Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Fotbal, Liga a II-a / CSM începe în forţă returul!

• elevii lui Niculescu s-au impus la Oradea, au bifat a treia victorie consecutivă şi au urcat pe locul secund al clasamentului

CS Municipal a jucat inteligent în cea de-a doua etapă a returului de campionat, pe terenul unei formaţii care pierde greu puncte pe propriul teren, FC Bihor. Gazdele au început mai bine, au avut o posesie mai bună a mingii în prima parte a întâlnirii dar nu a reuşit să înscrie la ocaziile lui Sfârlea (şut respins de pe linia porţii de Pârvulescu) şi Mădălin Popa (şut la vinclu, respins în corner de Matache). Municipalii puteau deschide şi ei scorul la ultima fază a primei reprize dar Cataramă nu a găsit spaţiul porţii după o lovitură liberă din poziţie bună. La puţin timp de la reluare FC Bihor a rămas în inferioritate numerică după eliminarea lui Lukacs, moment din care CSM a dominat clar. Vâlcenii nu s-au grăbit, au construit fiecare atac şi au reuşit să înscrie golul victoriei cu zece minute înainte de final. După o lovitură de colţ minge a ajuns la golgheterul Sergiu Negruţ care de la 14 metri distanţă de poarta adversă a şutat plasat. În final gazdele s-au străduit să încerce egalarea dar nu au mai reuşit să ajungă periculos în careul advers. CS Muncipal a bifat, astfel, primul succes din deplasare în acest campionat, a treia victorie consecutivă şi a urcat pe locul secund al clasamentului, la un singur punct distanţă de lidera CS Universitatea. Din păcate, însă, sunt şanse mici ca punctele cucerite la Oradea să conteze în lupta pentru promovare, ardelenii având şanse minime să termine sezonul regulat pe una din primele şase poziţii ale clasamentului. În runda viitoare municipalii joacă tot în deplasare, pe terenul arădenilor de la UTA.

Etapă plină de surprize

Cea mai aşteptată partidă a etapei a avut loc la Craiova, acolo unde CS Universitatea şi FC Universitatea au repetat scorul înregistrat în turul campionatului, 0-0. Cea mai mare surpriză a fost consemnată la Motru, acolo unde ultima clasată a trecut cu 2-0 de Gloria Bistriţa, fosta lideră a clasamentului. Nici Metalul Reşiţa nu a reuşit să acumuleze puncte în această etapă, fostul CS Municipal cedând la limită, 0-1, în deplasarea de la Satu Mare. În fine, FCM Târgu Mureş nu s-a descurcat pe propriul teren cu UTA Arad, meciul terminându-se la egalitate, 0-0. Interesant este că această partidă a început sâmbătă seara, în nocturnă dar a fost întreruptă din cauza ceţii. Meciul a fost reluat duminică la prânz.

Niculescu e mulţumit

Tehnicianul principal al echipei CS Municipal, Claudiu Niculescu, a scăpat de obsesia meciurilor din deplasare soldate până acum fără victorii. Antrenorul vâlcenilor a declarat la finalul partidei cu FC Bihor că se bucură foarte mult pentru cele trei puncte obţinute: „Mă bucur foarte mult că am reuşit să câştigăm astăzi trei puncte aici. Sunt trei puncte foarte importante în economia clasamentului. Îmi pare rău de fosta mea echipă, dar asta este viaţa, acestea este fotbalul. Mă interesează mai puţin ce se întâmplă acum la FC Bihor. Ştiam că vom avea un meci foarte greu, fiindcă FC Bihor este în criză de puncte”. De partea cealaltă, Gheorghe Ghiţ, tehnicianul orădenilor, a spus că eliminerea lui Lukacs a fost decisivă: „A fost un meci în care am avut determinare. Am avut o primă repriză bună, dar consider că echilibrul s-a rupt la eliminarea lui Lukacs. A primit primul galben foarte uşor, al doilea, la fel, iar de acolo jocul a luat o întorsătură nefavorabilă pentru noi. În a doua repriză Vâlcea ne-a pus sub presiune şi a reuşit să marcheze”.

Ghinion pentru Mihai Costea, i-a rupt piciorul unui coechipier

Atacantul vâlcean, Mihai Costea, este urmărit de ghini-oane în ultima perioadă de timp. „Nilă” nu a mai prins echipa de start de multe etape, din ce în ce mai greu prinde şi lotul. Zilele trecute a fost surprins de paparazii într-un club de manele de unde a plecat alături de Daniela Crudu spre dimineaţă şi, se pare, antrenorul principal nu este deloc încântat de viaţa sa extrasportivă. Şi cum ghinioanele nu vin niciodată singure, Mihai Costea i-a rupt piciorul, la un antrenament, colegului său de echipă, Lucian Filip, anunţat titular în meciul de Liga Campionilor cu Schalke, în condiţiile în care şi Pintilii este accidentat. „Am fost cu toţi şocaţi când am auzit cum lui Lucian i-a trosnit osul. A fost groaznic! Ne-am dat seama din start că a suferit o accidentare gravă. Cel care l-a lovit pe Filip la antrenamente a fost Mihai Costea, dar el nu a vrut sub nicio formă să facă aşa ceva. Filip era unul dintre jucătorii noştri care erau pe val şi ne pare extrem de rău că i s-a întâmplat aşa ceva. În zilele următoare vom afla când Lucian va efectua operaţia. În mod sigur el va sta câteva luni bune în afara gazonului. Mihai Costea era distrus, deoarece ştie prin ce probleme a trecut şi fratele său Florin Costea atunci când Barnet l-a accidentat şi pe el foarte grav”, au spus oficialii echipei Steaua. Potrivit zvonurilor, Steaua ar urma să-l împrumute pe Mihai la o altă echipă în pauza competiţională din iarnă. În ceea ce-l priveşte pe fratele lui Mihai, Florin Costea, îi merge din ce în ce mai bine la noua sa echipă, CFR Cluj, mai ales după ce a marcat singurul gol al meciului cu Dinamo Bucureşti.

Rezultate:

CS FC Bihor Oradea – CSM Râmnicu Vâlcea 0-1

FC Olt Slatina – CS Mioveni 1-1

CS Minerul Motru – Gloria Bistriţa 2-0

Olimpia Satu Mare – Metalul Reşiţa 1-0

CSU Craiova – FCU Craiova 0-0

FCM Târgu Mureş – UTA Arad 0-0