robert Tufişi au avut parte de o surpriză, o plimbare la Călimăneşti – Căciulata, acolo unde au servit şi cina. Pentru „viperele albastre” urmează alte şapte zile de cantonament, o perioadă mai lejeră, însă, având în vedere că CSM începe şi seria partidelor amicale. Prima dintre ele va avea loc miercuri, cel mai probabil la ora 11.00, cu SCM Piteşti. Oficialii celor două formaţii au convenit ca disputa să se desfăşoare la baza sportivă „Nicolae Dobrin” din Piteşti, urmând ca al doilea meci să fie găzduit pe un teren de la Râmnicu Vâlcea. Tot în această lună, municipalii joacă şi al doilea meci, la finalul cantonamentului, cu Atlethic Bradu, fie la Râmnicu Vâlcea dacă stadionul din Zăvoi se va prezenta în condiţii bune, fie într-o altă locaţie, în caz contrar. Până la reluarea campionatului, programată pentru 28 februarie, CSM va mai juca două meciuri amicale cu FC Olt Slatina şi câte unul cu Minerul Motru, Athletic Bradu şi Pandurii 2 Târgu Jiu. Primul meci oficial pentru municipali o să fie pe data de 28 februarie, pe propriul teren în faţa Olimpiei Satu Mare.

Doar trei noutăţi

Chiar dacă numărul plecărilor este unul foarte mare, la capitolul veniri în trupa antrenată de Alexandru Pelici sunt doar trei jucători. Astfel, Andrei Popescu s-a întors după o perioadă de şase luni în care nu şi-a găsit un angajament, în timp ce Dorian Eremia s-a întors la formaţia după doi ani în care şi-a rezolvat o problemă medicală la spate. Fotbalistul de la CSM a preferat să nu apeleze la o intervenţie chirurgicală şi să se trateze în mod naturist. „Mă bucur că am revenit la CSM. Deocamdată mă simt bine, sper să reuşesc să îmi câştig un loc de titular. Trebuie să muncim mult şi să ajungem în play-off. Toţi suntem motivaţi şi vom face tot posibilul să ne îndeplinim obiectivul. Nu este nimic pierdut, important este să ne vedem de treabă, să ne pregătim bine şi să ne face datoria pe teren când se va relua campionatul”, spune Dorian.
Altfel, în pregătiri cu CSM este şi Fabian Himcinshi, venit de la FC Caransebeş, formaţie la care a fost golgheter. Nu se ştie cu exactitate motivele despărţirii dintre Fabian şi formaţia antrenată de Alin Artimon dar este cert că tânărul atacant poate să devină responsabilul cu golul din Zăvoi, alături de Adi Codin. „Este cea mai dificilă perioadă din viaţa unui fotbalist. E drept, însă, că perioada de cantonament ne ajută foarte mult. Dacă o faci bine, treci fără probleme peste un tur de campionat, apoi peste un retur. Nici nu ne gândim să nu pierdem accederea în play-off. Ne vom bate cu FC Olt Slatina, îi învingem la ei acasă şi rezolvăm problema”, spune Codin.
În perioada imediat următoare, oficialii echipei vâlcene vor încerca să mai transfere un mijlocaş ofensiv, postul care pare deficitar în acest moment la CS Municipal Râmnicu Vâlcea.

Câţi juniori ajung în lotul pentru 2015?

Alexandru Pelici va completa lotul pentru returul de campionat cu o serie de juniori promovaţi de la echipa de republicani a clubului, antrenată de Alxandru Ciobanu. În cantonament, alături de seniori, au intrat Cosmin Piscanu, Florin Lazăr, Marin Ion, Marin Andrei, Darius Preda şi Gabi Rizea, dar este greu de crezut că toţi vor debuta în Liga a II-a chiar din acest sezon. Totuşi, toţi dintre ei s-au antrenat la nivel înalt şi l-au impresionat pe Alex Pelici.

Programul meciurilor amicale:

28.01 – SCM Piteşti
30.01 – Atlethic Bradu
4.02 – FC Olt
07.02 – Pandurii 2
11.02 – FC Olt
14.02 – Minerul Motru
21.02 – SCM Piteşti

Plecări:

Marius Briceag – transferat la CS Universitatea Craiova
Bela Fejer – întors la ASA Targu Mureş
Cosmin Neagu – reziliere a contractului
Andreas Calcan – întors la Universitatea Cluj
Ionuţ Stancu – final de contract
Rareş Cucui – împrumutat până la vară la Dacia Mioveni
Cornel Coman – reziliere contract
Enache Câju – reziliere contract
Christian Nkongue – în discuţii pentru stabilirea situaţiei contractuale

Sosiri:

Andrei Popescu liber de contract
Dorian Eremia – întors după aproape doi ani de inactivitate
Cosmin Piscanu, Florin Lazăr, Marin Ion, Marin Andrei, Darius Preda, Gabi Rizea, promovaţi de la echipa de republicani.

În probe – Fabian Himcinshi, venit de la FC Caransebeş