Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Fotbal, Liga a II-a: Viperele caută prima victorie

• după două rezultate de egalitate în primele două meciuri, CSM se deplasează pe terenul lui CS Balotești

După ce s-au făcut multe schimbări la nivelul lotului de jucători dar și a băncii tehnice, CSM Râmnicu Vâlcea a debutat în actuala ediție de campionat cu două rezultate de egalitate, unul pe propriul teren și altul în deplasare. Viperele Albastre au jucat foarte bine la Arad și au fost la un pas de victorie cu UTA, scor 2-2 și apoi au reușit 90 de minute mai puțin bune, acasă cu o echipă venită din eșalonul al treilea, ASU Poli Timișoara. Cele două formații au ratat destule ocazii, vâlcenii au avut și un penalty clar neacordat dar s-a terminat 0-0. Elevii lui Jerry Gane sunt pe poziția a 15-a a clasamentului, cu minus unu în clasamentul adevărului, într-un campionat în care două dintre formații, Șoimii Pâncota și Metalul Reșița, nu par a avea șanse reale de salvare de la retrogradare și în care nu există favorite clare la promovare.

„Trebuie să învingem la Balotești”

În runda viitoare, sâmbătă, de la ora 11.00, Viperele Albastre se deplasează la Balotești pentru întâlnirea cu echipa locală. Ilfovenii nu au început deloc rău acest sezon, cu un succes clar, pe propriul terem cu ACS Berceni și o înfrângere la limită, 0-1 la Târgoviște contra Chindiei. Formația antrenată de Cornel Nica nu are nume sonore, cel mai cunoscut fotbalist de la Balotești fiind Răuță dar se bazează pe forța grupului. De partea cealaltă, echipa noastră caută primul succes și Gane pune presiune pe elevii săi: „Nu am reușit să învingem pe Poli deși ne doream mult toate cele trei puncte. Trebuie să reușim să ne impunem în etapa viitoare”. Interesantă este formula de start pe care o va folosi fostul fotbalist al Universității Craiova, având în vedere că Piscanu și Stoica au revenit după accidentări iar juniorului Drăghici, titular la Arad, i-a expirat suspendarea după cartonașul roșu primit. Altfel, gruparea din Zăvoi s-a despărțit în ultima săptămână de trei fotbaliști, Andrei Ludușan, Rareș Cucui și Lucian Iordache, cei care și-au reziliat contractele pe cale amiabilă.

Marcaj strâns la Costea

După ce i-au convins să semneze pe Călin Cristea, Daniel Stana și Mihai Dina, fotbaliști cu multe prezențe în primul eșalon, oficialii din Zăvoi așteaptă un răspuns și de la fostul atacant de la U Craiova și Steaua, Florin Costea. „Cioară” se antrenează de luni bune alături de fotbaliștii din Zăvoi dar încă mai speră la un contract în străinătate, la final de carieră. „Vorbim mereu cu Florin, eu îl aștept alături de noi. Sper să-l avem la meciul de la Balotești”, spune tehnicanul Jerry Gane.

Rezultatele etapei a II-a:
Academica – ACS Berceni 4-0
Chindia – CS Baloteşti 1-0
CSM Rm. Vâlcea – ASU Poli 0-0
Foresta Suceava – UTA B. Doamnă 0-2
Dacia Unirea – Un. Tărlungeni 2-0
Metalul Reşiţa – Dunărea Călăraşi 0-4
CS Mioveni – Olimpia Satu Mare 1-0
Şoimii Pâncota – Sepsi OSK 0-7
Luceafărul Oradea – CS Afumaţi 1-0
FC Braşov – Juventus 1-0

Clasament:
1. D.U. Brăila 2 6 (+3)
2. Chindia 2 6 (+3)
3. FC Brașov 2 6 (+3)
4.UTA BD 2 4 (+1)
5. CS Afumați 2 3 (0)
6. Sepsi Sf. Gheorghe 2 3 (0)
7. Olimpia S. Mare 2 3 (0)
8. Academica Clinceni 1 3 (0)
9. Dunărea Călărași 2 3 (0)
10-11. Juventus 2 3 (0)
CS Balotești 2 3 (0)
12. Un. Târlungeni 2 3 (0)
13. Luceafărul 1 3 (0)
14. Dacia Mioveni 2 3 (0)
15. CSM Rm. Vâlcea 2 2 (-1)
16. ASU Poli 2 1 (-2)
17. Foresta 2 0 (-3)
18-19. ACS Berceni 2 0 (0)
Metalul Reșița 2 0 (0)
20. Șoimii Pâncota 2 0 (-3)

Etapa viitoare:
CS Afumaţi – Academica
Sepsi OSK – Luceafărul Oradea
Juventus – Şoimii Pâncota
Olimpia Satu Mare – FC Braşov
Dunărea Călăraşi – CS Mioveni
Un. Tărlungeni – Metalul Reşiţa
UTA B. Doamnă – Dacia Unirea
ASU Poli – Foresta Suceava
CS Baloteşti – CSM Rm. Vâlcea
ACS Berceni – Chindia